FOTBAL  »  NATIONALA  »  3 LUNI, 4 SĂPTĂMÂNI ŞI 4 ZILE

"Vom fi surpriza de la Euro"

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2008 00:00

Fundaşul naţionalei, Răzvan Raţ, crede că "specialiştii care ne dau ca şi ieşiţi din grupa de la Euro se vor înşela"

Holul hotelului "Sheraton" din TelAviv, situat pe faleza Mediteranei, la cîţiva paşi de marea agitată. Afară e furtună şi frig. Fundaşul "naţionalei" României şi al lui Şahtior Doneţk, Răzvan Raţ, a asistat doar ca spectator la turneul organizat aici de Roman Abramovici. E accidentat şi ratează meciul echipei naţionale de miercuri, cu Israel.

- Răzvan, aşadar e clar, nu te vedem miercuri seara în echipa lui Piţurcă?
- Îmi pare tare rău, nu pot risca! Am o mică problemă la tendonul peronian al piciorului stîng. Din această cauză am ratat primele trei partide, iar în finala cu Dinamo Kiev nu se mai punea problema să joc.


- E important acest meci? Sau e doar un prilej pentru Piţurcă să testeze jucători?
- E foarte important fiind primul meci din 2008, sîntem obligaţi să-l tratăm cu multă seriozitate. Ştim că Israel are o "naţională" puternică şi rezultatele au demonstrat-o. Noi începem un drum, nimeni nu e sigur că va juca sau că va fi în lotul pentru Campionatul European indiferent de nume, va fi concurenţă pentru fiecare. Vom trata meciurile amicale exact ca pe cele oficiale!

- Te-ai plictisit să auzi că avem o grupă grea?
- Contează mai puţin părerea mea, de multe ori s-a demonstrat că aşa-zişii specialişti şi comentatori care au dat pronosticuri dinainte au greşit grav. Cine credea că vom termina înaintea Olandei în grupă? Eu sînt optimist că vom ajunge la forma maximă la Campionatul European şi sperăm să facem o figură frumoasă. Un întreg popor aşteaptă asta de la noi.


- Pleci de la Doneţk?
- Mă simt excepţional în Ucraina, la Şahtior. Patru ani şi jumătate mi-a luat să mă obişnuiesc cu limba, obiceiurile şi mentalitatea, am contract cu Şahtior pînă în 2011 şi patronul Rinat Ahmetov mi-a spus că nu va accepta să fiu transferat, indiferent de ofertă.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
 •  03 Februarie 2008, 15:10

Avem doar 2-3 jucatori de top din care unul sigur in compartimentul ofensiv. Ca sa castigi meciuri cineva trebuie sa faca diferenta iar cu un singur jucator, Mutu, nu ne va fi prea usor!

 •  03 Februarie 2008, 14:06

Daca vom juca cu Banel pe dreapta si Ov Petre la inchidere vom produce un mare CACAT!!!!

 •  03 Februarie 2008, 09:24

Surprizele nu se anunta in gura mare. In plus ziceri patetice de genul "un intreg popor asteapta asta de la noi" au parfum de alta epoca.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează