GSP.RO  »  ESPORTS  »  LIGA 1

LPF, despre competiția organizată la începutul pandemiei de coronavirus: „Nu a generat absolut niciun venit”

Alexandru Rădulescu, jucător Esports Hermannstadt Captură TV Telekom Sport
Alexandru Rădulescu, jucător Esports Hermannstadt Captură TV Telekom Sport

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 martie 2021 12:22 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 15:15

Robert Pongracz (38 de ani), vicepreședinte LPF, a participat la un dialog pe teme fotbalistice cu Theo, unul dintre cei mai de succes youtuberi de FIFA în România. Oficialul a vorbit și despre campionatul de FIFA organizat de Liga 1 la începutul pandemiei de COVID-19.

Pongracz a oferit detalii despre cum s-a organizat turneul de Esports din timpul stării de urgență, dar și despre ce venituri a generat campionatul de FIFA 20, câștigat de FC Hermannstadt.

Robert Pongracz: „eLiga 1 nu a generat absolut niciun venit”

„Când am făcut eLiga 1, a fost o idee de a ajuta partenerii noștri TV, fanii și am încercat să vedem dacă o competiție de electronică ar putea merge la televizor sau nu. S-a făcut de azi pe mâine, la începutul pandemiei. Am avut deschidere de la EA Sports, dar și de la Crucea Roșie, care a fost partenerul nostru. Nu a generat absolut niciun venit. Costurile au fost acoperite de televiziuni și partenerul de organizare. Eu m-am bucurat că am avut contact cu gamerii, am discutat cu ei, am văzut cât de pasionați sunt. Din păcate, a fost foarte strâns totul. Eu am avut în plan ca jucătorul care câștigă să se ducă la o competiție organizată de European League, dar pentru că a fost totul făcut din scurt nu am putut să realizăm asta.

Vreau să avem o competiție de Esports pentru că pe teren nu putem să îi batem pe cei mari, dar aici chiar avem o șansă. Din păcate, am discutat cu EA Sports, dar sezonul ăsta nu mai putem să organizăm competiția pentru că ar fi trebuit să luăm decizia anul trecut. Era pandemia și am avut probleme să ducem la capăt campionatul real, nu am putut să mă ocup de Esports. Vreau să stau de vorbă cu cluburile, dar oamenii sunt deschiși pentru a continua acest proiect”, a declarat Robert Pongracz.

Hermannstadt, campioană în eLiga 1

Alexandru Rădulescu, jucătorul celor de la Hermannstadt de Esports, fost junior la FCSB, a câștigat eLiga 1, competiție de FIFA 20 la care au participat toate formațiile din prima ligă.

A fost probabil unul dintre cele mai importante meciuri de când m-am apucat de FIFA, peste toate rezultatele mele, calificări la nivel mondial. Meciul ăsta va conta foarte mult pe viitor. Am pregătit un joc mult mai așezat, nu m-am mai avântat. Știam că e un singur meci și că trebuie să câștig. Am ținut mingea. Era important ca el să nu aibă mingea.
- Alexandru Rădulescu, jucător Esports Hermannstadt

VIDEO. Justin Ștefan despre banii din drepturile TV și împrumuturile statului către cluburi

Citește și alte știri din Liga 1:

Manchester City și Juventus pe urmele unui jucător de la FCSB? „Voi știți cine e?” » Avertisment după cazul Coman: „Îl învăța Perianu să conducă”

Ce plan a pus la cale DDB pentru a face rost de 400.000 de euro pentru licență

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
tomjeff
tomjeff  •  06 Martie 2021, 17:33

de parca liga 1 v-a adus profit in pandemia.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează