GSP.RO  »  FOTBAL  »  FOTBAL

EXCLUSIV GSP a stat de vorbă cu Adrian Mutu, cel mai căutat antrenor de către echipele din Liga 1: „Îmi place România, dar viața mea e acum la Neftchi Baku”. Ce mesaje are pentru CFR Cluj, Rapid și Dinamo

Adrian Mutu
Adrian Mutu

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 11:10 / Actualizat marti, 19 decembrie 2023 12:38

Adrian Mutu, 44 de ani, este pe val cu Neftchi Baku. Neînvins în ultima lună, a detaliat pentru Gazeta Sporturilor privind  un potențial interes din partea lui CFR Cluj, a spus în ce relații a rămas cu cei de la Rapid și cum vede o eventuală salvare a lui Dinamo.

Adrian Mutu, 44 de ani, este în ascensiune în ultima perioadă în Azerbaidjan. "Briliantul" tocmai a bifat o victorie importantă, 3-2 cu Turan, care confirmă practic precedentul succes, cu Zira (1-0), iar Neftchi Baku a ajuns pe podium.

Îl recunoști? Adrian Mutu voia ca el să-i joace rolul vieții într-un film! Imaginea virală postată de pe vremea când era fotbalist
FOTBAL
Îl recunoști? Adrian Mutu voia ca el să-i joace rolul vieții într-un film! Imaginea virală postată de pe vremea când era fotbalist

Momentan, după 16 runde, este la 10 puncte de liderul Qarabag și la 4 puncte de locul 2, Zira. Etapa viitoare este derby în Azerbaidjan: Qarabag - Neftchi, lunea viitoare!

Românul trece printr-o perioadă fastă, începută cu acea victorie din amicalul cu rușii de la Zenit St. Petersburg (2-1). Cu Turan a fost un meci strâns, dar echipa "Briliantului" a izbutit până la urmă, deși adversarii au egalat în două rânduri. 

Gazeta Sporturilor l-a găsit pe Adrian Mutu la Baku, pregătit de o nouă zi la Neftchi, mai ales că vine un meci tare pentru el și-ai lui.

Adrian Mutu spune că rezistă la presiunea de la Neftchi Baku: „Lumea se așteaptă la rezultate, e normal”

- Salut, Adrian! Ce faci, cum e situația la Neftchi Baku după ce-ai dus echipa pe podium?
- E mai bine. Suntem neînvinși de o lună, echipa este mai bine. La Neftchi, un club mare în Azerbaidjan, este tot timpul presiune. Lumea se așteaptă la rezultate.

- Psihic mai reziști?
- Da. Dar de ce mă întrebi?

- Păi, nici acum, după o nouă victorie, nu ești menajat de unii jurnaliști azeri.
- Sunt OK, rezist, da, da.

- Urmează derby-ul intern, cu Qarabag, liderul clasamentului. Ce sentimente te încearcă?
- Este un derby care a devenit de tradiție în ultimii 10 ani. Qarabag a crescut mult în ultimii 10-15 ani. Ne așteaptă un meci foarte greu, Qarabag este o echipă bună, a demonstrat-o în grupele Europa League, unde se luptă pentru primăvara europeană. A fost și în Champions League, are multă calitate.

Adrian Mutu crede în Rapid: „Sunt convins că-și va reveni curând”

- De fiecare dată când un antrenor de la echipele de top din Liga 1 are o problemă, apare numele Adrian Mutu ca potențial înlocuitor. Ultima dată la CFR Cluj, și datorită relației de prietenie cu Neluțu Varga. Care e situația cu CFR Cluj?
- Nu mă leagă nimic... De mulți ani se vorbește de mine la CFR Cluj. N-am ce să comentez asupra unui subiect care nu este real.

- Ai luat vreun moment în calcul să revii în Liga 1?
- Acasă? Doar formația mea, Neftchi Baku, mă interesează acum, așa că sunt concentrat sută la sută doar la ceea ce se întâmplă la mine, la echipă. Pe viitor, nu se știe niciodată, eu am spus întotdeauna că îmi place să antrenez în România.

- Și la Rapid este criză de rezultate acum, sunt nemulțumiri.
- Da, păcat, n-a mers așa de bine ca acum două luni. Mi s-a întâmplat și mie să trec printr-o perioadă dificilă, dar sunt ferm convins că echipa își va reveni curând.

Adrian Mutu spune că a lăsat amici la Rapid, nu inamici: „Ne mai auzim la telefon, ne salutăm”

- Cine crezi că se bate la titlu în actuala ediție de Liga 1?
- Eu cred că primele patru echipe de acum din clasament sunt și cele mai puternice din România, o demonstrează de mai multă vreme. Nu văd vreuna mai favorită decât alta, vedeți ce se întâmplă în meciurile directe, cum a fost și cel dintre CFR Cluj și FCSB, scor 1-1. Forțele sunt echilibrate și nu poți spune cu certitudine că una este principala favorită.

- Ce-ai răspunde dacă ai avea ofertă în iarnă de la Rapid?
- Mai întâi, eu sunt antrenor la Neftchi Baku și mă interesează strict ce am aici. Apoi, Rapid are un antrenor, cu care cred că va reuși. Eu pot să spun doar că am făcut treabă bună la Rapid. Am luat-o (echipa) în al doilea an de Liga 1, am dus-o în play-off, am stat în mare parte pe podium. În play-off sunt meciuri foarte tari, orice mic detaliu contează și poate face diferența, cred că am făcut o treabă foarte bună.

- Ai lăsat la Rapid mai mulți prieteni sau inamici?
- Nu, nu, între mine și conducerea clubului lucrurile au fost foarte clare de la început, sunt în relații bune cu patronul, cu domnul Șucu, cu domnul Angelescu, cu președintele Daniel Niculae. Apoi, am rămas în relații bune cu colegii mei cu care am lucrat, băieții din jurul echipei, inclusiv cu jucătorii. Ne mai auzim la telefon, ne salutăm, cu toți. A fost un sezon și jumătate în care s-au creat relații de prietenie.

„Briliantul”, sfat pentru Dinamo: „Adunați puncte cât mai multe până intrați în play-out!”

- Dinamo este la retrogradare, împotmolită pe penultimul loc din clasament, care duce direct în liga secundă. Crezi că se poate salva?
- Eu am prins Dinamo în alte perioade. Ca jucător, am fost într-un timp în care Dinamo se bătea la campionat, câștigam campionatul și Cupa. Apoi, în 2016-2017, când am fost director general, am trecut printr-o perioadă mai grea, dar a venit Cosmin Contra și am reușit play-off-ul. Pentru ca apoi, în ultima etapă, să jucăm cu titlul pe masă! Și am câștigat Cupa Ligii. Dinamo este acum într-o perioadă de construcție ce va dura, nu e ușor. Mie mi-a plăcut ceea ce a făcut Ovidiu Burcă la Dinamo, eu l-aș fi ținut antrenor în continuare.

- Totuși, se salvează echipa?
- Nu știu ce să zic! Fiecare meci din play-out va fi ca o finală, dar, până atunci, trebuie ca echipa să mai strângă puncte, ca să aibă șanse de a se lupta în mod real pentru salvare. Play-out-ul nu e ușor, când se va "rupe" campionatul, va fi foarte dificil dacă nu ai puncte cât mai multe. Fiindcă orice punct va conta.

VIDEO Adrian Mutu la 44 de ani de la A la Z: „I-am furat bunicului banii pentru a-mi cumpăra mingi. Îi băgam în chiloței”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV GSP Descoperirea GSP » Avem iarăși un fotbalist în Bundesliga! Iar Stuttgart nici nu știe că are un român în lot! „Vrem ca într-o zi să stea în poarta lui VfB”

Decizie drastică în Turcia: nu se mai joacă niciun meci! Anunțul Federației, după scenele ȘOCANTE din Ankaragucu - Rizespor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
stefanf78
stefanf78  •  13 Decembrie 2023, 07:54
Postat de tikitakabarceloona pe 12 Decembrie 2023, 17:48

Shhhhht. Tu esti d ala care isi ia de pe google explicatiile :)

Șșșș, nu. Doar că mai știu și eu câte ceva din ce știe google… Spor!

1280
1280  •  12 Decembrie 2023, 23:10

Mutu se bate cu Șumudică pentru titlul de “cei mai nedoriți antrenori” dar pt Gsp *** … “e” doriți

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno534
creeperno534  •  12 Decembrie 2023, 22:39

Il ia Barcelona

Vezi toate comentariile (9)
Comentează