GSP.RO  »  FOTBAL  »  DINAMO

update Incident terifiant între doi juniori de la CS Dinamo: l-a înjunghiat cu foarfeca în spate! A fost deschis un dosar penal

foto: Imago Images
foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 18 septembrie 2023 15:00 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 18:36

Societatea românească era să fie martora unui noi tragedii cu doi adolescenți în prim-plan, unul de 14, altul de 16 ani, amândoi juniori la Dinamo.

Un nou episod terifiant cu tineri în prim plan. Ar fi putut fi o altă dramă, mai ales că au existat destule în ultima perioade în societatea româneasă.

O răfuială între doi colegi de la CS Dinamo a fost aproape să ofere o tragedie. Un puști de 16 ani l-a atacat pe un altul, de la o grupă mai mică cu doi ani, iar acesta din urmă, speriat, în tentativa de a se apăra, l-a atacat pe colegul mai mare. Mai exact, „l-a înjunghiat cu foarfeca în spate, au lipsit doi milimetri să-i atingă plămânul”, a precizat antrenorul Claudiu Delcea pentru Prosport

UPDATE luni, ora 16:30 Azi, a fost zi plină la CS Dinamo, mai ales după incidentul de vineri seară, în care unul dintre puștii de la echipa de fotbal a CS Dinamo și-a înjunghiat cu o foarfecă un coleg cu doi ani mai mare, după ce acesta din urmă îl atacase! Oficialii grupării au avut o ședință de mai multe ore în care au audiat diverse persoane și la care au participat și părinții celor doi copii. 

Concluzia? Va fi o anchetă internă, separat de dosarul penal deschis de Poliția Capitalei, dar, momentan, nu a fost dat nimeni afară! În această săptămână, estimează, oficialii CS Dinamo, după ce comisia va analiza speța și va vedea dacă au mai existat situații asemănătoare se va lua decizia clubului. Oricum va fi ”toleranță zero”, așa cum a lăsat să se înțeleagă președintele Ionuț Popa.

”Părinții copiilor au fost la președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, acum copiii vor fi în grija părinților, nu mai stau, momentan, la căminul clubului. Le-am promis o abordare corectă vizavi de acest caz. Nu se vor lua decizii la cald. Copiii din provincie care vin să practice sportul la CS Dinamo pot sta la noi la club, au cazare, masă, terenuri pentru antrenament, un program intensiv de pregătire, plus școală. 

Nu s-a luat nicio decizie împotriva celor doi puști, cel de 14, respectiv cel de 16 ani. Au fost mulți martori la evenimente, se va discuta cu absolut toți. Comisia se va ocupa de acest caz. Până nu va exista o concluzie clară, nu vom lua nicio decizie vizavi de partea disciplinară. 

Poliția Capitalei a deschis un dosar penal, cei de acolo se vor ocupa de fapte. Nimeni nu este out până nu se va definitiva ancheta. Sunt detalii care țin de caracterul fiecăruia, de educație. Bine că n-a fost mai grav. Copilul care a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale este în afara oricărui pericol”, au transmis reprezentanții CS Dinamo pentru GSP.ro.

UPDATE luni, ora 15:00 Conform informațiilor oficiale parvenite în urma ședinței de astăzi de la CS Dinamo, a fost deschis un dosar penal de către Poliția Capitalei, în timp ce oficialii clubului vor ”ancheta” dacă au mai fost situații similare la grupele de juniori. 

„S-a deschis un dosar penal care este instrumentat de către Poliția Capitalei și noi (n.red CS Dinamo) nu vom mai face nimic pe parte de cercetare. Vom merge doar pe parte disciplinară. S-a stabilit o comisie, care va ancheta dacă a fost un incident izolat sau s-a mai repetat în trecut”, au transmis oficialii clubului pentru GSP. Totodată, se va lămuri și situația celor care vor fi dați afară după incidentul de vineri noapte.

Eșec de proporții astronomice suferit de Dinamo în Cupa României » Antrenorul adversarilor: „Nu am vrut să îi umilim. Nu pot să concep că s-au dat la o parte”
CUPĂ
Eșec de proporții astronomice suferit de Dinamo în Cupa României » Antrenorul adversarilor: „Nu am vrut să îi umilim. Nu pot să concep că s-au dat la o parte”

Știrea inițială: Incident șocant la CS Dinamo

Incidentul a fost confirmat pentru GSP, iar luni CS Dinamo va prezenta concluziile anchetei interne care a demarat încă de vineri noaptea, când s-a produs incidentul. 

Mai mult, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, vrea să ia decizii dure, deja a dispus excluderea din club a unor persoane implicate în conflict, conform primelor informații, urmând ca mâine, luni, să se anunțe hotărârile.

Se preconizează că totul ar fi pornit de la „chestiuni adolescentine”

Vineri seară, la căminele CS Dinamo, puștiul de 16 ani a venit în camera în care era colegul său de 14 ani, care, printre altele, ar putea fi convocat la selecționata României U15, fiind în vizorul federalilor.

Puștiul de 16 ani este de la grupa antrenată de Boris Keca, cel mai mic, de 14 ani, este sub comanda lui Claudiu Delcea. Ultimul a fost sunat vineri noaptea de o rudă a puștiului agresat pentru a fi informat de incident și i s-a transmis să meargă de urgență la cămin pentru a vedea care este situația.

 Între timp, tânărul atacat cu foarfeca a plecat pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Urgențe din apropiere.

„Din ce am înțeles, băiatul respectiv a venit peste ai mei în cameră, a lovit cu picioarele în ușă și a început să-i ia la bătaie pe cei doi juniori din încăperea respectivă. Nu cunosc exact motivele, dar probabil niște chestiuni adolescentine”, a relatat Cristian Delcea, antrenor CS Dinamo.

Schimb de roluri în timpul răfuielii, din agresor în agresat și invers: „Au lipsit vreo doi milimetri până la plămâni”

Tot el a povestit cum s-a ajuns la o situație, practic, la câțiva milimetri de o tragedie.

„Unul dintre băieții atacați a găsit o foarfecă, cu care își tăia jambierele, și, probabil pentru a se apăra, l-a lovit cu vârful obiectului într-un omoplat. Am auzit ulterior că i-ar fi produs o rană destul de serioasă, au lipsit vreo 2 milimetri până la plămâni

Inițial, informația era că-l atinsese în picior, dar realitatea a fost alta. Înțeleg că băiatul ar urma să fie externat în cursul zilei de luni de la spitalul Grigore Alexandrescu, unde a fost mutat între timp”, a mai spus Delcea.

Luni dimineață, este ședință mare la CS Dinamo, unde vor fi invitați, printre alții, cei doi antrenori, dar și responsabilul grupării, fostul internațional Dănuț Lupu.

Citește și alte știri:

Cîmpanu nu va scăpa de o suspendare drastică, după ce și-a scuipat adversarul! Cum încearcă Sabău să-l motiveze

Moment neașteptat după Oțelul - Rapid » A refuzat să vină la interviuri. Protest față de incidentele de la România - Kosovo?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
garybusy
garybusy  •  19 Septembrie 2023, 12:10
Postat de lapusneanul pe 19 Septembrie 2023, 07:38

prostule, habar nu ai pe ce lume trăiești, e o lege, din punctul meu de vedere foarte proasta, cum ca, dacă te ataca cineva cu un cuțit iar tu îl împuști, ești bun de pușcărie...prostule, autoapărarea, în acest caz,ca și în cazul de la c.s Dinamo, e vax albina!

uite ca aici suntem de acord,legea aia a fost initiata de tradatorul de tara basescu in 2008.asa-i,este vorba de forta disproportionala. dar tot autoaparare este daca cineva mai mare te ataca si tu folosesti un obiect contondent sa te aperi. nu-i ca si cum l-ar fi impuscat. dar de unde sa stii tu asta.

lapusneanul
lapusneanul  •  19 Septembrie 2023, 07:38
Postat de garybusy pe 18 Septembrie 2023, 20:37

pro99stule.eu am spus de autoaparare. citeste inca o data AUTOAPARARE. ce mi-as dori sa te atace cineva si sa te omore. sau pe cineva din familia ta. si dupa sa spuna lumea,bine a facut ca nu si-a facut singur dreptate. prostule.

prostule, habar nu ai pe ce lume trăiești, e o lege, din punctul meu de vedere foarte proasta, cum ca, dacă te ataca cineva cu un cuțit iar tu îl împuști, ești bun de pușcărie...prostule, autoapărarea, în acest caz,ca și în cazul de la c.s Dinamo, e vax albina!

creeperno534
creeperno534  •  18 Septembrie 2023, 22:46

Pacat ca selectia naturala nu a fost lasata sa-si faca treaba!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează