GSP.RO  »  FOTBAL  »  DINAMO

Manevre la Dinamo! » Răzvan Zăvăleanu, contestat de ochii lumii în instanță de DDB

Răzvan Zăvăleanu
Răzvan Zăvăleanu

Articol de - Publicat vineri, 23 septembrie 2022 13:34 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2022 16:24

Fanii-acționari din APCH - DDB au contestat la tribunal decizia administratorului judiciar de la Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, de a-i fi achitată fostului antrenor Dario Bonetti (60 de ani) suma de 48.000 de euro, echivalentul a opt salarii restante din perioada septembrie 2021 - mai 2022. Plus 1.567 de lei, contravaloarea biletelor de avion.

UPDATE: Surse din cadrul clubului Dinamo au explicat pentru GSP că este o acțiune comună a RTZ Partners și DDB pentru a amâna plata datoriilor către italian.

Potrivit documentului, suporterii cotizanți consideră că administratorul judiciar a luat o decizie greșită și solicită judecătorului sindic respingerea cererii de plată formulată de Dario Bonetti ca fiind neîntemeiată.

Dinamo a terminat la egalitate meciul amical cu Concordia Chiajna » Eugen Trică a debutat pe banca ilfovenilor
CHIAJNA - DINAMO 0-0
Dinamo a terminat la egalitate meciul amical cu Concordia Chiajna » Eugen Trică a debutat pe banca ilfovenilor

Acționarul minoritar susține că suma pretinsă de Dario Bonetti este „nedovedită și nemeritată” și menționează că „administratorul judiciar a înțeles în mod greșit să dispună în sarcina clubului plata remunerațiilor lunare”.

Răzvan Zăvăleanu, contestat în instanță de DDB

„Este de la sine înțeles că indiferent modul în care a fost demis dl. Bonetti, efectele contractului de activitate sportivă au încetat, iar o revenire acestei decizii este inaplicabilă.

Mai mult decât atât, trebuie menționat faptul că administratorul judiciar nu a avut în vedere prevederile art. 2, lit. d) din Contractul de activitate sportivă încheiat între părți. Dario Bonetti a fost absent nemotivat de la pregătirile echipei mai bine de o săptămână. Trebuie menționat faptul că rezilierea putea fi făcută de către Dinamo 1948 fără nici măcar a comunica o notificare în acest sens.

Nu putem admite că antrenorul ar putea beneficia de remunerațiile până la finalul contractului din moment ce acesta a fost denunțat de către Dinamo 1948 în conformitate cu prevederile contractului încheiat între părți”, se arată în contestația APCH.

Dario Bonetti a fost de rea-credință și dă dovadă în continuare de rea-credință solicitând achitarea unor sume pentru care nu este îndreptățit, împovărând atât clubul, cât și miile de oameni ce susțin echipa
- APCH

Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, nu a răspuns solicitării GSP.

Bonetti a fost demis de la Dinamo după eșecul 0-6 cu FCSB

Demis de Dinamo la jumătatea lunii septembrie 2021, după un 0-6 cu FCSB, la doar două luni de la numirea în funcția de „principal”, Bonetti a acționat în instanță clubul din „Ștefan cel Mare”, solicitând să-i fie plătite toate salariile până la finalul contractului, scadent în mai 2022.

Tribunalul București i-a dat dreptate și a obligat Dinamo la plata sumei de 48.000 de euro, reprezentând opt salarii restante, din perioada septembrie 2021 - mai 2022. Plus 1.567 de lei, bilete de avion.

Dinamo a făcut apel, dar acesta a fost respins de Curtea de Apel București. Așadar, divizionara secundă este nevoită să-i achite antrenorului italian salariile restante. Decizie definitivă!

Hotărârea a fost confirmată pentru GSP.ro de avocatul lui Bonetti, Gianluca Carlesso.

Cu Bonetti pe bancă, Dinamo a câștigat doar două meciuri în startul sezonului trecut, 3-2 cu FC Voluntari și 3-1 cu Academica Clinceni. Au fost, în rest, 6 înfrângeri în care „câinii roșii” nici măcar nu au înscris.

Citește și alte știri din Liga 2: 

Fotbalistul lui Dinamo își încheie cariera la doar 21 de ani. Acuzații nemiloase: „Mi-au stricat viitorul. Îmi dădeau 2.000 de lei pe lună, iar eu cheltuiam 2.500 pe transport”
DINAMO
Fotbalistul lui Dinamo își încheie cariera la doar 21 de ani. Acuzații nemiloase: „Mi-au stricat viitorul. Îmi dădeau 2.000 de lei pe lună, iar eu cheltuiam 2.500 pe transport”
CSA Steaua face recurs după ce Comisia de Disciplină i-a suspendat terenul: „Vom recurge la toate căile legale de atac”
CSA STEAUA
CSA Steaua face recurs după ce Comisia de Disciplină i-a suspendat terenul: „Vom recurge la toate căile legale de atac”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
istet10
istet10  •  27 Septembrie 2022, 00:49
Postat de Ionel_V pe 26 Septembrie 2022, 22:25

Poate îmi poate explica și mie vreun DDB-ist, unde dispare datoria lui Dinamo după aprobarea planului de reorganizare? Vecina de la etajul 3 are și ea o DATORIE de 10 milioane, și ar vrea să primească pomană o tunsoare dinamovistă.

Nu dispare. Exista o posibilitate teoretica ca in situatia in care TOTI creditorii ar fi de acord cu reducerea sumelor pe care le au de primit, sa se solicite in instanta o aprobare privind modificarea panului. Dinamo are insa datorii la fisc, ori legea nu permite reducerea acestora. Deci conditia nu poate fi indeplinita. In plus, sunt creditori, fosti jucatori si antrenori care au spus clar ca nu vor admite o reducere, cu riscul de a nu mai primi ceva. Sa ne gandim: un jucator avea de primit 20000 de euro. Prin planul in vigoare i s-a admis plata a doar 7000 euro. Daca din suma totala a datoriilor lasam deoparte cele catre ddb ( pt ca acestia nu vor reclama intarzierile la plati) si socotim suma la care Dinamo ar vrea sa ajunga prin tunsoare, obserma ca ar fi necesara o injumatatire a sumelor datorate. Pai ala care de la 20000 i se propune o suma de 3500 euro, din razbunare si tot nu va fi de acord cu noul plan, lucrui, dupa cum ama spus, afirmat clar de unii dintre creditori. Si Rednic a spus ca nu renunta la banii pe care ii are de primit.

Ionel_V
Ionel_V  •  26 Septembrie 2022, 22:25

Poate îmi poate explica și mie vreun DDB-ist, unde dispare datoria lui Dinamo după aprobarea planului de reorganizare? Vecina de la etajul 3 are și ea o DATORIE de 10 milioane, și ar vrea să primească pomană o tunsoare dinamovistă.

allez.les.rouges
allez.les.rouges  •  25 Septembrie 2022, 16:01

de unde reiese actiunea de forma???... exista prevederi legale ,,de forma,,??

Vezi toate comentariile (12)
Comentează