GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  REPORTAJ

Blestemul care o urmărește pe Astra! Succesul care aduce sfîrșitul

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 decembrie 2015 01:00

 În cea mai de succes perioadă din istoria ei, Astra e amenințată, ca de un blestem, de soarta echipei din Popești Leordeni, Danubiana, pe care a moștenit-o

Echipa fabricii de anvelope din Popești-Leordeni a jucat trei decenii în ligile inferioare. Pînă în 1996, cînd a promovat în ”B” și i-a cedat locul lui Ioan Niculae. Clubul a devenit Astra Ploiești, apoi Giurgiu, și pentru prima dată încheie anul în poziția de lider al Ligii 1.

Astra Giurgiu conduce clasamentul la sfîrșitul lui 2015 și ar porni, teoretic, ca favorită lupta pentru cîștigarea campionatului. Asta dacă echipa lui Ioan Niculae nu ar fi învăluită de un blestem, de o istorie repetată. Istoria clubului din care se trage Astra. 

În ediția tipărită de astăzi, ai un reportaj  despre drama echipei care s-a stins și din care a rămas doar povestea afacerii cu Niculae, mutarea la Ploiești și actul de naștere al Astrei, liderul care o sperie pe Steaua în acest moment. Peisajul este dezolant. Imagini uluitoare cu terenul pe care acum sînt doar gunoaie, cîini maidanezi și schelete de animale. Poți răsfoi aici Gazeta în varianta digitală!

ALTE SUBIECTE EXCLUSIV PRINT

Bilanț la un an de cînd clubul lui Becali a pierdut marca Steaua

Vasile Tomoiagă, fost vicecampion olimpic, e ferm: "Sportul românesc trebuie resetat"

Nu ratați ponturile din pagina dedicată pariorilor!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
444001919101397
Florean Andrei  •  30 Decembrie 2015, 13:52

Aceste echipe, nu e numai Astra în cauză, nu sunt blestemate, sunt clădite pe bani furaţi de la stat. Sfârşitul este prvizibil !

zizu
zizu  •  30 Decembrie 2015, 09:33
Postat de sibelius pe 30 Decembrie 2015, 08:52

Asa-i cum zici tu, ai dreptate...acum i-ati pastilele si inapoi in pat.

pastilele lui neamtu vostru,nu?

benaflek
benaflek  •  30 Decembrie 2015, 09:31
Postat de sibelius pe 30 Decembrie 2015, 08:52

Asa-i cum zici tu, ai dreptate...acum i-ati pastilele si inapoi in pat.

ce pat? la dat zapada

Vezi toate comentariile (20)
Comentează