GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  GALA GSP 2022

VIDEO David Popovici a fost ales Sportivul Român al Anului 2022 în gala GSP » An de vis pentru înotător

David Popovici (18 ani) a fost ales Sportivul Român al Anului 2022 // FOTO: Raed Krishan
David Popovici (18 ani) a fost ales Sportivul Român al Anului 2022 // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 15 noiembrie 2022 20:33 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2022 23:25

Înotătorul David Popovici (18 ani) a fost ales Sportivul Român al Anului 2022, în tradiționala anchetă de final de an a Gazetei Sporturilor.

  • Pentru trofeul „Sportivul anului” au votat: Jurnaliștii Gazetei, Cititorii GSP.ro și specialiștii din Federații
  • Miercuri, pe 18 noiembrie, vă așteaptă o ediție specială a ziarului Gazeta Sporturilor, cu clasamente detaliate și interviuri cu câștigătorii ediției din acest an. Toate voturile antrenorilor, căpitanilor, oficialilor, jurnaliștilor și celor din Federațiile sportive vor putea fi acolo.

David Popovici a avut un an de vis. Sportivul de la CS Dinamo a devenit primul campion mondial al natației românești masculine în luna iunie, la Budapesta, unde s-a impus în probele de 100 și 200 metri liber. 

În august, la Campionatele Europene de la Roma, David a reușit să se impună la 100 și 200 metri liber, stabilind totodată un nou record mondial în prima probă, 46,86, precedentul reper datând din 2009. La Campionatele Europene de juniori de la Otopeni a câștigat patru medalii de aur și un argint, iar la Campionatele Mondiale de juniori, unde a mai pus în palmares trei medalii de aur. 

VIDEO David Popovici este Sportivul Anului 2022 în Ancheta Gazetei Sporturilor

„Aș vrea să încep prin a mulțumi pentru acest premiu acordat de voi. Mă bucur să-l primesc din partea unei instituții care reprezintă presa sportivă din România, o instituție atât de importantă și mare la noi. 

Acest premiu cred că vine la pachet cu o responsabilitate și vreau să folosesc acest moment în care mi-ați oferit microfonul pentru a transmite un mesaj despre valorile pe care mi-ar plăcea să le regăsesc mai des în publicațiile sportive. 

Simt de multe ori că modul în care sunt prezentați sportivii în media este nedrept. Nu mă refer doar la mine, pentru că eu acum câștig și rezultatele mele sunt lăudate. Dar am văzut deseori cum alți colegi de-ai mei au fost puși la pământ atunci când au pierdut. Sau am citit lucruri neadevărat despre ei, cum am citit și despre mine. Subiecte fără legătură cu realitatea, preluate de-a gata din surse neverificate, lucruri care se întorc, până la urmă, împotriva tuturor, sportivi și jurnaliști. 

Ca reprezentați ai presei sportive, cu un public așa numeros, aveți un rol important în felul în care suntem percepuți. Și cred că și o responsabilitate mare, pentru că vă citește și vă ascultă foarte multă lume. Voi creați valorile la care se uită publicul și influențați modul în care sunt priviți sportivii. 

Cuvintele pe care le folosiți au o putere mare și eu cred că sportul are puterea de a schimba lumea în bine. Sportul inspiră, motivează, ne arată cum să ne autodepășim, cum să depășim obstacolele, cum să muncim pentru visurile noastre și oferă exemple și modele pozitive. Avem cu toții de câștigat dacă am aduce în prim plan mai mai des mai multă empatie, performanțele, eforturile, munca pe care o depunem zi de zi și bucuria pe care încercăm să le-o aducem oamenilor prin ceea ce facem. Încă o dată, mulțumesc pentru premiu”, a spus David Popovici. 

Gala GSP 2022 » Nominalizările pentru „Sportivul Român al anului”

  • Andreea ANA (lupte)
  • Ionela COZMIUC (canotaj)
  • Cătălin CHIRILĂ (kaiac-canoe)
  • Bianca GHELBER (atletism)
  • Constantin POPOVICI (natație)
  • David POPOVICI (natație)
  • Simona RADIȘ (canotaj)
  • Bernadette SZOCS (tenis de masă)
  • Barca de dublu vâsle (canotaj)
  • Barca de dublu rame feminin (canotaj)
  • Barca de dublu rame masculin (canotaj)
  • Barca de 8 plus 1 feminin (canotaj)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
cdba3133
cdba3133  •  16 Noiembrie 2022, 09:11

De mult nu am mai avut un sportiv de aceasta valoare pe plan international. Felicitari DAVID POPOVICI!

elgabri
elgabri  •  16 Noiembrie 2022, 00:01

Anul asta ai rupt totul multa bafta in continuare !!

rav410wrc
rav410wrc  •  15 Noiembrie 2022, 22:52

BRAVO David Popovici !!! Un titlu de sportiv al anului, in Romania, paleste in fata performantelor uriase ale celui mai bun inotator din lume, la ora actuala !! Chapeau bas!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează