GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  FOTBALUL AMERICAN

Derby-urile de peste Ocean. Top 5 rivalități din fotbalul american

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 11:24 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 13:34

Gazeta continuă seria dedicată fotbalului american, sport care începe să ia amploare, cel puțin în rândul fanilor, și în Europa.

Că e vorba de istorie, poziție geografică, dueluri pentru supremație sau „săgeți” între sportivi și antrenori, NFL pune în scenă o serie de rivalități emblematice, unele vechi de un secol, altele dictate de succesul recent.

1. Green Bay Packers vs. Chicago Bears

Rivalitatea este una dintre cele mai vechi din NFL, datând din 1921: ambele echipe sunt membre fondatoare ale NFL. Substanța rivalității este în mare parte geografică, Green Bay și Chicago situându-se la 200 de mile distanță pe malul Lacului Michigan. Meciurile au fost mereu extrem de dure și condițiile meteorologice dificile au adăugat la intensitatea confruntărilor dintre cele două formații.

2. Dallas Cowboys vs. Washington Football Team

Această rivalitate datează din anii 1960 și a crescut odată cu succesul ambelor echipe. Washington Football Team a fost fondată în 1932, în timp ce Cowboys au intrat în liga NFL în 1960. Rivalitatea are la bază competiția pentru supremația în Divizia NFC East și a fost alimentată de meciuri decisive în timpul sezonelor regulare și playoff-urilor. Duelurile dintre cele două au fost mereu îmbrăcate în dramă și pasiune.

3. Pittsburgh Steelers vs. Baltimore Ravens:

Un derby relativ nou, rivalitatea dezvoltându-se după ce Ravens s-a mutat din Cleveland în Baltimore în 1996, când Steelers era deja o echipă puternică din Divizia AFC North. Duelurile sunt de o încărcătură deosebită, ambele formații obișnuind să trateze foarte prudent și defensiv confruntările. Meciurile dintre Steelers și Ravens sunt deseori lupte intense pentru supremația diviziei.

4. New England Patriots vs. New York Jets

O rivalitate și mai recentă este cea dintre New England Patriots și New York Jets, duelurile dintre cele două începând să se intensifice la început de mileniu, când cei de la Patriots au început să se dezvolte, cu nume precum Bill Belichick sau celebrul Tom Brady. S-a format inclusiv o rivalitate între cei doi antrenori, Rex Ryan, respectiv Belichick, care au alimentat importanța partidei prin șicane la conferințele de presă.

5. San Francisco 49ers vs. Seattle Seahawks

Venim în zilele noastre și descoperim o rivalitate care a luat amploare după 2010, odată cu ascensiunea lui Russell Wilson, quarterback-ul celor de la Seahawks, dar și succesul constant al celor de la 49ers. Partidele dintre cele două au pus în scenă un adevărat spectacol în ultimul deceniu, cu rezultate strânse și întorsături dramatice în ultimele minute

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
contrabas3
contrabas3  •  16 Septembrie 2023, 19:10
Postat de 88gore88 pe 16 Septembrie 2023, 18:06

Un fel de Chiajna-Voluntati dar fără fuste...

Ești ignorant!

88gore88
88gore88  •  16 Septembrie 2023, 18:06

Un fel de Chiajna-Voluntati dar fără fuste...

contrabas3
contrabas3  •  16 Septembrie 2023, 08:32
Postat de scorpions721 pe 15 Septembrie 2023, 15:43

Cat costa drepturile TV pentru NFL in Romania? Nici o televiziune nu le-a luat de ani buni...

Probabil costă foarte mult. Aici (USA) se difuzează multe meciuri din weekend pe platforma Peacock (e la fel ca Netflix) și meciurile de Joi seara pe Amazon Prime Video. Probabil cu un VPN se pot vedea meciurile și în Europa, pentru cine are subscripție la Peacock sau Amazon Prime.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează