GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  COLECTIV

Documentarul „Colectiv”, proiectat în premieră la Festivalul de Film de la Veneția » Echipa de investigații a Gazetei, mesaj pentru cititori: „Pentru voi”

Articol de , , - Publicat joi, 05 septembrie 2019 08:27

Documentarul "Colectiv", care a urmărit derularea evenimentelor de după tragedia din 2015 și investigațiile Gazetei, a fost proiectat ieri în premieră la Festivalul de Film de la Veneția.

Iată mesajul echipei GSP, publicat pe prima pagină de astăzi:

„Suntem Mirela, Răzvan și Cătălin și vă transmitem cam emotivi, să fim sinceri, de pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Veneția, cel mai vechi festival de film din lume. 

Tocmai a avut loc premiera filmului Colectiv, regizat de Alexander Nanau. 

O bună parte a acestui film cuprinde investigațiile Gazetei Sporturilor de după Colectiv: Hexi Pharma, Secureanu, spitalele Primăriei și altele. Puține ziare din lume au avut onoarea de a fi, vreodată, subiectul unui film ajuns la un asemenea eveniment. 

Pentru noi este o întâmplare fericită că suntem aici, ca jurnaliști, și ne place mai mult în peluză decât printre pahare de prosecco și Campari. Preferăm berea.

Acest eveniment vi-l dedicăm. Pentru voi este răsplata pasiunii cu care iubiți sportul. 
Toate investigațiile noastre n-ar fi fost posibile fără voi, microbiștii Gazetei Sporturilor, dragii noștri cititori. 

Vă mulțumim și vă promitem că nu vom renunța să scriem sport pentru că este primul și marele nostru hobby. Tot în peluză e mai bine decât în luxul cu aromă adriatică, ce se simte peste tot aici.

Vă iubim! Am combinat Campari cu gin.” 

Documentarul „Colectiv”, proiectat în premieră la Festivalul de Film de la Veneția » Echipa de investigații a Gazetei, mesaj pentru cititori: „Pentru voi”

Când vine documentarul „Colectiv” în cinematografele din țară

Peste 400 de persoane au urmărit în premieră documentarul „colectiv”, primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Documentarul despre incendiul din clubul bucureștean Colectiv a fost proiectat în Sala Grande, unde sunt ecranizate pelicule celebre și sunt decernate premii în cadrul Festivalului de Film de la Veneția.

Imediat după această premieră, documentarul se mută la Festivalul de Film de la Toronto, unde va fi proiectat în cadrul secțiunii Documentare. În Canada, proiecțiile sunt programate pe 6, 8 și 12 septembrie. 

Filmul îi are ca protagonişti pe Narcis Hogea, tatăl lui Alex Hogea, una dintre victimele care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului, Cătălin Tolontan, Mirela Neag şi Răzvan Luţac, echipa de jurnalişti de investigaţie de la Gazeta Sporturilor, Camelia Roiu, medic la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, Mariana Oprea (Tedy), unul dintre supravieţuitorii incendiului, şi Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii.

Efortul de producţie a fost unul amplu, constând în 14 luni de filmare şi 18 luni de montaj, implicând peste 60 de oameni din echipa extinsă, din cinci ţări şi nouă naţionalităţi.

Documentarul „Colectiv” este produs de Alexander Nanau Production, în coproducţie cu Samsa Film Luxembourg şi HBO Europe, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Luxemburg Film Fund şi Sundance Documentary Fund, cu participarea RTS Elveţia, YES Docu şi MDR Germania.

Filmul va fi disponibil pe HBO GO şi la HBO şi va fi distribuit în luna noiembrie în cinematografele din ţară prin Alexander Nanau Production în parteneriat cu Voodoo Films.

Vezi și: 

Festivalul de Film de la Toronto, cu documentarul „Colectiv” pe lista celor 25 de filme selecționate, cel mai mare din America de Nord. Nume mari din istoria cinematografiei au călcat pe covorul TIFF în cei 43 de ani de la lansare

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
cornelconasu
cornelconasu  •  05 Septembrie 2019, 15:31

Din ciclul : ” Cum ne dăm singuri cu tesla în....” !!!! În toată această nebunie cu ”colectiv”, UN AMÂNUNT, nu a fost niciodată comentat , nici măcar amintit !!! NICI UN RAPORT TOXICOLOGIC al victimelor nu a fost dat publicității, deși sunt informații care spun că mai mult de Jumătate din victime consumaseră substanțe interzise !!!! Evident că astfel de informații ar fi atenuat din ”vina autorităților și guvernului” care trebuia să fie înfierată !!! Serviciile secrete ale Cotroceniului au controlat strict toate informațiile apărute în media ca nu cumva aceste date să apară și să aibă regrete după vreun guvern !

reteleanu
reteleanu  •  05 Septembrie 2019, 12:45

imi pare rau, pentru mine nu este. poate il pun la deschiderea congresului usere, ca la spalatii aia pe creier merge.

chromophobia
chromophobia  •  05 Septembrie 2019, 12:40

De pe urma unei mari dureri,vor face altii bani.Daca domnul regizor a facut acest film-documentar,sa dea 50% din incasari, familiilor indurerate de pe urma acestei tragedii.Banii nu le aduc lor in niciun caz vreol alinare sau fericite dar daca i-ar lua regizorul asta Nanau sau cum il cheama,DA!Si Tolontan sa fie mai corect

Vezi toate comentariile (8)
Comentează