GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  GHEORGHE POPESCU - ANIVERSARE 50 DE ANI

EXCLUSIV Popescu, două momente memorabile cu Romario și Luțu: "Mi-a zis că sunt baubau"

Articol de GSP - Publicat luni, 09 octombrie 2017 13:32

Gică Popescu, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria României, împlinește astăzi 50 de ani, iar Gazeta Sporturilor i-a dedicat astăzi 18 pagini.

In interviul acordat Gazetei Sporturilor, Gică Popescu a vorbit despre brazilianul Romario, cel care care a fost coleg la PSV Eindhoven.

"Romario era incredibil de bun! Cea mai mare explozie pe care am văzut-o! Ăla, dacă ar fi fost și ambițios... Deși e greu să calculezi, că poate n-ar mai fi fost la fel de mare dacă ar fi avut și ambiție. Pleca de lângă adversar în patru pe patru, viteză maximă!Se antrena cum voia el, când voia el. Când am ajuns la Eindhoven m-a luat din prima zi «Rumeno, stai lângă mine! Ce faci diseară? Dacă n-ai program, ne vedem la ora 7 la Holiday Inn Hotel». Eu m-am postat în recepție de la 6:30. S-a făcut 7, 7 jumate, 8, 8 jumate. M-am ridicat să plec, când a apărut Romario: «Ce faci? Aștepți de mult?». «Eh, nu, acum, doar ce am coborât din cameră!». Eu făceam planton de două ore. 

Am ieșit la restaurantul unui italian, cu care am devenit bun prieten. Mă lua cu el la început, doar că eu nu eram pasăre de noapte. Romario era non-stop în oraș noaptea! În Olanda era acceptat stilul ăsta, puteai să ieși cu ziariștii, cu conducerea, părea ceva normal", a spus Gică Popescu pentru Gazeta Sporturilor.

Luțu: "Popescu ăsta e baubau!"

Fostul fundaș a vorbit și despre un episod petrecut la Galatasaray, cu Ionuț Luțu.

"Cât am fost fotbalist, eu adormeam înainte de miezul nopții și dormeam minimum opt ore! Mi-aduc aminte că venise Luțu la Galatasaray și în primele trei săptămâni a stat la mine. Îl vedeam tot timpul trist. M-a sunat Victor Becali: «Ce-i faci, mă, lui Luțu?». Pe Victor îl sunase Luțu și-i zisese «Bre, nea Gică ăsta e baubau rău de tot! Se culcă la 11 seara!». I-am explicat «Luțule, eu am 30 de ani, vreau să joc până la 36. Trebuie să mă odihnesc!». Pentru el abia începea iureșul atunci, i se părea că eu eram un baubau doar pentru că dormeam devreme!", a dăugat "Baciul".

Citește și: INTERVIU EVENIMENT Gică Popescu la 50 de ani: "Cine nu m-a prins a ratat fotbal adevărat! Cred că mă apuc de antrenorat"

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
mircea33
mircea33  •  09 Octombrie 2017, 15:05

Lutu a fost cel mai talentat fotbalist roman,,,,,pacat ca nu a fost si serios!!!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  09 Octombrie 2017, 14:21

Pentru Lutu iuresul continua si in ziua de azi de fiecare data cand vede numarul stapanului Gigi pe displayul telefonului mobil.

gicab
gicab  •  09 Octombrie 2017, 13:49

Sa te numești Gica și sa fii omu lu givani...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează