GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO Gică Popescu face o estimare sumbră: „La națională e loc și de mai rău! Lasă ce spune Federația, vedeți vreun proiect?”

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iulie 2022 18:50 / Actualizat joi, 14 iulie 2022 20:24

Gică Popescu (54 de ani) a fost primul invitat al podcastului „Profu' de Sport”, noua producție video lansată astăzi de Gazeta Sporturilor. Într-un dialog cu redactorul-șef al GSP, Cătălin Țepelin, despre rezultatele dezamăgitoare ale echipei naționale din ultimele campanii, „Baciul” a oferit o estimare sumbră, considerând că „tricolorii” pot ajunge și mai jos decât sunt în prezent. 

- Să vorbim un pic despre starea la zi a fotbalului românesc. După ultimele meciuri ai fost foarte dur: e o rușine, jucătorii sunt amatori, au avut o atitudine nesimțită și așa mai departe. 
- N-am fost chiar dur în raport cu ceea ce se putea spune.

- Totuși ... 
- Cătălin, știi ce se întâmplă? Echipa asta națională a fost adusă la un anumit nivel de noi. Noi am adus-o pe locul 5 mondial în 1994, noi am ținut-o 10 ani de zile acolo sus, să fie respectată de toată lumea. Când vezi că te bate Muntenegru acasă cu 3-0, doare! Și e greu să digeri așa ceva. Nu am crezut că echipa națională poate să decadă într-un asemenea mod!

- Și crezi că mai e loc? 
- Eu zic că e loc de mai rău! Păi, nu văd făcându-se lucruri pentru a ieși din situația asta. Vedeți voi ceva? Vedeți vreun proiect? Lasă ce spune Federația, lasă tot felul de prostii, spune-mi care e proiectul pentru echipele naționale! Lasă management, marketing, la asta se pricep. Dar fotbalistic, care e proiectul?! Băi oameni buni, în 2000, când am jucat cu Germania în grupă, ei au făcut doar un punct. Au făcut un proiect la nivel național și 12 ani mai târziu au ieșit campioni mondiali. Spania - un proiect cu centre regionale, campioni mondiali și europeni. Elveția, ce echipă națională are Elveția?! Belgia - un proiect la nivel național, locul 3 la ultimul Mondial, jucători la cele mai mari echipe din lume. Ungaria - prezentă la ultimul European, echipă în Champions League și cu investiții în România. 

Gică Popescu: „Dacă nu faci absolut nimic, de unde să vină?”

- Eu n-am o problemă cu proiectele pe termen lung, dar românii n-au răbdare. 
- Dacă nu faci absolut nimic, de unde să vină? Să cadă din cer? Cade din cer dacă pui mâna și spui "băi, la treabă! Uite ce trebuie să facem 10 ani de zile". Și zece ani să fie Biblie acea strategie la nivel național.

- Și pe care o aperi indiferent dacă suporterii o acceptă sau nu? Oamenii vor rezultate mâine, nu peste 5 ani. 
- Vii și le spui "Băi, oameni buni, ne ducem în cap, trebuie să facem ceva. Uite, ăsta e proiectul!". Și te ții de el an de an! Iar lumea va aștepta ca după o vreme să producă efecte acest proiect. Dar nu există!

Gică Popescu, primul invitat la podcastul GSP „Profu' de Sport”: „Marea problemă a fotbalului românesc e lipsa curajului!”
PROFU' DE SPORT
Gică Popescu, primul invitat la podcastul GSP „Profu' de Sport”: „Marea problemă a fotbalului românesc e lipsa curajului!”

Nou de la Gazeta Sporturilor: s-a lansat podcastul „Profu' de sport”

GSP a lansat o nouă producție video: podcastul „Profu' de sport”, o serie de dialoguri relaxate și spectaculoase cu oameni importanți din fenomen.

Sportcastul, produs într-un nou studio video ce simulează un vestiar, este realizat de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei.

Primul invitat a fost Gică Popescu, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalului românesc, fost căpitan la echipa națională și la FC Barcelona sau Galatasaray, echipe cu care a câștigat trofee internaționale.

Mai multe detalii despre noul format video lansat de Gazetă a oferit Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP.

„Ieșim din formatul standard de emisiune TV și trecem într-o zonă mai adaptată online-ului din toate punctele de vedere. În primul rând, abordarea este mai personală, tonul e mai relaxat, insistăm pe povești. Apoi, decorul e diferit pentru că am renunțat la clasicul desk de televiziune și am construit un studio ce replică atmosfera unui vestiar. Vestiarul cu povești al Gazetei, cum i-am zis noi. Nu în ultimul rând, podcastul «Profu' de sport» este filmat exclusiv în format vertical / portrait, pentru ca publicul de sport să-l consume mai ușor pe device-urile mobile și pe toate canalele de social media - Youtube, Instagram, Facebook, TikTok”, a explicat Țepelin.

Citește și alte știri de actualitate:

OFICIAL Selecționer demis de FRF » Burleanu a renunțat la el după 8 meciuri! Ultimele umilințe i-au fost fatale

Iordănescu rămâne la națională și vrea să taie în carne vie! Renunță la 6 jucători

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
enigmaticul
enigmaticul  •  14 Iulie 2022, 21:49

Mda........Geniile s-au născut la academia rejelui!! Bineînțeles, și ”puiu de ***” a văzut lumina zilei tot la academie, iar niculae va ajunge mai mult decât un rege, poate chiar un extraterestru. Sunteți penibili! Voi vorbițo de genii, iar România se scufundă de la un an la altul, când vorbim de fotbal, desigur.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  14 Iulie 2022, 21:39

...asta nu intelege GP ca proiectul lui nu este bun ...poti sa astepti si 20 de ani ...de ce crede el ca devenim mai buni ca sarbii ca sa nu spun nemtii ...

lulu
lulu  •  14 Iulie 2022, 20:53

Și apoi când ați luat locul 5 ,ca nu știu să se fi jucat locurile 5-8 în 94?Atâta tam-tam cu generația de aur,care bineînțeles ca a avut rezultate, încât am ajuns la sațietate. Oare cum le-or zice bulgarii,ungurii,grecii,polonezii s.a.m.d.generatiilor lor care au avut rezultate mult superioare generației de ***?Le-or fi făcut la toți statui?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează