GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV / VIDEO Marea satisfacție a carierei lui Gică Popescu: „Sunt mândru că l-am bătut pe Hagi de 6 ori!”

Gică Popescu (54 de ani) a vorbit în ediția inaugurală a podcastului „Profu' de Sport”, moderat de redactorul-șef GSP Cătălin Țepelin, despre importanța celor 6 distincții de „Fotbalist român al anului”.
Gică Popescu (54 de ani) a vorbit în ediția inaugurală a podcastului „Profu' de Sport”, moderat de redactorul-șef GSP Cătălin Țepelin, despre importanța celor 6 distincții de „Fotbalist român al anului”.

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 iulie 2022 21:58 / Actualizat vineri, 15 iulie 2022 22:31

Gică Popescu (54 de ani) a vorbit în ediția inaugurală a podcastului „Profu' de Sport”, moderat de redactorul-șef GSP Cătălin Țepelin, despre importanța celor 6 distincții de „Fotbalist român al anului” în Ancheta GSP. 

Gică Popescu a fost desemnat de 6 ori „Fotbalistul român al anului” (1989, 1990, 1991, 1992, 1995 și 1996) în prestigioasa anchetă a Gazetei Sporturilor, începută în anul 1966. Doar Gică Hagi are mai multe trofee decât „Baciul”, 7 la număr (1985, 1987, 1993, 1994, 1997, 1999, 2000).

VIDEO Gică Popescu, mândru de cele 6 trofee de „Fotbalist român al anului”

- Ce înseamnă pentru tine cele 6 trofee? 
- Eu sunt mândru de cele șase trofee de fotbalist al anului, pentru că le-am avut în competiție cu cel mai bun din istorie. Înseamnă că am reprezentat ceva. Sunt unele dintre lucrurile cele mai importante. Sau trofeele cele mai importante din cariera mea. Repet, nu m-am duelat cu nu știu cine, m-am duelat cu cel mai bun din istorie. Și l-am bătut de 6 ori!

- Spui că problemele fotbalului românesc vin acum de la antrenori, care nu reușesc să responsabilizeze jucătorii, să-i facă să progreseze și să creadă în ei. 
- Absolut! Marea problemă a fotbalului românesc este lipsa curajului. Asta ține de educația personală a fiecăruia dintre ei. Nu trebuie să le fie frică! Au dovada vie că se poate, performanțele noastre sunt dovada vie că nu contează că ești român sau brazilian. Noi am dominat vestiare importante, am făcut performanță. Eu, Hagi, Petrescu, Belodedici, Lupescu, toți care am jucat pe afară am făcut performanță. Băi, aveți dovada că nu suntem cu nimic mai prejos! 

- Deci nu e o problemă de ADN, ci de atitudine. 
- De atitudine. Și de ce doriți de la viață, ce obiective vă propuneți. Dacă vă propuneți să faceți 200-300, 500.000 de euro, să vă întoarceți să vă luați un apartament, o mașină și gata ... Nu! Cu cât obții mai multe performanțe, să vrei mai mult și mai mult și mai mult! Să urci, să urci, să urci! Atunci ești performer. Messi câte Baloane de Aur are? Putea să se oprească după trei? Cristiano nu se oprește, are 37 de ani. Dar continuă să joace și sunt motivați, Vor performanță. Asta înseamnă să fii performer. Faci câteva sute de mii și gata, acasă ... Nu!

Nou de la Gazeta Sporturilor: s-a lansat podcastul „Profu' de sport”

GSP a lansat o nouă producție video: podcastul „Profu' de sport”, o serie de dialoguri relaxate și spectaculoase cu oameni importanți din fenomen.

Sportcastul, produs într-un nou studio video ce simulează un vestiar, este realizat de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei. 

Primul invitat a fost Gică Popescu, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalului românesc, fost căpitan la echipa națională și la FC Barcelona sau Galatasaray, echipe cu care a câștigat trofee internaționale.

VIDEO Gică Popescu, invitat la „Profu' de sport” (podcast integral)

Vezi și alte momente cu Gică Popescu din podcastul „Profu' de Sport”:

Câți bani de buzunar le dă copiilor Gică Popescu? » „Baciul” a surprins la „Profu' de Sport": „Vrei mai mult, muncește pentru mai mult”

L-au amăgit autoritățile pe Hagi? Gică Popescu, despre proiectul noului stadion din Constanța: „Nu vrem dezbinare ca la Steaua sau Craiova!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
alex0220
alex0220  •  16 Iulie 2022, 13:13

Gica Popescu Presedinte! (al Romaniei, daca FRF nu il lasa)

Hcm27
Hcm27  •  16 Iulie 2022, 10:40

Bravo,Gica!Nu i-ar fi rușine natiei ăștia sa te privească în ochi,după ce a condamnat la închisoare și l-a pus sa execute pe căpitanul României și al Barcelonei?Judecătorii aia,care au pronunțat sentința definitiva or mai lucra în magistratura?Sau au ieșit la pensie cu pensii de 35000 de lei fiecare pentru merite deosebite?Și asta,în condițiile în care ti-ai recunoscut fapta și ai restituit și prejudiciu,partea ta și care beneficiase-si pina atunci de decizii cu suspendare.Cum ne batem joc de valorile sportive,fotbalistice al acestei tari.Si aceasta este una din cauzele pentru care nu mai progresam sportiv,pe lingă cele enumerate de tine

agophigus
agophigus  •  16 Iulie 2022, 00:26

89 BELODEDICI

Vezi toate comentariile (4)
Comentează