GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  FILMUL „COLECTIV”

Los Angeles Times despre șansa României la Oscar: „Va câștiga Colectiv două nominalizări sau va fi trântit cu indiferența înghețată descrisă chiar în film?”

Articol de - Publicat sambata, 13 martie 2021 08:57 / Actualizat sambata, 13 martie 2021 09:23

Mai sunt două zile, iar presa americană scrie că meciul e de 1,X,2, până aflăm dacă jurnalismul sportiv duce România la Oscar.

Los Angeles Times a pronosticat în ediția de vineri că documentarul ”Colectiv”, propunerea României la Premiile Oscar, va prinde o dublă nominalizare, dar vorbește și despre posibilitatea ”de a fi trântit cu indiferența înghețată descrisă chiar în film”.

Cotidianul cel mai important din regatul filmelor, Hollywood, Los Angeles Times, a dedicat un articol predicțiilor nominalizărilor Oscar la toate cele 23 de categorii. În privința României, care de 35 de ani se luptă pentru o nominalizare, totul e posibil, crede ziarul: triumful în premieră sau eșecul obișnuit.

Când se referă la categoria de fim internațional, unde 93 de țări au făcut propuneri și au rămas 15 dintre ele, LA Times se întreabă: ”Oare captivantul și disperantul Colectiv, prezent pe lista scurtă și aici, și la documentar, va câștiga două nominalizări? Sau va fi trântit cu indiferența înghețată descrisă chiar în film?”.

Citată de Libertatea, întrebarea ziarului american este pusă chiar în stilul ”Colectiv”, filmul lui Alexander Nanau fiind, în expresia presei internaționale, o dovadă a luptei jurnalistice și cetățenești împotriva corupției și resemnării.

”Colectiv demonstrează potențialul pe care îl are curajul moral să reziste chiar când se fac cele mai cumplite eforturi de a-l sufoca”, scrie IndieWire, recomandând, într-un articol de vineri, filmul lui Alexander Nanau printre cele mai bune filme de vizionat, selecție realizată pe toate platformele majore de streaming. În SUA, ”Colectiv” poate fi văzut pe Hulu, în România pe HBO Go.

Votarea pentru nominalizările Oscar s-a încheiat miercuri, pe 10 martie. Opțiunile miilor de membri ai Academiei Americane de Film se centralizează în chiar aceste zile și rezultatele vor fi comunicate, luni, pe 15 martie, ora 5 dimineața la Hollywood, ora 15 la București. Anunțul poate fi urmărit pe siteul Oscar.

VIDEO Trailer-ul documentarului „Colectiv”

Articolele GSP au ajuns în sute de publicații din toată lumea

Investigațiile jurnalistice ale Gazetei Sporturilor de după Colectiv, care au tratat corupția din sistemul de sănătate până la vârful puterii politice, fuseseră citate internațional și înainte de apariția documentarului Colectiv.

Dar, odată cu lansarea acum un an a filmului, Gazeta Sporturilor a ajuns la un nivel de prezență în presa internațională și în mediile publice și jurnalistice neatins niciodată de vreo publicație din România.

„Un ziar de sport are puterea, se pare, să remodeleze o societate”, scrie recent revista britanică Empire.

INTRĂ AICI PENTRU investigațiile jurnalistice ale Gazetei Sporturilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
853246084756615
Marcel Popa  •  13 Martie 2021, 17:10

Mie imi este frica sa nu ia Vladut Voiculescu un Oscar ca atunci e de jale si fara studii de actorie si fara diplome.Gsp e de neatins la cate petarde de stiri dau.

706409849468094
Radu Vernescu  •  13 Martie 2021, 13:55

Nu conteaza...e bun ...e rau.....ei vor laude si premiii....pe mine unul ma scarbiti......

karolboy
karolboy  •  13 Martie 2021, 12:20

Colectiv,o parcarie de film ajunsa acolo datorita Rezist din toata lumea.Un film despre ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează