GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO Hagi, Balaci ori Dobrin? Messi sau Maradona? Ioanițoaia a făcut TOP 3 fotbaliști din istorie, români și străini: „L-ați lăsat pe Pele fără podium”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 14:32 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2022 15:39

Ovidiu Ioanițoaia a fost invitat în ediția a doua a podcastului „Profu' de Sport” , realizat de redactorul-șef GSP Cătălin Țepelin. Directorul Gazetei Sporturilor a făcut o comparație între Hagi, Dobrin și Balaci, apoi, un TOP 3 al celor mai buni fotbaliști români și străini din istorie.

VIDEO Hagi, Dobrin sau Balaci? Ioanițoaia: „Hagi a fost mult mai util fotbalului românesc”

- Haideți să încheiem cu un top. Sunteți un ziarist cu o anvergură incredibilă, cu 55 de ani de presă în spate. I-ați prins jucând pe toți marii fotbaliști, și români, dar și de afară. Haideți să facem un top, mai ales că de la Pele încoace i-ați prins jucând pe toți.
- E simplu. Îți dau podiumuri, atât. La noi, Hagi, Dobrin, Balaci.

- Cum îi diferențiați? Ce v-a făcut să-i diferențiați?
- Dobrin și Balaci au fost mai talentați, dar Hagi a fost mult mai util, cu o contribuție mult mai mare la echipa națională și la fotbalul românesc în general. Iar de afară zic Maradona, că a jucat la Napoli, după aceea Messi, iar al treilea... Cristiano Ronaldo.

- L-ați lăsat pe Pele fără podium.
- Era mai ușor de jucat fotbal atunci. Atunci, primeai mingea și, până pasai, aveai timp să-i dai și un telefon logodnicei.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia, invitat la „Profu' de sport” (podcast integral)

Citește și alte știri din podcastul „Profu' de Sport”:

De ce nu își mai vorbesc Ovidiu Ioanițoaia și Andrei Vochin: „Oricine face asta e un trădător”

Dezvăluire colosală la Profu' de sport » Cum a aflat Ioanițoaia că s-a îmbogățit cu 1 milion de dolari: „Parcă mi-a dat cu ceva în cap. N-am dormit trei nopți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
badeadorian
badeadorian  •  28 Iulie 2022, 18:02
Postat de dobrin pe 27 Iulie 2022, 18:52

Ei acuma... doar n-o sa ma tii minte toata viata pentru gluma aia. As putea face glume si mai proaste la ce experiente neplacute am avut cu galeria Rapidului.

Ei lasa .... si eu am avut un tricou rupt la voi in Pitesti ... si Gascanul tot nu mi-a iesit de la inima .. :))

thiamarcos
thiamarcos  •  28 Iulie 2022, 07:28
Postat de Ioano13 pe 27 Iulie 2022, 17:50

Cu tot respectul pentru dl Ioanitoaia, dar abordarea acestui subiect sensibil e neprofesionista. A spune ca unul era mai "talentat"decât altult, e o abordare ciudata. Hai, sa-i zicem, subiectiva. Care sunt criteriile? Corect ar fi sa luam în calcul nr de meciuri jucate, nr de selecțiile nationala, nr de goluri marcate la națională și la cluburi, trofee cistigate, cluburile unde a jucat fiecare, nr de ani in activitate. Și poate și altele. Pornind de la aceste criterii obiective, Hagi e la ani lumina de ceilalți doi.

Este doar punctul dvs. de vedere, si chiar daca mai sunt si altii care gandesc la fel nu inseamna ca e un punct de vedere infailibil. In fond, ce ne propuneti? Sa stabilim pe cel mai bun fotbalist all-time pe baza statisticilor? Nu, multumesc! In conditiile in care jucatorii au evoluat in perioade diferite, sub alte regimuri, cand numarul de meciuri jucate intr-o cariera era diferit in special din cauza sistemelor, ce relevanta are sa compari astfel de date? E ca si cum ai declara un strungar drept "cel mai bun strungar din toate timpurile" fiindca a avut cei mai multi ani pe cartea de munca, a facut cele mai multe piese si a fost decorat de doua ori cu "Ordinul muncii socialiste". Singurul criteriu cu adevarat de luat in seama cand stabilesti o ierarhie de acest tip este unul subiectiv, dar si cel mai frumos: trairile sufletesti pe care le aveai in tribuna, cand il vedeai pe fotbalistul respectiv jucand asa cum numai el stia. I-am vazut din postura asta pe toti cei trei, toti trei au fost niste minuni ale fotbalului romanesc, dar ce am trait vazandu-l pe Dobrin cum joaca a depasit ceea ce simteam privindu-i pe ceilalti doi. Cu stima...

polistul68
polistul68  •  27 Iulie 2022, 23:48
Postat de vandnamol pe 27 Iulie 2022, 18:11

*** nu l-au lasat sa fie mai mare ca hagi. Lasati scuzele cu securistii.

Clar Dobrin a avut bubele lui...dar daca a venit personal, Santiago Bernabeu, presedintele lui Real , sa vb cu ceausescu...insemna ca a fost "scula" de fotbalist...si cine stie cum era cariera lui daca se transfera la Real....Hagi a avut alta expunere, hagi a jucat in vremuri in care mass media a explodat...Dobrin era vazut doar de noi la tv...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează