GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  RAPID

Rapid trăiește. În Anglia! Descoperire impresionantă într-un muzeu din Liverpool: ”E cea mai mare notă de plată din istorie”

Șorțul chelnerului care i-a servit pe fanii englezi la masă a fost luat ca trofeu +4   FOTO
Șorțul chelnerului care i-a servit pe fanii englezi la masă a fost luat ca trofeu

Articol de , - Publicat duminica, 09 aprilie 2017 00:00

În muzeul orașului Liverpool, la loc de cinste, un șorț inscripționat cu stema giuleștenilor amintește de "cea mai mare notă plătită în istorie" de fanii "cormoranilor".

"Mergeți la muzeul orașului, e lângă port. La etajul 2 e un pavilion dedicat fotbalului. Vă așteptă și o surpriză. Românească!", ne vinde pontul Vlad, un fan al lui Liverpool care locuiește acum în orașul-port din Marea Britanie.

Printre fanioane schimbate la centrul terenului înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, echipamente din epoca în care doar nobilimea dădea cu piciorul în minge, ecrane care rulează meciuri din perioada de glorie a celor două echipe, zărim un vișiniu familiar: Rapid București!

Mai exact, un șorț de bucătar inscripționat cu numele clubului! "Îmbrăcămintea chelnerului, 2000", scrie la baza acestuia.

Suporterii au venit cu "captura" după ce Liverpool a întâlnit-o pe Rapid la București, în Cupa UEFA.

"Cea mai mare notă de plată din istorie"

Vizavi găsim fanionul de la meci, dar și un lucru mai puțin obișnuit într-un muzeu. O notă de plată scrisă de mână - "Cea mai mare notă de plată din istorie", spun scouserii în descriere.

Li s-a părut incredibil ca o notă pentru mici și bere să înregistreze o sumă de 1.500.000 lei. Fapt pentru care a ajuns în muzeul orașului.

Ce-i drept, suma are atâtea zerouri pentru că, acum 17 ani, nu se făcuse încă trecerea la leul nou. În banii de acum, ar fi însemnat doar 150 lei.

În inima fotbalul, pe Merseyside, unde poate nici The Beatles nu prezintă un interes mai mare, se află și o rămășiță a fotbalului nostru romantic. Pentru că Rapid va trăi mereu.

1punct a scos Rapid în "dubla" cu Liverpool din Cupa UEFA, după un 0-0 pe Anfield

5luni au trecut de la intrarea "giuleștenilor" în faliment

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
iosif_vs
iosif_vs  •  09 Aprilie 2017, 15:36
Postat de para.para pe 09 Aprilie 2017, 13:41

Pe langa istorioara voastra de doar 14 anisori. Daca ne uitam prin liga a 5-a gasim echipe mai vechi decat fcsb-ul vostru gesepist.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

629922093864326
Luis Martinas  •  09 Aprilie 2017, 15:16

Haha.Si eu am ramas uimit cand am vazut tricoul la muzeu, parca e poza facuta chiar de mine!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  09 Aprilie 2017, 15:08
Postat de ungurul_vesel pe 09 Aprilie 2017, 11:25

greseala mea ca nu citisem tot articolul, "Printre fanioane schimbate la centrul terenului înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, echipamente din epoca în care doar nobilimea dădea cu piciorul în minge, ecrane care rulează meciuri din perioada de glorie a celor două echipe, zărim un vișiniu familiar: Rapid București!"

Adica vrei sa ne spui ca nu stii sa citesti. Sau problema era la înțelegere? Eu zic mai bine sa recunosti ca te -și făcut de.......rapid

Vezi toate comentariile (17)
Comentează