GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  REPORTAJ

Șocant: Făgărașul a luat credit pe 20 de ani pentru echipa care a terminat Liga a 4-a pe ultimul loc! Mărturia unui fost consilier local: "Mafia m-a eliminat, jaful continuă"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 septembrie 2015 01:00

Milioane de euro pentru ultimul loc la județ! Consiliul Local din Făgăraș, Brașov, a cheltuit peste 4 milioane de euro pe răscumpărarea stadionului, construirea unei parcări de peste 100 de locuri, “lucrări de reabilitare” și buget pentru o echipă care a strîns 12 puncte în eșalonul comunal în ultimul sezon.

Pe 16 septembrie 2009, autorităţile din Făgăraș se împrumutau de la CEC Bank Sibiu aproximativ 10,8 milioane de lei noi, 2,5 milioane de euro. 

În numărul de astăzi al Gazetei Sporturilor, afli toate detaliile despre cum a fost îndatorat orașul cu 30.000 de locuitori pentru 20 de ani pentru o echipă care s-a zbătut în ultimii ani în eșalonul 3, care în 2013 a fost retrasă din competiție și a revenit tot în același an în "Județ". Ce s-a întîmplat cu echipa orașului, Civitas și ce acuzații grave îi aduc localnicii viceprimarului.

Primăria a aprobat pentru anul trecut aproximativ 350.000 lei la echipa din Liga a IV-a. 80.000 euro, un buget deloc de neglijat pentru o grupare de "Județ".

Interviuri cu primarul Făgărașului, Constantin Mănduc, și cu fostul consilier local și director general al ziarului Monitorul, Lucia Baki, care spune că din 2004, "sumele de bani evaporate spre diferite
buzunare ori conturi au urcat de la cîteva sute de mii la peste 4 milioane de euro". Baki a intrat în 2012 în administrația locală și acuză. «Mafia din administraţia publică locală» a reușit însă să mă elimine din CL Făgăraș ilegal după nici doi ani de activitate. Iar jaful a continuat!" Citește întreaga poveste în ediția tipărită sau în cea digitală, pe care o poți răsfoi online aici!

ALTE SUBIECTE EXCLUSIV PRINT

√ CFR, lecție deschisă pentru Steaua: Cristian e cît 4 steliști la un loc + 3 explicații de ce la CFR se poate și la Steaua nu

 Scuipatul care costă scump: Cosmin Matei poate primi o suspendare drastică

 Vojnovici, în pericol după primul eșec al lui Dinamo. Ce mutare pregătește Rednic

√ O singură dată în 68 de ani! Doar Steaua lui Marcel Răducanu a fost plasată mai jos ca acum, dar a luat titlul!

√ Superlativele etapei » Provincia la putere. Cum arată echipa petardelor

√ Salonul auto de la Frankfurt: 75 de premiere mondiale, cum arată cele mai tari creații ale principalelor mărci

√ Nu ratați ponturile din pagina dedicată pariorilor!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
mishullik_2006
mishullik_2006  •  17 Septembrie 2015, 10:41

@brancusi, whiteredarad, luxantty.. Nu cred ca stiti despre ce vorbiti fratilor... Toata povestea e cam asa... Prin 2004-2005, Primaria AR FI PUTUT sa ia stadionul de la Nitramonia (uzina chimica era proprietar atunci) deoarece uzina era in proces de privatizare iar conform legii de atunci se putea solicita trecerea gratuita a tuturor activelor ce apartineau societatilor comerciale ce se privatizau. Dar, Primaria normal ca nu a luat-o :)), s-au tras sfori ca sa se ajunga la o licitatie, in urma careia proprietar a devenit Capeti cu ~700.000 euro. Apoi, afaceristul (eu nu il condamn, omul si-a vazut interesul pt bani) a investit ceva in baza si a vandut-o Primariei pe ..... exact 2.700.000 euro. Long story short - profit 2 milioane de euro pt Capeti, imprumut pt Primarie de 2.5 mil euro care normal ca se duc inapoi la CEC din banii cetatenilor.. E o poveste tipic romaneasca, sunt sigur ca sunt zeci de exemple de acest fel in toata tara..

luxantty
luxantty  •  16 Septembrie 2015, 21:02

Totodata, titlul articolului este de CAN-CAN si mincinos: "Socant....a luat credit pentru echipa..." Oameni buni, creditul s-a luat pt. "recuperarea" stadionului de catre municipalitate !

stiintza4ever
stiintza4ever  •  16 Septembrie 2015, 18:14
Postat de brancusi pe 16 Septembrie 2015, 16:11

Ai multa dreptate doar in ultima parte,in rest,discutand logic si principial cazul concret,spune-mi si mie cate ceva despre atletii si rugbyul din Fagaras sau despre ultimele concerte desfasurate pe stadionul cu pricina.Ca sa nu fiu acuzat de orice fel de partizanat,iti spun ca nu ma hazardez intr-o exuberanta infantila prin prisma faptului ca la noi se va face un mare si ultramodern stadion,chit ca orasul este unul in care fotbalul era o religie,caci daca nu ai sustenabilitate si predictibilitate cu echipa,si-ti vin 3000 de spectatori la meci,nu te mai tii la el nici cu mama atletismului si megaconcertelor!

Stadionul de la Craiova se construieste pt a da posibiliatea administratiei locale de a trage tunuri financiare. Reteta nu e de "familie", e imprumutata de la alte orase. Voi amagiti-va cu statutul de "oras cu fotbal ca religie" ca de fapt pe baza asta isi incarca si eu conturile: cu suporteri ca voi sa tot avem bani publici investiti in fotbal.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează