GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Detalii șocante din vestiar la un meci aranjat de Mircea Lucescu: „A intrat și ne-a zis că trebuie să dea gol Cami în minutul 1, ăla în minutul 10…”

Articol de - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2020 14:02

Prezent în direct la GSP Live, fostul antrenor Ioan Sdrobiș (73 de ani) a povestit noi detalii incredibile de la un meci aranjat de Mircea Lucescu pentru a-l scoate pe Rodion Cămătaru „Gheata de Aur” a Europei. În urma acelui blat cu scor corect, organizatorii au decis să-i retragă trofeul atacantului de la Dinamo.

Partida Oțelul - Dinamo 3-3 s-a jucat în iunie 1987, la Galați. Rodion Cămătaru, atacantul echipei antrenate de Mircea Lucescu, a marcat de trei ori, iar la finalul sezonului a ieșit golgeterul Europei cu 44 de goluri! Ultimele 14 au fost marcate în ultimele patru etape.

Antrenorul Oțelului, Ioan Sdrobiș, a făcut noi dezvăluiri despre evenimentele șocante petrecute înainte de meci, în vestiarul echipei sale.

VEZI AICI VIDEO CU DEZVĂLUIRILE ȘOCANTE FĂCUTE DE IOAN SDROBIȘ

„Eu am respect față de antrenorul Lucescu după vârsta de 55 de ani. Din momentul ăla a devenit antrenor. Cât a fost la noi în țară, să mă ierte Dumnezeu…A strâns jucători foarte buni din România, a lansat și el fotbaliști de clasă la Corvinul, a trecut și printr-o retrogradare la Corvinul.

Îmi amintesc că îmi trebuiau două puncte la Oțelul cu Dinamo. Vasile Ianul (n.red. - președintele lui Dinamo) și cu el (n.red. - Lucescu) au zis să facem 3-3, să dea Cami trei goluri (n.red. - Rodion Cămătaru). Am zis: «Bun!». Știam că dacă vin cu presiune, nu aveam nicio șansă. Șerban Necșulescu, arbitrul, ne-a spus: «Dacă nu faceți 3-3, vă bat cu 2-0 și v-am retrogradat!» Dacă trăiește, întrebați-l! Nouă ne trebuia victoria.

I-am zis lui Vasile Ianul: «Bă, spune-i lui Mircea. Să fie 4-3, 6-5, 7-6, să dea ăla șase goluri, dar noi trebuie să câștigăm, bă băiatule!». Ăsta e unul din alea trei meciuri din viața mea pe care nu pot să le uit. N-am cum!

Ei au zis că nu se poate. Trebuia să facem 3-3. Ei făceau socoteala să scape Jiul pentru că acolo aveau jucători dați de la Dinamo. Trebuia să scape Jiul. Noi eram retrogradați cu egal. Aveam ultima etapă la Sportul.

Au zis că nu putem să batem noi. Am intrat înapoi în vestiar, s-a întârziat meciul zece minute. Am zis: «Bă băieți, ce facem?» Parcă îl văd și acum pe Viorel Anghelinei: «Hai, bre nea Nelu, să facem așa!». Îi spun directorului nostru să le spună că facem. Și vine Mircea (n.red. - Lucescu) în vestiar la noi, cu vreo trei jucători de la ei, și începe: «Dă Cămătaru în minutul 1, dă ăla în minutul 10…». I-am zis: «Bă, tu vrei să mai facem 3-3…!?».

I-am zis eu mai multe atunci, dar la final i-am zis atât: «Să dea Dumnezeu în viața ta profesională să nu mori până nu ai nevoie de un punct și să nu-l obții». Am făcut 3-3, dar și-a dat lumea seama. Erau 30.000 de oameni în tribune. Apoi, a plecat afară și a retrogradat cu Pisa, cu Brescia, cu Reggiana”.

Reporter: Credeți că l-au ajuns vorbele dumneavoastră?

Sdrobiș: Nu vorbele mele, dar eu am încercat să fac lucrurile și cu frica lui Dumnezeu. Am făcut toate nenorocirile, dar mi-am făcut meseria. Am zis că plătești în viață pentru ce faci.

VIDEO EXCLUSIV Detalii șocante din vestiar la un meci aranjat de Mircea Lucescu: „A intrat și ne-a zis că trebuie să dea gol Cami în minutul 1, ăla în minutul 10…”

Ioan Sdrobiș nu și-a amintit exact situația din finalul acelui sezon. Partida cu Dinamo s-a jucat în etapa a 30-a, iar Oțelul s-a salvat în cele din urmă de la retrogradare după ce a obținut două victorii din ultimele patru etape.

Plecat din România în 1990, Mircea Lucescu a retrogradat cu Pisa, de două ori cu Brescia și cu Reggiana.

În 1993, Brescia lui Lucescu (cu Hagi și Sabău printre titulari) ar fi rămas în Serie A dacă ar fi avut un punct în plus la finalul sezonului. Previziunea sumbră a lui Sdrobiș se îndeplinise după șapte ani.

vezi și:

VIDEO EXCLUSIV Cum a încercat Dumitru Sechelariu să-și umilească antrenorul după două sticle de whisky + răzbunarea acestuia: „Au curaj ăștia de azi să-i facă așa lui Becali?

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (57)
10152745185266576
Romeo Ionescu  •  13 Ianuarie 2020, 09:25

Cami a marcat 20 de goluri in ultimele 6 meciuri, din care 5 goluri Jiului, 4 goluri Sportului (meci pierdut cu 5-4). In august 1987 în revista lunară World Soccer s-a scris de modul dubios în care Cămătaru a marcat. Sdrobiș nu a fost antrenor principal la Oțelul în 1987, după acel meci au mai fost 4 etape. Deci știa toată lumea ce se întîmpla la Dinamo. În 1976-77 au mai avut o criză de orgoliu și Dudu Georgescu a dat 47 de goluri, frustrat fiind că în 1976 Gheata de aur a fost câștigată de cipriotul Kaiafas. Nu dați vina pe Lucescu, ci pe generalii MAI. Dacă Lucescu are multe trofee, Sdrobiș are multe demisii și demiteri

pittt
pittt  •  09 Ianuarie 2020, 23:03
Postat de Valeriu Seciu pe 09 Ianuarie 2020, 20:45

Acest personaj Sdrobis este senil, iar voi, cei de la Gazeta, publicati toate aberatiile spuse de el. Daca ar fi adevarat, inseamna ca a fost partas la aranjament si ar trebuie sa-i fie rusine de ce a facut si sa taca. Mai are tupeul sa faca aprecieri despre Mircea Lucescu ; ceea ce a facut Lucescu atat in tara, la Corvinul sau la Rapid, cat si afara, nu ar face acest pseudo-antrenor nici daca ar trai zece vieti .

Nu are legatura valoarea ca antrenor cu caracterul infect.

fcu1948
fcu1948  •  09 Ianuarie 2020, 22:42
Postat de Valeriu Seciu pe 09 Ianuarie 2020, 20:45

Acest personaj Sdrobis este senil, iar voi, cei de la Gazeta, publicati toate aberatiile spuse de el. Daca ar fi adevarat, inseamna ca a fost partas la aranjament si ar trebuie sa-i fie rusine de ce a facut si sa taca. Mai are tupeul sa faca aprecieri despre Mircea Lucescu ; ceea ce a facut Lucescu atat in tara, la Corvinul sau la Rapid, cat si afara, nu ar face acest pseudo-antrenor nici daca ar trai zece vieti .

Adevarul trebuie spus, indiferent câte și ce a făcut lucescu pt Corvinul, Rapid, țara, Europa, Terra și Univers. Faptul ca a fost un antrenor bun este umbrit de caracterul infect de care a dat dovada de-a lungul timpului.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează