GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  MOLDOVA - UCRAINA

Moldova - Ucraina » Avertisment pentru România: Adversara „tricolorilor” de peste șase zile a făcut spectacol la Chișinău

Sursă foto: Imago
Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 11 iunie 2024 17:33 / Actualizat marti, 11 iunie 2024 21:10

În ultimul test dinaintea turneului final din Germania, Ucraina, adversara României de peste șase zile, s-a distrat la Chișinău în compania Moldovei, scor 4-0.

Ucrainienii vor debuta la Euro 2024 în fața României, pe Allianz Arena, luni, 17 iunie, de la ora 16:00. Din Grupa E, mai fac parte Belgia și Slovacia.

Moldova - Ucraina 0-4

Ucraina a deschis rapid scorul pe stadionul „Zimbru”, Roman Yaremchuk profitând de greșeala din defensivă a lui Vladyslav Baboglo. Dominând teritorial întregul prim mitan, eforturile galben-albaștrilor au fost răsplătite în minutul 43. Tsigankov, starul revelației Girona, a finalizat o fază superbă a elevilor lui Sergiy Rebrov.

Repriza secundă a continuat în aceeași notă: Ucraina în atac, Moldova în încercarea de a lovi pe contraatac pentru a-și răsplăti suporterii prezenți cu un gol de onoare. Artem Dovbyk și Georgiy Sudakov l-au învins și ei pe Dorian Railean, goalkeeper-ul de rezervă al celor de la Dinamo, iar Ucraina s-a impus cu 4-0.

  • Marcatori: R. Yaremchuk '2, V. Tsykangov '42, A. Dovbyk '49, G. Sudakov '55

„Centralul” partidei este românul Florin Chivulete.

Formațiile de start în Moldova - Ucraina

Moldova (5-2-3): Răilean - Cojocaru, Crăciun, Baboglo, Posmac, Reabciuk - Rață, Ioniță - Motpan, Nicolaescu, Damașcan

Ucraina (4-2-3-1): Lunin - Konoplya, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko - Shaparenko, Stepanenko, Tsygankov, Sudakov , Mudryk - Yaremchuk

Cele două nu s-au mai întâlnit din data de 3 septembrie 2014, când adversara noastră s-a impus cu scorul de 1-0, grație reușitei lui Roman Bezus, actualmente la Omonia Nicosia, în Cipru. Totodată, Ucraina și Moldova s-au duelat și în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014.

Moldovenii au reușit un rezultat de egalitate pe teren propriu, 0-0, iar Ucraina a câștigat în manșa retur, 2-1.

Moldova a fost aproape de o performanță istorică, reușind cel mai bun parcurs din existența selecționatei de peste Prut, în campania de calificări premergătoare Campionatului European: într-o grupă cu Albania, Cehia și Polonia, Moldova a obținut 11 puncte, reușind egaluri cu Albania și Polonia, dar și o victorie senzațională cu naționala lui Robert Lewandowski, scor 3-2.

Ucraina a obținut in extremis biletele pentru turneul final din Germania, în urma victoriilor de la baraj cu Bosnia și Islanda, ambele câștigate cu scor identic, 2-1. Galben-albaștrii vor lupta pentru calificarea în optimile de finală în Grupa E a competiției, alături de România, Belgia și Slovacia. Pe 17 iunie, ora 16:00, Ucraina se va duela cu „tricolorii” într-o partidă decisivă pentru „optimi”.

În celelalte partide de pregătire premergătoare europeanului nemțesc, Ucraina a remizat cu Germania, gazda competiției, scor 0-0, și a cedat în fața Poloniei, 1-3. În urmă cu trei zile, Moldova a câștigat cu 3-2 în fața selecționatei Ciprului, 3-2. Motpan, Stina și Bogaciuc au marcat pentru selecționata lui Clescenco.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Jocurile Olimpice
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Campionate
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”
Superliga
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”

„99% dintre sprinterii olimpici sunt dopați” » Un fost nume mare, trecut prin experiențe grele în închisoare, face declarații care zguduie Jocurile Olimpice

Singurul antrenor care a adus o medalie olimpică înotului masculin românesc despre David Popovici: „Un adevărat fenomen, alții cedează la primul obstacol” + Marea întrebare: „Au o secretomanie ca la ambasadă”


Comentarii (22)
donqhote
donqhote  •  12 Iunie 2024, 07:23

si-au ales adversari slabi ucrainienii astia ca sa ne sperie inainte de Euro. Daca aveau sange in instalatie jucau si ei cu Liechtenstein.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  12 Iunie 2024, 02:16

Florinel ar fi fost in culmea fericirii sa prinda un Qatar pe 4 ani. Si astia se scalda prin Top 5 Europa.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  12 Iunie 2024, 02:14

Baietii astia din Premier League versus baietii nostri de la Muaither, Damac, Pisa etc Slava Ukraini!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează