GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  CONCEDIERE

Motivul incredibil pentru care selecționerul naționalei de fotbal U17 a Croației a fost demis: „Declarații inadecvate”

Robert Jarni, selecționerul naționalei U17 de fotbal a Croației, a fost demis. Foto: Sursă foto / Instagram @hns_cff
Robert Jarni, selecționerul naționalei U17 de fotbal a Croației, a fost demis. Foto: Sursă foto / Instagram @hns_cff

Articol de GSP - Publicat joi, 15 februarie 2024 14:41 / Actualizat joi, 15 februarie 2024 15:27

Robert Jarni (55 de ani), selecționerul naționalei U17 de fotbal a Croației, a fost demis după ce a prefațat jocul dintre Dinamo Zagreb și Betis Sevilla din Conference League. Concret, antrenorul a spus că spaniolii sunt favoriți, iar federația de la Zagreb a decis demiterea croatului, după ce a invocat „declarațiile inadecvate ale acestuia”.

  •  Betis Sevilla - Dinamo Zagreb se joacă în „șaisprezecimile” Conference League, iar prima manșă are loc azi, 15 februarie, de la ora 22:00

Jarni a acordat mai multe interviuri în săptămâna premergătoare jocului dintre Betis și Dinamo Zagreb în care a prefațat duelul dintre cele două. 

Spaniolii au aflat planurile Barcelonei: 5 jucători pe lista lui Deco, pentru două posturi-cheie
BARCELONA
Spaniolii au aflat planurile Barcelonei: 5 jucători pe lista lui Deco, pentru două posturi-cheie

Robert Jarni: „Betis e mai bună decât Dinamo Zagreb”

Fostul fundaș lateral a jucat pentru Betis și pentru rivalii celor de la Dinamo Zagreb, Hajduk Split. Jarni a remarcat „munca extraordinară” făcută de antrenorul Manuel Pellegrini la Betis și a spus că îi susține pe iberici. 

Jarni a analizat și echipa croată: „Dinamo Zagreb are multe suișuri și coborâșuri. Uneori joacă foarte bine, alteori joacă foarte prost... A vândut cinci jucători importanți. De aceea are aceste fluctuații de formă”. 

Betis are o echipă mult mai bună, nu există nicio îndoială, are 3-4 fotbaliști de foarte bună calitate. Se poate întâmpla ca Dinamo să marcheze un gol, iar apoi? Se poate întâmpla orice” au fost declarațiile care au dus la demiterea lui Jarni.

Federația croată: „Este inadmisibil ca un angajat al federației să susțină adversarii echipelor croate”

Federația de la Zagreb și-a motivat decizia printr-un comunicat: „Consiliul de Administrație al Federației croate susține dreptul fiecărei persoane, inclusiv al fiecărui jucător de fotbal, de a sprijini pe care club dorește, chiar și împotriva cluburilor croate din Europa, deși o astfel de gândire nu este considerată de dorit. 

Cu toate acestea, Federația are standarde înalte care se aplică tuturor antrenorilor echipei naționale croate și crede că este inadecvat, indezirabil și inadmisibil ca un responsabil al unei echipe naționale croate să susțină în mod deschis orice club care se confruntă cu o echipă croată într-o competiție europeană. 

Selecționerii Croației, la toate nivelurile, au obiectivul clar de a promova unitatea, cooperarea, respectul și încrederea reciprocă între toate cluburile din țară, așa că Federația este de părere că aceasta este singura decizie corectă pentru a proteja unitatea familiei fotbalului croat”.

Robert Jarni, selecționerul naționalei U17 de fotbal a Croației, a fost demis

Robert Jarni a jucat pentru naționala Croației între 1990 și 2002, perioadă în care a adunat 81 de selecții și un gol. El a preluat naționala U17 a Croației în 2022 și pleacă după 13 victorii, 7 remize și 6 înfrângeri.

  • Articol scris de Mihai Popa
Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

VIDEO. Ce le recomandă Zeljko Kopic românilor să viziteze și să încerce în Croația

Citește și:

A debutat la Barcelona la doar 15 ani și povestește emoțiile trăite

Jucătorii au dezvăluit ce s-a întâmplat la pauza meciului PSG - Real Sociedad

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
godot
godot  •  15 Februarie 2024, 15:59

Atitudine normală a Federației Croate

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  15 Februarie 2024, 15:06

Daca o facea Putin sareau postacii in sus. Acum ca este facuta intr-o democratie nu vad vreun comentariu desi articolul are ceva timp de cand a aparut. Hai postacilor sariti sa ma contraziceti!

brentford
brentford  •  15 Februarie 2024, 14:45

Astazi se desfasoara greva moderatorilor din redactia gesepe. Ori sunt plecati cu tontii in pelerinaj pe Bulevardul Pipera,in fata unui anume palat detinut de "patronul din SuperLiga".

Vezi toate comentariile (3)
Comentează