INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Spaniolii au aflat planurile Barcelonei: 5 jucători pe lista lui Deco, pentru două posturi-cheie

Deco // FOTO: Imago
Deco // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2024 11:24 / Actualizat joi, 15 februarie 2024 15:49

Aflată în criză în La Liga, Barcelona începe să pregătească sezonul viitor. Iar Deco, directorul sportiv, are planuri mari.

În timp ce lucrează pentru a găsi un nou antrenor, Barcelona pregătește noile transferuri. Iar Deco are planuri importante, deși formația catalană are mari probleme financiare.

Liverpool, Manchester City și Arsenal, față în față la Premier GSP: „Dacă City reușește asta, campionatul e gata!”
PREMIER LEAGUE
Liverpool, Manchester City și Arsenal, față în față la Premier GSP: „Dacă City reușește asta, campionatul e gata!”

Două posturi pe care vrea să le întărească Barcelona. Catalanii au 5 nume pe listă

Presa din Spania dezvăluie ce ținte are Barcelona. Catalanii vor să se întărească pe două poziții-cheie și vor să transfere o extremă, dar și un jucător la mijlocul terenului.

Pentru ofensivă, pe lista lui Deco sunt Kaoru Mitoma, Gabriel Martinelli și Khvicha Kvaratskhelia. Iar pentru mijlocul terenului sunt urmăriți Aleix Garcia și Amadou Onana.

  • Japonezul  Kaoru Mitoma (26 de ani) evoluează la Brighton, cu care mai are contract până în iunie 2027. Extremă stânga, Mitoma e cotat de transfermarkt la 50 de milioane de euro. În 25 de meciuri în acest sezon, a dat 3 goluri și 6 pase de gol.
  • Brazilianul Gabriel Martinelli (22) poate juca oriunde în linia de atac. E cotat de transfermarkt la 85 de milioane de euro și mai are contract cu Arsenal până în vara lui 2027. A dat 7 goluri și 3 pase de gol în acest sezon, în 28 de meciuri.
  • Georgianul Khvicha Kvaratskhelia (23 de ani) e la Napoli din vara lui 2022 și a fost decisiv pentru italieni încă din primul sezon, când a contribuit din plin la titlul câștigat. Fotbalist care poate juca în bandă, dar și ca mijlocaș central ofensiv, Kvaratskhelia are 6 goluri și 5 assist-uri în 30 de meciuri. E cotat la 80 de milioane.
  • Aleix Garcia (26 de ani) impresionează în acest sezon la Girona, revelația din La Liga. Catalanii l-au vrut pe mijlocașul spaniol și în această iarnă, dar nu au avut fondurile necesare pentru a-l cumpăra. Cotat la 20 de milioane de euro, fostul mijlocaș de la Dinamo a dat 3 goluri și 4 pase de gol în 23 de meciuri în La Liga.
  • Amadou Onana este un mijlocaș central belgian, de profil defensiv. Are 22 de ani și impresionează prin fizicul său, 1.95 m. Are 9 selecții la naționala Belgiei și e cotat la 50 de milioane de euro. Mai are trei ani și jumătate din contractul cu Brighton, pentru care a bifat 25 de meciuri în acest sezon (două goluri, o pasă de gol).

Hansi Flick și Roberto De Zerbi, singurii antrenori de pe lista Barcelonei

După ce Xavi a anunțat că va pleca la finalul sezonului, președintele Joan Laporta și Deco, directorul sportiv, au început căutările pentru un nou tehnician.  Au fost multe nume pe listă, Laporta spera să-l aducă pe Jurgen Klopp, Deco îl voia pe Sergio Conceicao, dar niciunul nu a prins „finala”.

În acest moment, conducerea Barcelonei lucrează cu două scenarii. Fie Xavi rămâne până la final, fie antrenorul catalan pleacă încă de acum, iar Rafa Marquez devine interimar. Un lucru e sigur: din iunie va veni alt antrenor. 

 Iar pe lista conducerii au rămas două nume, neamțul Hansi Flick și italianul Roberto De Zerbi, anunță Marca, scriind că „Cei doi sunt antrenorii care sunt pe gustul conducerii. Pentru moment, nu s-a făcut nicio ofertă concretă. Se așteaptă să vadă ce se întâmplă cu Fair Play-ul Financiar pentru a-i spune viitorului antrenor pe ce buget contează”.

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

VIDEO Jucătorii Barcelonei trag tare la antrenamente

Citește și:

Jucătorii au dezvăluit ce s-a întâmplat la pauza meciului PSG - Real Sociedad: „Asta ne-a trezit”
PSG - REAL SOCIEDAD 2-0
Jucătorii au dezvăluit ce s-a întâmplat la pauza meciului PSG - Real Sociedad: „Asta ne-a trezit”
E gata! Plecarea lui Luka Modric de la Real Madrid, iminentă » Detaliul care anunță o despărțire după 12 ani
REAL MADRID
E gata! Plecarea lui Luka Modric de la Real Madrid, iminentă » Detaliul care anunță o despărțire după 12 ani

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
1ianuarie
1ianuarie  •  16 Februarie 2024, 09:35

Presa românească abundă în știri fanteziste. Ieri citeam o știre despre așa-zisul proiect al Barçei de a-l cumpăra pe MBappe prin vânzarea a doi-trei jucători. Îți și imaginezi că franțuzul ar primi pase direct de la portar!

1ianuarie
1ianuarie  •  15 Februarie 2024, 23:34
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 15 Februarie 2024, 15:35

Doua gloabe de echipe Barcelona si Real Madrid care stiu doar sa fure, ar trebui desfiintate ambele.

?!?

mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  15 Februarie 2024, 19:39
Postat de catalin66 pe 15 Februarie 2024, 15:25

Fratilor reporteri de sport, uitati-va putin in clasament, cine conduce La Liga? Pe cine intereseaza Barcelona care presteaza un fotbal jenant, e ciuca batailor? Poate acordati spatiu pentru articole despre Real Madrid. Arata a echipa de fotbal, Barcelona nu!!!

Inteleg ca esti fan Madrid...dar te faci de ras crunt cu acest mesaj ! Cum adica pe cine intereseaza Barcelona ? Pe o mare parte a microbistilor din intreaga lume ! Iar din punct de vedere sportiv, Barcelona este intr un moment mai bun decat Madridul, fiind campioana la zi a Spaniei ! Cele doua vor ramane cele mai simpatizate echipe din lume,indiferent de forma de moment. Stai jos !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează