GSP.RO  »  SPORTURI  »  ÎNOT

David Popovici și-a decis viitorul » Ce face după ce a fost căutat de universitățile din SUA

David Popovici (foto: Raed Krishan - Tokyo) +21   FOTO
David Popovici (foto: Raed Krishan - Tokyo)

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2021 16:58 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 17:33

David Popovici (16 ani), cel mai tânăr membru al delegației României de la Jocurile Olimpice, a vorbit azi despre viitorul său.

David Popovici a luat lumea natației prin surprindere în acest an. A participat în două finale olimpice la Tokyo, iar rezultatele obținute ( locul 4 la 200m liber și locul 7 la 100m liber) au atras atenția reprezentaților universităților din SUA.

David Popovici vrea să rămână în România

Înotătorul a dezvăluit că își va continua studiile în România și nu va merge în SUA, acolo unde era căutat de universități importante.

„De când s-a deschis sezonul de recrutări am primit o grămadă de oferte de la foarte multe universități. Chiar și de la cele mai prestigioase din America. Am fost onorat. Numai că, după mult timp de gândire, am ajuns la concluzia că mi-e foarte bine aici”, a declarat David Popovici, potrivit digifm.ro.

Program strict pentru David Popovici

Înotătorul a povestit și cum arată o zi normală din viața lui, dezvăluind ce program are.

„Mă trezesc la ora 05:00 și aproape că mănânc cu ochii închiși. Apoi, mai dorm o oră, iar la 7 am primul antrenament. Pot să mănânc aproape orice pentru că și fac foarte mult sport. Nu e ceva ce nu pot mânca. Apoi, mai am un antrenament după amiază. Ajung acasă pe la 7 seara, destul de obosit. Am o viață destul de tipică. Am destul de puțin timp pentru prietenii mei sau pentru prietena mea, dar mă descurc”, a mai spus David Popovici.

Pandemia de Covid-19 l-a trimis la Tokyo

David Popovici nu ar fi fost prezent la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dacă ele s-ar fi organizat după programul inițial, în anul 2020. Tânărul în vârstă de 16 ani a făcut baremul în acest an. 

„Începutul pandemiei m-a ajutat din perspectiva sportului, am avut un an în plus de pregătire. Sper ca încet-încet să revenim la viaţa de dinainte, care era mai animată. E frumos să fiu recunoscut, dacă mă vedeţi pe stradă, salutaţi-mă. Părinţii mei sunt nişte părinţi cum ar trebui să fie toţi, au crescut doi copii cu bun simţ, pe mine şi pe fratele meu”, mărturisea sportivul.

VIDEO Cum a ajuns David Popovici la sportul de performanță: „Cumva ortopedul mi-a recomandat să vin la bazin din cauza unei probleme la spate”

Citește și: 

După Jocurile Olimpice, Simona Radiș a luat două medalii de aur și la Europenele de tineret: „A fost un test de mândrie pentru mine!”

Întrebare delicată pentru Simona Halep la conferință: „Tu cum reușești să îți menții echilibrul mintal?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
steauab
steauab  •  06 Septembrie 2021, 18:03

Are Timp sa se răzgândească. Vede anul viitor ce timpi scoate si dacă lucrurile nu merg spre bine va alege SUA. Eu unul nu mai văd ce mai obține in România

mendeleev
mendeleev  •  06 Septembrie 2021, 17:55

Pacat. Are insa timp suficient sa regrete decizia asta.

smdb
smdb  •  06 Septembrie 2021, 17:41

Pacat... Probabil sfatuit de antrenor si manager, care nu vor sa le plece gaina ce face oua de aur...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează