GSP.RO  »  SPORTURI  »  2022

Formula 1 introduce vaccinarea obligatorie din acest sezon

Vaccinarea devine obligatorie în Formula 1. Foto: Imago
Vaccinarea devine obligatorie în Formula 1. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 02 februarie 2022 19:06 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 20:14

Formula 1 va introduce vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din competiția supremă a motorsportului începând cu sezonul 2022.

Decizia luată va însemna că nimeni nu o să aibă dreptul de a lucra în padocul Formulei 1, dacă nu este complet vaccinat. Politica se va aplica întregului personal care lucrează în cadrul F1, inclusiv piloților, echipelor, jurnaliștilor, lucrătorilor din domeniul ospitalității și oricăror invitați care participă la curse.

Vaccinarea devine obligatorie în Formula 1

Noua regulă impusă nu îi va afecta în niciun fel pe protagoniștii din F1. Toți piloții sunt vaccinați, fapt confirmat și de Marele Premiu al Statelor Unite din 2021. Acolo, vaccinarea dublă a fost o cerință obligatorie pentru intrarea în Austin, Texas.

Inginerul român de la Mercedes se destăinuie Gazetei: „Așa a început povestea mea în Formula 1. Abia așteptăm sezonul 2022, Hamilton se va dezlănțui!”
INTERVIU
Inginerul român de la Mercedes se destăinuie Gazetei: „Așa a început povestea mea în Formula 1. Abia așteptăm sezonul 2022, Hamilton se va dezlănțui!”

Scutirile pot fi acceptate, dar doar pentru cazuri excepționale

FIA (Federația Internațională de Automobilism) este dispusă să ia în considerare și scutirile, atâta timp cât individul în cauză a fost pregătit să aibă un regim mai riguros de testare decât persoanele complet vaccinate și, bineînțeles, dacă prezintă o cauză reală pentru care nu se poate vaccina. Recuperarea de la COVID nu va fi acceptată ca o scutire.

Obligativitatea vaccinării vine ca o măsură care pregătește lumea Formulei 1 pentru un sezon extrem de încărcat, cu 23 de curse, record absolut în istoria sportului. De la începutul pandemiei, patru piloți au ratat curse ca urmare a infectării cu Covid: Sergio Perez, Lance Stroll, Lewis Hamilton (în 2020) și Kimi Raikkonen (în 2021). Charles Leclerc, Lando Norris, Pierre Gasly și Nikita Mazepin, au contractat, de asemenea, Covid din competiție, dar nu au ratat nicio cursă.

23 de curseva găzdui sezonul de Formula 1 din 2022, record absolut

Sezonul de Formula 1 din 2022 va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului

Citește mai multe știri despre Formula 1:

Alfa Romeo țintește sus în 2022 » Atuurile cu care abordează noul sezon: „Suntem la limită, avem o oportunitate uriașă”

Un fost campion mondial din Formula 1 nu crede în retragerea lui Hamilon: „Asta cred că se va întâmpla!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1923stx
1923stx  •  03 Februarie 2022, 07:43

Tot transmiti virusul,dar o faci pt altii, arati ca ti pasa...Doamne fereste!

rocky5
rocky5  •  02 Februarie 2022, 21:47

4 doze, că nu ne jucăm aici!;)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează