GSP.RO  »  SPORTURI  »  DECIZIE

Crește bugetul Ministerului Tineretului și Sportului! » Anunțul ministrului Eduard Novak

Ministrul Eduard Novak
Foto: Imago
Ministrul Eduard Novak Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 11:53 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 12:53

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat bugetul pe care MTS îl va avea în urma rectificării bugetare efectuate recent.

Novak a precizat că MTS a primit suma de 51 de milioane de lei, exact banii pe care îi solicitase ministrul.

„Am o veste bună, pe o temă importantă și fierbinte: banii. În ședința de Guvern de ieri a fost aprobată prima rectificare bugetară pe anul 2021, iar bugetul Ministerului Tineretului și Sportului a fost suplimentat exact cu suma pe care am solicitat-o și fundamentat-o riguros: 51,1 milioane lei. Vom avea acum resurse pentru proiectele importante ale ministerului, așa că rămânem cu motoarele turate pe toate planurile”, a scris Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.

Elisabeta Lipă a făcut campanie pentru mărirea bugetului

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, declara pe 5 august că l-a contactat pe premierul Florin Cîţu, căruia i-a cerut să nu uite de MTS la această rectificare, ea menţionând că federaţiile au fost „văduvite din start” şi cluburile sportive sunt „la pământ” din punct de vedere financiar.

„Dacă noi nu avem finanţare să le continuăm şi finanţare să creştem pe alţii noi, că nu avem ce face, cluburile sportive sunt la pământ. Nu au bani să selecţioneze, să vină în pregătire, să-i dea masă, casă. Au ajuns să nu aibă bani să trimită copiii două zile la un Campionat Naţional. 

Am primit pe whatsapp bugetul MTS cu 23 de milioane de lei rectificare care înseamnă o diferenţă la rente viagere, diferenţă la salarii şi cofinanţarea pe tineret pentru fonduri europene pe Erasmus. Şi asta-i tot.

Am pus mâna pe telefon şi i-am scris un mesaj domnului prim-ministru în care l-am rugat din suflet să nu uite sportul la această rectificare bugetară. Am făcut apel în care l-am rugat să facă tot posibilul să finanţeze la rectificare şi MTS pentru că repet, federaţiile au fost văduvite din start, de la începutul anului. Eu când fac acest apel nu îl fac doar pentru canotaj, ci pentru sport în general. 

Ce vremuri trăim acum eu personal n-am trăit niciodată. Nu se poate, sportul are nevoie de nişte reforme mari”, a spus Lipă potrivit News.ro

Citește alte știri de actualitate:

Cornel Dinu, reacție surprinzătoare când a aflat cât câștigă administratorul judiciar de la Dinamo: „Vine de patru sau cinci ori la București”

Prima reacție a lui Radu Drăgușin, după scandalul dintre selecționerul Florin Bratu și impresarul Florin Manea: „Mi-a dat explicații, nu sunt eu în măsură să critic decizia”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sandrafan2012
sandrafan2012  •  08 Septembrie 2021, 15:31

asa Madam Lipa ca trebuie sa termini si piscina la vila aia din Vaslui, stim noi care :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close