GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE GSP 2012

7 trofee luptă pentru unul! » Anul 2012 a adus o "recoltă" săracă de trofee pentru fotbaliştii români

Gabi Mureșan este singurul jucător al
campioanei României nominalizat la titlul de
cel mai bun fotbalist român din 2012
Gabi Mureșan este singurul jucător al campioanei României nominalizat la titlul de cel mai bun fotbalist român din 2012

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 01 decembrie 2012 22:41

Acesta este numărul cupelor cîştigate în 2012 de cei nominalizaţi în acest an la titlul de "Cel mai bun fotbalist român al anului"


Puţini fotbaşti români se pot lăuda cu un trofeu cîştigat în 2012, unul extrem de sărac din acest punct de vedere. Dacă în 2010 Chivu primea titlul de "Cel mai bun fotbalist român al anului" după o "triplă" istorică la Inter (campionat, Cupă şi Liga Campionilor), în acest an, dintre cei 26 de nominalizaţi la titlul de "Cel mai bun fotbalist al anului" în Ancheta GSP, doar şase dintre ei şi-au trecut în palmares titlul sau Cupa în ţările în care evoluează.

Click aici pentru a vota Fotbalistul român al anului!

Cel mai titrat dintre ei este Răzvan Raţ, care a reuşit să cucerească ambele trofee importante în Ucraina, cu Şahtior. Iar campioni mai sînt doar Gabi Mureşan (CFR Cluj), singurul român nominalizat de la campioana României!, şi Cristian Săpunaru (FC Porto). Ultimul a bifat însă doar 15 partide în ediţia trecută a ligii portugheze, înainte de a fi cedat la Zaragoza. Lor li se adaugă pe lista românilor cu trofee în 2012 încă trei jucători care au cucerit în vară Cupa României cu Dinamo, Alexe, Bălgrădean şi Marius Niculae, între timp transferat la FC Vaslui.

Un total de doar 7 titluri importante adunate de nominalizaţii la cea mai importantă categorie din Ancheta GSP.

2011: cîştigător fără trofeu
Şi în 2012 s-ar putea repeta aceeaşi situaţie de anul trecut. Gabriel Torje, cel mai bun fotbalist român din 2011, nu a cucerit nici el nici un trofeu în anul în care a fost numărul 1 în Ancheta GSP. El s-a remarcat anul trecut mai ales datorită evoluţiilor bune de la Dinamo şi echipa naţională şi, apoi, datorită transferului la Udinese, echipă de la care a plecat sub formă de împrumut la Granada.

Partea pozitivă: mulţi tineri promiţători
Lipsa trofeelor din palmaresul nominalizaţilor în Ancheta GSP ar putea fi explicată şi de prezenţa pe listă a multor jucători tineri, de perspectivă. Aproape jumătate dintre ei, mai exact 12 din 26, au sub 26 de ani, iar patru dintre ei (Grozav, Maxim, Alexe şi Iancu) sînt născuţi după Revoluţie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
gabriv
gabriv  •  02 Decembrie 2012, 11:52
Postat de walhalla pe 02 Decembrie 2012, 10:40

Este totusi vorba de cel mai bun fotbalist roman din anul 2012. Cel mai "vizibil" la ora aste este Rusescu. Nu ca ar fii senzatioanal, dar are o oarece constanta in a marca, fiind si golgeterul la zi al campionatului. Ceilalti s-au remarcat sporadic, suferind de inconstanta in evolutii.

poate la anul, dupa ce va castiga un trofeu, sa se califice in El, sa ramana golgheter etc., acum joaca bine dar atat.

gabriv
gabriv  •  02 Decembrie 2012, 11:50

Sper ca premiile vor fi acordate de un juriu obiectiv, sigur, steaua avand cei mai multi suporteri are multi oameni votati, dar dupa performante, de exemplu Reghe nu se compara cu Lucescu sau Andone in 2012, la fel si jucatorii, deoacamdata n-au avut nicio performanta in 2012.

walhalla
walhalla  •  02 Decembrie 2012, 10:40

Este totusi vorba de cel mai bun fotbalist roman din anul 2012. Cel mai "vizibil" la ora aste este Rusescu. Nu ca ar fii senzatioanal, dar are o oarece constanta in a marca, fiind si golgeterul la zi al campionatului. Ceilalti s-au remarcat sporadic, suferind de inconstanta in evolutii.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează