GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE GSP 2012

A rămas numărul 1! » Wesley este favoritul cititorilor, deşi, din iulie, el evoluează în Arabia Saudită

Cît timp a jucat în Liga 1, Wesley a marcat împotriva a 25 de echipe
Cît timp a jucat în Liga 1, Wesley a marcat împotriva a 25 de echipe

Articol de - Publicat marti, 18 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 18 decembrie 2012 01:08

Fostul atacant al Vasluiului a adunat aproape o treime din voturile cititorilor în Ancheta GSP şi are un număr aproape dublu de sufragii faţă de al doilea clasat, stelistul Szukala.

" Wesley e cel mai bun jucător din campionat!", spunea Adrian Porumboiu, omul care l-a adus pe brazilian în România. Un alt patron din Liga 1, Gigi Becali, cel care a fost aproape de a-l aduce la Steaua, a plusat: "E cel mai bun străin din istoria Ligii 1! Între el şi ceilalţi e prăpastie!".

Un lucru e sigur. Wesley Lopes, brazilianul care i-a încîntat pe fanii fotbalului din România cu execuţiile sale timp de trei ani şi jumătate, înainte de a pleca în Arabia Saudită, a rămas în mintea suporterilor.

Deşi a evoluat în ţară doar în prima jumătate a anului, el este cel mai votat la categoria "cel mai bun străin din Liga 1" în 2012. Cu două zile înainte de încheierea sondajului de pe gsp.ro, atacantul a adunat aproape o treime din voturi (30%). La distanţă mare de locul secund: Szukala (15,4%).

AZI e ultima zi în care îţi poţi vota favoriţii pe www.gsp.ro! Cîştigă superpremii!

De ce nu l-a uitat lumea pe Wesley? În primul rînd, pentru că, înainte să părăsească România, el a devenit cel mai bun marcator străin din istorie, spulberînd recordul albanezului Demollari. În plus, el a rămas în amintirea fanilor cu reuşitele sale din prima parte a anului. Cu toate că a prins un singur joc la Vaslui în ediţia de campionat 2012-2013, el este pe locul al treilea în topul golgeterilor din anul calendaristic 2012, după Rusescu (Steaua) şi Hamza (Petrolul).

Nu a fost uitată nici performanţa brazilianului din campionatul trecut: 27 de goluri marcate. O bornă pe care nici un atacant din Liga 1 nu o mai atinsese din 1999, cînd Ionel Ganea a înscris de 28 de ori într-un sezon.

Totuşi, votul cititorilor, care se încheie astăzi, nu îi este suficient lui Wesley să cucerească pentru a doua oară consecutiv trofeul în Ancheta GSP. El trebuie să se regăsească şi în topul preşedinţilor de club, al antrenorilor, al căpitanilor şi, nu în ultimul rînd, în cel al jurnaliştilor.

34% din golurile pe care FC Vaslui le-a marcat în era Wesley i-au aparţinut brazilianului

15 goluri a marcat pînă acum Wesley la Al Hilal, în Arabia Saudită. E golgeterul campionatului!

Topul marcatorilor străini din Liga 1
1. WESLEY - 61 goluri
2. Kapetanos - 45 goluri
3. Demollari - 36 goluri

Topul marcatorilor în 2012
1. Rusescu - 23 goluri
2. Hamza - 18 goluri
3. WESLEY, M. Niculae, Golubovici - 16 goluri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
id45
id45  •  18 Decembrie 2012, 16:11

Mi se pare corect - a fost cel mai profesionist jucator , pe care la avut vreodata Liga 1

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close