GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE GSP 2012

Bute este marele absent de pe lista nominalizaţilor din 2012: "Sandra e sportivul anului! Eu aştept revanşa"

Sandra Izbaşa a cucerit o medalie de aur la Jocurile Olimpice
Sandra Izbaşa a cucerit o medalie de aur la Jocurile Olimpice

Articol de GSP - Publicat luni, 10 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 10 decembrie 2012 11:57

Lucian Bute speră să recîştige voturile fanilor cu un succes după duelul cu Froch. Pînă atunci, boxerul merge pe mîna gimnastei Sandra Izbaşa pentru cel mai bun sportiv din 2012.

Anul acesta, pentru prima dată de cînd numele său a început să fie cunoscut în boxul profesionist, Lucian Bute nu a mai fost nominalizat la titlul de "cel mai bun sportiv" în Ancheta GSP, cea mai veche şi mai prestigioasă din sportul românesc. Dureroasa înfrîngere din luna mai în faţa lui Carl Froch a fost decisivă în luarea acestei decizii, iar boxerul recunoaşte: "Faptul că am pierdut titlul mondial a contat enorm".

În ultimii trei ani, Bute a fost mereu primul în preferinţele fanilor, chiar dacă nu a cucerit trofeul oferit de Gazeta Sporturilor, fiind detronat, pe rînd, de Marian Drăgulescu (2009), de Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi (2010) şi de echipa feminină de spadă (2011). În plus, anul trecut, unul în care s-a înregistrat un număr record de voturi din partea cititorilor, Bute le-a adunat de partea lui pe cele mai multe, indiferent de categorie.

"Anul acesta merg pe mîna Sandrei Izbaşa! Un sportiv senzaţional care ne-a făcut mîndri că sîntem români. A obţinut cele mai bune performanţe la Olimpiadă, merită să fie sportivul anului în România! Eu o votez fără să stau pe gînduri", a precizat pugilistul.

Aflat încă în Canada, boxerul speră ca în 2013 să revină în top. "Am reuşit să-mi revin după momentul dificil, l-am învins pe Grachev în noiembrie şi aştept cu nerăbdare o revanşă cu Froch. Important e să fiu sănătos şi sînt sigur că anul viitor se vor întîmpla lucruri bune în cariera mea", spune Bute. Acesta mai dezvăluie: "Meciul cu Froch nu este stabilit, încă sînt negocieri".

6.864 de voturi din partea cititorilor a primit Bute în Ancheta GSP în 2011. Adică 35% din totalul voturilor adunate la categoria "cel mai bun sportiv"

Topurile lui Bute
Cel mai bun sportiv: Sandra Izbaşa
Cel mai bun fotbalist român: Chiricheş / Rusescu
Cel mai bun antrenor român: Dan Petrescu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
soad
soad  •  10 Decembrie 2012, 09:10

Cel mai bun ii Becalii, ca doar ii un atlet al crestinismului

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Decembrie 2012, 08:46

Despre acest canadian terminat ...numai de bine ...e mort si ingropat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează