GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  RAPID

Casa sau viaţa!

Articol de - Publicat vineri, 25 aprilie 2008 00:00

Sandu Neagu e ameninţat cu evacuarea dacă mai acceptă ajutor de la Gigi Becali, care îi cumpără lunar un medicament indispensabil.

Treizeci de milioane de lei vechi înseamnă o cincime din banii pe care-i iau jucătorii Ra­pidului pentru o victorie la Ga­laţi. Dacă eşti fostă glorie şi banii aceşt­ia te ajută să-ţi cumperi un me­dicament la care nu poţi renun­ţa, îţi rişti casa în care stai cu fami­lia. Motivul e că banii care-i sînt ab­solut necesari lui Sandu Neagu vin de la Gigi Becali. Nae Manea a aflat de ajutorul pe care Neagu îl pri­meş­te de la patronul Stelei şi l-a ame­ninţat: “Dacă mai accepţi bani, te dăm afară! Lasă, că o să plece Copos, urmezi tu!”.

Ar putea s-o facă, pentru că lo­cuin­ţa fostului atacant al “naţio­na­lei” nu-i chiar o casă. El stă cu ne­vas­ta şi cei doi copii într-o fostă sa­lă de masaj de sub tribuna Giu­leş­tiu­lui. Bărbatul de 59 de ani se bu­cu­ră că e aproape de teren, îşi mai aruncă ochii din cînd în cînd spre gazon şi visează: “Abia aştept să-nceapă meciurile din UEFA, să se umple stadionul”. Nu lipseşte la me­ciuri. Urcă la tribuna oficială, stă la două rînduri sub Copos şi Taher şi-şi aude numele la staţie pe rit­muri hip-hop, “de la Neagu la Goan­ţă...”.

Roberto, băiatul cel mic, de trei ani, îl însoţeşte. “O dată s-a dus la Răzvan Lucescu, în pauza unui meci, şi i-a zis «Noroc, Răzvane!”». Lucescu era uimit să vadă un copil aşa mic lîngă bancă: «Tu cine eşti?». «Eu? Băiatul lui Neagu!»”, poves­teş­te tatăl şi rîde mîndru. După cîteva clipe i-au revenit grijile. I-a fost impusă o dilemă. Camera îi e oferită de Rapid, iar Becali îi cum­pă­ră albumină umană, absolut ne­cesară în tratamentul pentru ciro­ză. Manea e director tehnic în Grant şi s-a gîndit că viaţa lui San­du Neagu se leagă de o incompati­bi­li­tate: “Ce facem, iei bani de la Stea­ua?! Pleci de aici!”.

Declaratia zilei: Nicolae Manea, către Sandu Neagu

“Nu trebuia să vorbeşti cu Becali, era mai bine să ne fi spus nouă că ai nevoie de ajutor!”

Biciclete de la SĂpunaru

Nu doar Becali îl ajută pe Neagu, ci şi rapidiştii. Cristian Săpunaru le-a cumpărat biciclete lui Roberto (3 ani) şi lui Ingrid (5 ani şi jumătate). “Cristi e un băiat tare bun şi rapidist adevărat! M-a mai ajutat mult Daniel Niculae, dar şi Copos! Să ştiţi că George nu e zgîrcit, cum se zice. Roberto îi zice «tata Copos», aşa de mult s-a ocupat de noi!”.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (223)
 •  02 Mai 2008, 13:16

ce sa le ceri unor parveniti. ajutorul nu are culoare dom, manea dom,becali nu te simpatizez ,dar ai ajutat multa lume faua in continoare si dumnezeu sa te vegheze

 •  25 Aprilie 2008, 23:14

daruieste daca ai de unde si daca poti, in situatii deastea nu trebuie sa ne mai uitam ca suntem stelisti, rapidisti etc Dl Manea nu e blat daca ajuti un om.

 •  25 Aprilie 2008, 23:11

Manea esti un jeg!Becali vb mult si prost dar in schimb are un suflet mare.

Vezi toate comentariile (223)
Comentează