GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  DOSARUL TINERETULUI

Caz Penal

Articol de GSP - Publicat marti, 30 octombrie 2007 00:00

Guvernul Romaniei a concluzionat: inchirierea strandul Tineretului este "in fapt, o deposedare". Timp de 147 de ani, Complexul Sportiv National "Lia Manoliu" nu se va mai putea folosi de baza strandul Tineretului. Asta datorita contractelor de inchiriere incheiate in 2000 cu Trigranit (11.000 mp) si in 2004 cu SC Tineretului SA (65.000 mp). De ani de zile, baza de la sosea a fost lasata in paragina, prima data de autoritatile sportive, iar acum de chiriasi.

Cele doua intelegeri au fost luate la verificat in urma cu un an si jumatate de Guvernul Romaniei la cererea presedintele ANS de atunci, Florian Gheorghe. Guvernul a trimis la CSNB "Lia Manoliu" o echipa formata din 5 persoane care au concluzionat in final:

- deciziile de inchiriere a bunurilor mobile si imobile nu au avut la baza programe de dezvoltare a activitatilor cu caracter sportiv;
- contractele contin prevederi care permit schimbarea destinatiei de baza sportiva si prevederi care contravin principiilor de drept civil;
- contractele se prelungesc cu inca doua termene de 49 de ani la simpla manifestare de vointa a chiriasului;
- contractele nu contin prevederi de reziliere unilaterala si constituie, in fapt, un act de deposedare;
- management defectuos si pagubitor exercitat de persoanele cu functii de administrare a patrimoniului CSN "Lia Manoliu".

Controlorii au sesizat ANS in legatura cu neregulile constatate si au cerut sa se ia masuri pentru anularea contractelor, dar si pentru introducerea unei actiuni in justitie in vederea tragerii la raspundere a persoanelor care au administrat pagubos CSNB "Lia Manoliu". De asemenea, au propus sesizarea Departamentului National Anticoruptie.

Playtech: Ce a putut spune Ilie Năstase despre Simona Halep după ce a scăzut în topul WTA: ”Nu este ...


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close