GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  

Clubul Sportiv Olimpia, transformat în ruină de actualul director, este pregătit să fie înstrăinat » Începe jaful!

Articol de - Publicat vineri, 27 august 2010 00:00

Daniel Funeriu: "În mandatul meu nu se va întîmpla nici o şmecherie imobiliară"

Clubul Olimpia din Bucureşti se bucură de o bază sportivă apetisantă. Un hotel, un restaurant, o sală pentru sporturile de echipă, o sală de antrenament, un bazin. Şi multă verdeaţă.

Clubul este situat în cartierul Pantelimon, la o staţie de autobuz de Stadionul Naţional. Un patrimoniu valoros pentru sportul românesc, dar şi pentru căutătorii de chilipiruri de afaceri imobiliare, încurajaţi din luna iunie de ordinul semnat de ministrul Daniel Funeriu prin care se dă liber la închirierea patrimoniului sportiv.

Directoarea falimentului
"Directoarea Mihaela Neagu pregăteşte în aceste zile contractul de închiriere al restaurantului", a declarat Gazetei unul dintre puţinii angajaţi care au mai rămas la Olimpia. De ce restaurantul? "Pentru că nu mai are clienţi" este motivul invocat în faţa superiorilor de la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, care trebuie să-şi dea avizul. Aceeaşi sursă susţine că intenţionat directoarea Neagu a administrat falimentar cantina. "Are acum temei pentru <externalizarea serviciilor alimentare>, aşa cum vorbeşte ea prin club".

Dar nu sînt singurele acuze ce i se aduc Mihaelei Neagu. "Are un comportament arogant şi umilitor faţă de angajaţi. Nimeni nu ştie ce se întîmplă cu banii clubului pentru că şi-a adus contabila de la firma particulară pe postul de casieră. Tot împreună se duc şi fac cumpărăturile, începînd cu alimentele şi terminînd cu cearşafurile, care se află şi acum cu zecile în depozite", a declarat un alt angajat.

Neagu e din epoca Ridzi
Dar cine este Mihaela Neagu? Un personaj controversat, dar cu carnet PD-L. Anul trecut a fost numită abuziv ca director la hotelul Sport din CSNB "Lia Manoliu" de către directorul demisionar Paul Diaconu, învinuit în cazul "Ridzi - 2 Mai". După ce fosta directoare a dat complexul în judecată şi a revenit pe funcţie, Neagu a fost mutată la CS Olimpia, în locul lui Octavian Dimofte, care a decedat.

"Cînd ne-a vorbit nouă, angajaţilor, prima dată, ne-a transmis foarte clar că <Sportul nu mă interesează>", a adăugat sursa. Cel care se pregăteşte să închirieze restaurantul este se pare unul dintre asociaţii soţului lui Neagu. "Miroase de la depărtare a afacere personală. Problema este că dacă hotelul nu va mai avea cantină proprie ce sportivi vor mai veni să se cazeze aici?".

Bazinul, 500.000 euro, MBS Group?!
Bazinul din cadrul CS Olimpia a ajuns o ruină. Acesta a fost programat în 2009 pentru modernizare, Ciprian Rădăvoi, directorul de la Olimpia din 2009, anunţînd în vara trecută intrarea în conturi a sumei de 500.000 de euro! Pe parcurs însă, conducerea MTS a dorit acoperirea bazinului, motiv pentru care s-a demarat o licitaţie, valoarea lucrărilor ridicîndu-se la 3,3 milioane de euro. Licitaţia a fost cîştigată în decembrie 2009 de MBS Group, firma consilierului PD-L Turda Gabriel Silaghi, cel care a construit şi patinoarul olimpic de la Braşov cu 12 milioane de euro, dar şi cele 5 patinoare de plastic împrăştiate prin ţară. Muncitorii nu au apucat însă decît să îngrădească bazinul, să-l spargă un pic şi atît.

Legea Sportului modificată
Legea Educaţiei Fizice şi Sportului interzicea înstrăinarea bazelor sportive. Acum sînt posibile închirierea sau concesionarea acestora în urma aprobării de către Guvernul Emil Boc a Ordonanţei de Urgenţă nr. 77 din 30 iunie 2010. La rîndul său, ministrul Daniel Funeriu a modificat procedurile de închiriere a imobilelor aflate în patrimoniul sportului românesc permiţînd printre multe altele apariţia de construcţii noi, fără a avea neapărat ca obiectiv activităţile sportive. La doar cîteva zile de la aprobarea acestor noi norme, la Complexul Ştrandul Tineretului a apărut o discotecă deasupra bazinelor de înot!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
 •  11 Decembrie 2012, 22:16
Postat de murgu pe 27 August 2010, 10:48

Totul trebuia demascat inainte ca directoarea Neagu sa distruga CS Olimpia pentru ca vrea sa instraineze totul, cantina a dat-o si acum vrea sa distruga si hotelul. Baza din Vitan e data si ea. Cantina mergea foarte bine pina sa vina ea. Mancarea e foarte proasta si putina dar foarte scumpa. Atitudinea directoarei in club este de “stapana absoluta”, de intimidare si supunere, de amenintare si si-a mai adus si cunostinte in club pe diferite functii. Sa speram ca in urma controlului, Curtea d

mmmmmmmmmmmmmmComentariul tău...

 •  20 Aprilie 2012, 10:50
Postat de popescu222 pe 27 August 2010, 16:16

in general corect ce se scrie pe-aici, doar ca pe madam hotomanca n-a pus-o ridzi ci placinta, la presiunile pdl bucuresti. Duduia (neagu, nu placinta, o fi avand si asta dar nu le stiu eu) are in spate o lunga lista de hotii, iar la olimpia a furat mai mult decat ati aflat voi deocamdata. daca mai vreti, contactati-ma la adrdesa cu care m-am logat

@popescu222 Daca doresti ca lumea sa afle ce stii,daca stii, trimite-le celor de la revista Sport Revolution si ai sa vezi atunci atitudine..Bravo ca iesiti si nu va este frica! Sportul in Romania este intr-o panta descendenta, de nu ne trezim, o sa traim din amintiri!! Mihai-Brasov

bybyta
bybyta  •  03 Octombrie 2010, 16:43

Nu trebuie lasat nimeni sa-si bata joc de munca antrenorilor si a sportivilor.La Olimpia s-au fomat multi campioni,dar ce mai conteaza in tara asta!Muncesc antrenorii si jucatorii pt.performanta si altii se imbogatesc.Nu trebuie insrainat nici macar un cm.,un scaun,o masa,un panou...nimic,nimic.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează