GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  INVESTIGAŢIE GAZETA SPORTURILOR

Deşi iniţial a negat, primarul Robert Negoiţă a admis ieri că vrea Clubul Olimpia: "Este doar o propunere!"

Pe terenurile Olimpia din Calea Vitan, edilul Robert Negoiţă doreşte să construiască o Academie de Fotbal în colaborare cu celebrul club spaniol Real Madrid +2   FOTO
Pe terenurile Olimpia din Calea Vitan, edilul Robert Negoiţă doreşte să construiască o Academie de Fotbal în colaborare cu celebrul club spaniol Real Madrid

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 februarie 2013 22:26

Edilul sectorului 3 doreşte să folosească baza din Vitan pentru a construi o Academie de fotbal, iar ministrul Bănicioiu susţine că va studia ideea.

Gazeta a prezentat în ediţia de ieri declaraţia făcută de Robert Negoiţă în conferinţa de alegere a conducerii PSD Sector 3. Reales duminică şef al filialei social-democrate, Negoiţă le-a propus celor 600 de membri prezenţi în sala hotelului Rin susţinerea lui Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului, drept vicepreşedinte PSD pe ţară. "Nu-i gratuit nimic, Bănicioiu ne-a promis că ne dă baza Olimpia", a spus atunci Negoiţă.

Protocolul cu Real Madrid!
Edilul sectorului 3, care iniţial a negat existenţa unei legături între susţinerea lui Bănicioiu şi baza Olimpia, a încercat ulterior să ofere explicaţii privitoare la "declaraţiile imprudente pe care le-am făcut duminică". Şi a prezentat proiectul "Şcoala Socială de Fotbal Bucureşti".

Mai concret, Primăria Sectorului 3 a semnat un protocol cu prestigiosul club de fotbal spaniol Real Madrid pentru a construi împreună o Academie de fotbal destinată copiilor talentaţi, inclusiv celor dezavantajaţi. "Cu riscul de a vă ului, eu îl consider un proiect remarcabil", a susţinut edilul într-o scrisoare pe care a trimis-o Gazetei şi în care îşi detalia intenţiile.

Iar pentru ca proiectul să poată demara, Primăria are nevoie de o bază materială corespunzătoare în sectorul 3, mai exact terenul din Vitan al clubului Olimpia. "Este absolut justificat ca o serie de baze sportive aflate în administrarea Guvernului să fie descentralizate către cea locală, în cazul de faţă către Primăria Sectorului 3, pentru a fi valorificate la maximum", a explicat Negoiţă.

MTS nu exclude o colaborare cu Primăria
Ministrul Bănicioiu împărtăşeşte propunerea făcută de colegul său de partid. "Este doar o propunere, dar care merită luată în calcul abia după ce Primăria ne va dovedi că are şi banii necesari. Înainte de toate însă, trebuie să recuperăm clubul Olimpia, care acum este înstrăinat", a declarat demnitarul. Acesta consideră că o colaborare cu autorităţile locale ar putea fi avantajoasă. "Am văzut ce s-a întîmplat cînd s-a lucrat cu privatul! Clubul a ajuns aproape falimentar. Putem să încercăm şi cealaltă variantă!", a explicat ministrul, precizînd că în spatele acestor discuţii nu există nici o intenţie imobiliară.

După ce auditul intern al ANST a constatat în 2012 o serie de nereguli de natură penală, în prezent, Clubul Olimpia este cercetat de Poliţia Antifraudă şi Parchet.

"Dacă vom ajunge la un acord cu Primăria Sectorului 3, vom transfera doar baza din Vitan. Hotelul, restaurantul şi sala Olimpia din Şoseaua Iancului vor rămîne la minister" (Nicolae Bănicioiu, ministru TS)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
stefan_s
stefan_s  •  06 August 2013, 11:56

Baza sportiva Olimpia este in paragina de peste 14 ani. Gestul primarului Robert Negoita ar trebui urmat si de celelalte personalitati implicate in vita politica si nu numai. Sportul inseamna sanatate si disciplina, atat de utila dezvoltarii unui copil.

cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  14 Februarie 2013, 18:51

Scandal gratuit marca Tolo. Se bagă şi el în seamă, săracul, că altfel nu-l bagă nimeni. Visul lui e să fie confundat cu CTP.

arting19922000
arting19922000  •  14 Februarie 2013, 15:11
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Una peste alta Tolontan a luat teapa caci terenul se doreste a ramane baza sportiva nu cum insinua apartinic ieri Tolo! Si s-a mai si suparat ca am comentat ca "intamplator" sustinatorii ideii lui erau basisti fanatici!Si mai inteleg de la Banicioiu ca este de acord doar daca i se da o utilizare in sport ,asa ca iar teapa. Ceea ce este adevarat este ca Olimpia a lansat nenumarati rugbisti de valoare si era unul din terenurile consacrate pentru acest sport . Ar fi ideal daca s-ar face o scoala de rugby ,dar daca oferta cu Real e fezabila e greu de refuzat!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează