GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE GSP 2012

După 6 ani? » Reghecampf poate deveni primul antrenor al Stelei care iese învingător în Ancheta GSP din 2006 încoace

Articol de , - Publicat luni, 03 decembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 02 decembrie 2012 20:11

Tehnicianul roş-albaştrilor li se poate alătura lui Protasov şi lui Olăroiu, doi foşti tehnicieni din Ghencea care au primit trofeul Gazetei în 2005, respectiv 2006


Parcursul excelent al Stelei din acest sezon îi poate aduce lui Laurenţiu Reghecampf primul trofeu important din cariera de antrenor. Înainte de a cuceri vreo cupă cu Steaua, el îşi poate trece în CV titlul de "cel mai bun antrenor din 2012". Reghe se află printre favoriţi în Ancheta de final de an a Gazetei Sporturilor, cea mai veche şi mai prestigioasă din sportul românesc.

Click aici pentru a vota antrenorul român al anului!

Dacă iese primul în urma voturilor preşedinţilor de club, antrenorilor, căpitanilor de echipă, jurnaliştilor GSP şi, nu în ultimul rînd, în alegerile cititorilor, antrenorul de 37 dea ani ar fi primul "principal" al Stelei care cucereşte trofeul după o pauză de şase ani! Precedentul a fost Cosmin Olăroiu, în 2006, ultimul tehnician care a adus titlul roş-albaştrilor şi care a reuşit să ducă trupa din Ghencea pînă în semifinalele Cupei UEFA.

Cel mai bun debut de campionat al Stelei din ultimii 25 de ani (38 de puncte în primele 15 etape) sau cea mai mare diferenţă din '60 încoace faţă de marea rivală Dinamo (18 puncte după etapa a 16-a) sînt doar două dintre performanţele lui Reghe ce l-au propulsat deja pe locul întîi în topul preferinţelor cititorilor. După primele două zile de vot, stelistul se află în faţa lui Mircea Lucescu la doar cîteva voturi, dar şi în faţa lui Dan Petrescu.

Cu toate că "militarii" au bătut recordul de puncte adunate în grupele Europa League, 10, nu sînt puţini fanii care se întreabă pe gsp.ro: "Oare va mai fi pe primul loc în Anchetă şi dacă Steaua pierde la Copenhaga şi ratează calificarea în primăvara europeană?".

Cîştigătorii titlului de "cel mai bun antrenor"
2004 Mircea Lucescu
2005 Oleg Protasov
2006 Cosmin Olăroiu
2007 Victor Piţurcă
2008 Dan Petrescu
2009 Dan Petrescu
2010 Mircea Lucescu
2011 Dan Petrescu

Recordurile lui Reghe la Steaua:
- a terminat turul de campionat pe prima poziţie, ultimul antrenor al Stelei care a reuşit o această performanţă fiind Zenga (2004)
- cea mai bună linie de clasament din 1992-1993 încoace, atunci cînd, după 18 runde, Steaua condusă de Iordănescu înregistra 15 victorii, două remize şi o înfrîngere
- a reuşit o serie de 10 meciuri fără înfrîngere în campionat, performanţă realizată ultima dată la Steaua în primăvara lui 2008, cu Lăcătuş antrenor
- este primul antrenor, după Olăroiu (2006-2007), care a rămas pe banca Stelei tot turul
- are cel mai bun procentaj al victoriilor dintre toţi antrenorii ce au activat în cel puţin jumătate din meciurile disputate în 2012, în Liga 1: 76,5%. Campion cu CFR în vară, Andone are un procentaj al victoriilor de doar 57,1%
- după 18 etape, Steaua are cel mai bun atac, cea mai bună apărare, dar şi golgeterul la zi al campionatului. De asemenea, sub mandatul lui Reghe ( Chiajna şi Steaua), Adi Popa a devenit cel mai bun pasator din Liga 1 în 2012
- a învins cu Steaua pe marile rivale, Dinamo şi Rapid, ultimul antrenor al roş-albaştrilor care a reuşit acest lucru într-un tur de campionat fiind Iordănescu în 1992-1993
- a adunat în Europa 7 meciuri consecutive fără înfrîngere, performanţă pe care a mai realizat-o în istoria roş-albaştrilor doar Bergodi în 2009-2010

Ar fi terminat pe 3 cu Chiajna
Performanţele realizate de Reghecampf la Steaua sînt completate şi de parcursul bun de la Chiajna, din primăvară. Dacă ar fi fost luate în calcul doar etapele în care a antrenat la Chiajna, Reghecampf ar fi încheiat sezonul trecut pe locul al treilea cu formaţia ilfoveană, după FC Vaslui şi Steaua.

Dică, ultimul stelist cu trofeu
Tot 2006 este anul în care Steaua a dat ultimul jucător care a fost desemnat numărul 1 în Ancheta GSP. În urmă cu 6 ani, cînd roş-albaştrii au cucerit ultimul titlu, Nicolae Dică a fost cel care a cîştigat trofeul acordat celui mai bun fotbalist român.

37 de ani şi 3 luni are Reghecampf, care poate deveni cel mai tînăr antrenor ce cîştigă în Ancheta GSP. Olăroiu a cucerit trofeul la 37 de ani şi 6 luni

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
vcun
vcun  •  03 Decembrie 2012, 12:54

sunt stelist dar lucescu anul asta a facut minuni. oricum sunt mandru ca sunt 2 stelisti in top: dan si surpriza reghe. reghe pe plan intern e nr 1 indiscutabil dar trebuie sa se multumeasca ca in primul sezon de antrenorat a reusit foarte multe. parerea mea e ca dan petrescu si lucescu sunt deja antrenori maturi care fac minuni de ani de zile pe unde merg.

walhalla
walhalla  •  03 Decembrie 2012, 10:37
Postat de vladutz13 pe 03 Decembrie 2012, 10:07

Anul asta nu merita nici Reghecampf nici Dan Petrescu (care a avut un sezon de primvara foarte prost la Kuban, doar 2 victorii cred). In schimb Mircea Lucescu a luat 3 trofee, s-a calificat in primavara CL si are o singura infrangere in 2012 in Ucraina si una singura in CL nemeritata la Londra.

Trofeele luate sunt ceva obisnuit, neavand adversari in Ucraina. Acolo se lupta doar doua echipe, restul...de la 3 in jos. Iar anul asta Dinamo Kiev este vai si amar de capul ei.

walhalla
walhalla  •  03 Decembrie 2012, 10:26

Anul asta Reghe este cel mai bun antrenor roman, fara indoiala. Lucescu este cu totul altceva...El este oricum nr, 1, dar performantele lui Reghekampf ,sunt un pic superioare in anul 2012.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează