GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  STRĂINUL ANULUI ÎN LIGA 1

Eric spune că se simte ca Ronaldo: "Sînt cineva acum. Mulţumesc, România!"

Articol de - Publicat miercuri, 22 decembrie 2010 00:00

Eric este mîndru de trofeul GSP cîştigat, dar spune că în 2011 va izbuti mai mult decît în 2010.

- Eric, ce reprezintă pentru tine trofeul «Cel mai bun străin al Ligii 1» în 2010?
- Este primul premiu important pe care-l cîştig şi sînt mîndru foarte tare de mine. Vă daţi seama, sînt cel mai bun! Mă simt puternic, mă simt ca Ronaldo, ăla bătrînu', al meu.

- De ce?
- A fost unul dintre oamenii pentru care m-am dedicat fotbalului. Altfel rămîneam să car butelii sau să predau salsa, ca să fac şi eu un ban cinstit. Ronaldo, dacă citeşti acum, să ştii că premiul acesta e şi pentru tine! Mor de supărare că nu pot fi în ţară să iau trofeul la Gală, dar vă rog să aveţi grijă de el, pînă mă întorc!

"Forţez viaţa"
- Cum a fost 2010 pentru tine?
- Foarte, foarte bun, dar 2011 vreau să fie fantastic. Cred că nu am arătat tot ceea ce puteam arăta, vreau mai mult. Nu sînt lacom, însă am citit într-o carte că trebuie să-ţi forţezi norocul, viaţa, pentru a obţine cît poţi de mult. Am 25 de ani, acum e momentul meu, dacă nu profit de el, o să-mi pară rău şi nu sînt genul de plîngăcios.

- Înaintea ta, au mai cucerit trofeul doi campioni ai României, Dubarbier şi Brandan.
- Poate o fi vreun semn! Poate o să devin şi eu campion.

- Cu Gaz Metan? Sau cu CFR Cluj ori cu Dinamo, două echipe care insistă pentru tine?
- Dumnezeu ştie! Sincer, mi-am jurat că, o dată plecat în Brazilia, nu mă mai gîndesc la nici un transfer. Pînă acum am citit şi auzit multe vorbe, cînd o să fie ceva concret, o să văd ce voi face.

"Vreau trofee şi bani mulţi"
- Tu ce ţi-ai dori?
- Eu? Să cîştig trofee şi bani mulţi!

- Eşti legat de bani?
- Cine nu e? Hai să fim serioşi! Îmi place o vorbă la voi, «dragostea trece prin stomac!». Iar eu cînd mă las de fotbal, vreau să o las mai uşor cu munca. Pînă atunci trebuie să fac bani ca lumea, fiindcă după 7-8 ani mă voi dedica exclusiv familiei, voi fi şef al casei, şi atunci trebuie să am cu ce să-i hrănesc pe ai mei.

- Cît de important a fost că ai venit în România, o ţară care, cum spuneai şi tu, seamănă cu Brazilia din multe puncte de vedere?
- Iubesc ţara voastră şi-i mulţumesc pentru tot ceea ce mi-a oferit. Îmi iubesc colegii, mulţi români, care m-au ajutat şi mă ajută în carieră. Singur, fără ei aş fi doar un brazilian simpatic şi bun de gură. România e şi ţara mea!

"Eric este un fotbalist deosebit în Liga 1, normal că mi l-aş dori la Dinamo. Are ceva al lui, ceva specific brazilienilor. Să vedem dacă îl putem aduce"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Băiatu' acesta are clasă şi o pune în slujba echipei. Eric este util şi sper să mai fie aşa şi în 2011, mi-ar părea rău să-l pierdem"
Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan

"Mi-e foame de multe trofee, de premii, recunosc că mă stimulează foarte mult. Sînt mîndru de ele, fiindcă sînt munca mea. Şi dacă mă laud, ce? Pentru trofee muncesc!"
Eric de Oliveira, mijlocaş Mediaş

Face nuntă şi devine de-al nostru
Eric urmează să se căsătorească în 2011 cu handbalista Cosmina Dancu (Dunărea Brăila), după care vrea să intre în posesia cetăţeniei române. Sud-americanul s-a interesat de acte, însă, conform legislaţiei, trebuie să treacă 5 ani ca să devină român cu documente. "M-am ataşat de ţara voastră, sînt de trei ani aici şi sînt mîndru că respir acelaşi aer cu voi. Nu ne diferenţiem mult ca naţii, poate de aceea mă simt în România ca acasă. Îmi plac sarmalele, mămăliga, muzica şi faptul că ştiţi să daţi «Bună ziua» pe stradă. Cel puţin în Ardeal", a declarat mijlocaşul.

IATĂ CUM S-A VOTAT:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
gazistu
gazistu  •  23 Decembrie 2010, 15:07

.

gazistu
gazistu  •  23 Decembrie 2010, 15:06

bravo eric!!! si respekt 4 ever....aici la medias ai devenit jucator cunoscut. sper sa devii cetatean roman si sa juci pt echipa nationala.

ak47_killer
ak47_killer  •  22 Decembrie 2010, 17:57

mă simt ca Ronaldo, ăla bătrînu', al meu. si al meu si al altor milioane care s-au indragostit la fel ca mine de fodbal datorita acelui fenomen numit Ronaldo o iubire ce nu va muri niciodata

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close