GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  MTS

Marii campioni cer demisia ministrului TS: "DU-TE, RIDZI, DU-TE!"

Articol de , - Publicat luni, 22 iunie 2009 00:00

Mărturie a lui Vali Tomescu, antrenorul campioanei olimpice la maraton Constantina Diţă # “Am propus personal doamnei ministru organizarea unui cros al tineretului în care Puşa să alerge pentru prima oară în România. Ne-a spus: «Nu doresc realizarea brandului Constantina Diţă pe banii ministerului!». N-am zis nimic. Acum văd documentele publicate de Gazetă şi sînt siderat: este inadmisibil să-ţi faci imagine ca ministru cu 630.000 de euro!”. # “De ce mai stă acolo doamna ministru?”, spune şi campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, indignată că sportivii au rămas fără indemnizaţii de lot. IPPON!

Antrenorul Puşei: "Sînt şocat!"
Vali Tomescu a sunat din America şi a dezvăluit un episod necunoscut pînă azi

- Bună ziua, am citit ce aţi scris despre acţiunile MTS şi am văzut şi reacţiile oamenilor. Este incredibil! Ştiţi ceva, eu mă gîndeam să revin în România să o iau de la zero, era o variantă. Şi-mi spuneam: "Vali, un salariu de 30.000 de dolari pe an ar fi OK". Acum văd că 630.000 de euro se aruncă în două zile. Sînt şocat!

- Vi se pare mult?
- Enorm. Am participat la sute de concursuri şi evenimente. Ştiu ce vorbesc! Vă mărturisesc ceva. Am fost la doamna ministru ca să organizăm un cros popular Constantina Diţă. Puşa ar fi alergat pentru prima oară în România. Cred că era o onoare şi pentru ea şi o bucurie pentru compatrioţi s-o vadă pe campioana olimpică la maraton. La început, doamna Ridzi mi-a făcut o impresie bună.

- Şi?
- După aceea, i-a spus omului de marketing care ne reprezintă în România, Daniel Şanta, că "Nu facem branding Constantinei Diţă pe bani publici". Asta  a înţeles dînsa, i-am respectat decizia. Evenimentul, dar MTS trebuia să contribuie cu cît putea, tot evenimentul costa 50.000 de euro! A picat. Am tăcut ca să nu creadă că am vrut bani. Asta a fost. Acum însă cînd văd că îşi asigură branding personal pe bani publici, lucru care în America ar stîrni pur şi simplu o furtună civică şi politică, ştiţi ce fac?

- Ce?
- Mă duc şi eu să-i dau un mail premierului Emil Boc prin intermediul gsp. În care-i voi spune exact ce v-am declarat şi vouă. Vocea noastră de cetăţeni români e importantă.

"De ce mai stă acolo?"
Alina Dumitru spune că Monica Iacob-Ridzi ar trebui să-şi dea demisia

Campioană olimpică la Beijing 2008, prima campioană din istoria judoului românesc!, Alina Dumitru a urmărit din ziare "cazul Ridzi", cu banii cheltuiţi de MTS pentru Ziua Tineretului.

"Sportul e într-o situaţie disperată, sînt bani mai puţini ca niciodată din cauza crizei mondiale. Cei din minister spun federaţiilor că nu au bani, dar pentru spectacole au găsit. Dacă doamna ministru Monica Iacob Ridzi a cheltuit acei bani, de ce mai stă acolo? Dacă nu ajută sportul, la ce mai e ministru al sportului?", a spus Alina Dumitru.

Judoca e indignată de faptul că, pentru prima dată de cînd a intrat în lotul olimpic, în acest an sportivii nu mai primesc indemnizaţii de lot. "Astea sînt problemele sportului, echipele şi sportivii nu au bani de deplasări, nu au bani de cantonamente. De spectacole se ocupă alţii", a încheiat Alina.

Playtech: BREAKING: Simonei Halep i s-a făcut rău în timpul partidei cu Varvara Gracheva. Ce se întâmplă cu ea


Comentarii (83)
 •  23 Iunie 2009, 15:10

Si daca isi da demisia tot degeaba lumea moare de foame in tzara asta si o duc pe zi ce trece tot mai greu si ea pe langa ca are o stiuatie financiara foarte buna mai fura si de la popor,rusine asta ar trebui pusa la zid si impuscata...asta e tzara in care traim...

 •  23 Iunie 2009, 11:35

si eu am fost 'refuzat', 'neglijat' de MTS dar n-am ajuns atat de jos incat sa ma razbun pe un om care isi astepata, in fond, verdictul; raman la parerea ca campania este chiar prea bine organizata si ca iata da in clocot eu am solicitat sprijin la MTS pt organizarea Galei Palestrika / alias UNITER in breasla Soc. Prof. EFS din Romania ... si mai cred in acest demers

 •  22 Iunie 2009, 22:17
Postat de pe 22 Iunie 2009, 20:53

da se poate si asta sa fii informat din alte surse (MTS poate) dar vreau sa stiu unde locuiesti( Bucuresti sau Costinesti, Constanta).Locuiesc in provincie si cam departe de Costinesti si Bucuresti si nu am prea "simtit" nimic organizat de MTS in ziua de 2 mai in afara de TV, binenteles... Si treba Ministrului MTS nu se opreste doar la Bucuresti si Costinesti, continua si in tara (BV, AG, CJ.. samd) iar dansa nu a fost decat la Costinesti si Bucuresti( sper ca nu reprezinta toata tara?

bani pt manifestari de 2 mai au fost alocati daca primarii vostri nu au facut nimica si pe deasupra dau vina ca nu au fost fonduri acolo e problema...si in legatura cu faptul ca ridzi a fost prezenta doar la buc si la costinesti e de inteles in cate locuri ar putea sa ajunga un singur om intr-o singura seara?e si ea om pana la urma nu avion

Vezi toate comentariile (83)
Comentează