GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  CONDAMNARE

Prima reacţie a Monicăi Ridzi după decizia de azi: "Nu e legal ce a făcut instanţa!"

Articol de GSP - Publicat luni, 27 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 27 ianuarie 2014 20:00

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată azi la 5 ani de închisoare cu executare, în procesul "2 Mai - Ridzi".

Fostul ministru a postat pe blogul personal o declaraţie după pronunţarea sentinţei, care nu este definitivă, mai existînd o cale de atac, recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în complet de 5 judecători.

Iată ce a transmis Ridzi:

"Apreciez solutia pronuntata de instanta de fond ca fiind profund netemeinica in lumina probelor administrate de catre mine in cursul judecatii.

Cum este posibil sa condamni un ministru pentru ca ar fi abuzat de functie si ca ar fi platit unor societati comerciale niste bani, in conditiile in care s-au depus documente in instanta din care reiese ca ministrul in functie nu a dispus aceste plati prin semnarea ordonantarilor de plata?

Cum este posibil sa condamni pe cineva pentru abuz in functie facut cu intentie cat timp au fost martori si coinculpati care au spus (in interceptarile procurorilor), textual “Deci, chestiunea este ca ea (Iacob-Ridzi Monica Maria- n.n.) NU stie ca s-a facut pe genunchi treaba ! Tu poti intelege chestia asta?! Ea nu stie cum s-a facut, ea stie ca s-a facut!”?

Cum poate fi condamnat cineva pentru existenta unui prejudiciu despre care expertiza financiar-contabila dispusa de catre instanta a concluzionat ca nu exista?

Cum poate fi condamnat un ministru pentru atribuirea ilegala a unor contracte in contextul in care nu ministrul decide acest fapt, in contextul in care ANRMAP a consiliat MTS in legatura cu procedurile adoptate – atribuire directa – pentru ca, ulterior, printr-un raport, aceeasi institutie a statului sa aprecieze ca toate procedurile de achizitie au fost respectate?

Cum poate fi condamnata o persoana pentru fals in conditiile in care aceasta nu a intocmit niciun document si, in plus, si-a delegat in scris prin ordin toate atributiile legate de organizarea propriu-zisa a evenimentelor?

Cum poate fi condamnata o persoana pentru stergerea unor mailuri in conditiile in care exista declaratii ale unor martori si coinculpati care recunosc faptul ca o asemenea fapta nu s-a comis din dispozitia ei?

Din pacate eu nu am un raspuns la toate aceste intrebari si nici la altele similare.

Voi declara, prin avocatii mei, recurs impotriva acestei sentinte penale si sper ca instanta superioara sa se aplece asupra limitelor si responsabilitatilor functiei de ministru in lumina probelor din dosar".

Playtech: Imagini bombă cu Laurenţiu Reghecampf şi amanta Corina. Anamaria Prodan va înnebuni


Comentarii (53)
dumi67
dumi67  •  28 Ianuarie 2014, 12:25

NU ESTI O HOATA . ESTI DOAR O PROASTA , MANIPULATA DE SMECHERI . DE DRAGUL FUNCTIEI AI FOST O MARIONETA . AI VRUT CA , COPII TAI SA SPUNA CA MAMA LOR A FOST MINISTRU . ACUM VOR SPUNE CA A FOST HOATA . IN AFARA DE PROSTIE NU AI NICI O CALITATE CARE SA TE RECOMANDE PT FUNCTIA DE MINISTRU . NU TE MAI VICTIMIZA . SUNT PUTINI CEI CARE TE VOR CAII . CEI ASEMENEA TIE .

spartanul
spartanul  •  28 Ianuarie 2014, 09:40

nu e legal auzi domne dar ce e legal la pdliistii a ajuns un pdl dupa ani si ani sa aiba de a face cu justitiea oarba dealtfel pentru sleata pdlista hu mie rusine ca stau in romania hu hu

talpaiadului
talpaiadului  •  28 Ianuarie 2014, 04:47

La brutarieeeee, Ridzi la brutarieeeeeeeee, la brutarieeeeeeeee....

Vezi toate comentariile (53)
Comentează