GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE ANULUI

Unifică trofeele? » Contra poate bifa o premieră în ancheta GSP

Articol de - Publicat joi, 05 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 decembrie 2013 20:23

Cosmin Contra e singurul candidat pentru o performanţă notabilă: cucerirea trofeului GSP atît ca jucător, cît şi ca antrenor.

Ne întoarcem în 2001. România tocmai ratase calificarea la Mondialul asiatic după ce pierdea barajul cu Slovenia. Un singur "tricolor" avea însă şi motive de bucurie la finalul acelui an.

Cosmin Contra cîştiga trofeul de "Fotbalistul anului" în prestigioasa anchetă a Gazetei Sporturilor. La doar cîteva luni după ce jucase finala Cupei UEFA cu Alaves şi după transferul la AC Milan.

În 2013, tot după un baraj de Mondial ratat de România, "Guriţă" revine printre nominalizaţii din ancheta GSP, de această dată ca antrenor. Şi, graţie trofeului cîştigat acum 12 ani, el ar putea intra în istorie!

Un eventual succes la categoria antrenorilor l-ar tranforma în primul român care este recunoscut drept cel mai bun într-un an atît ca jucător, cît şi ca tehnician.

Aproape de această performanţă s-au mai aflat alţi doi antrenori: Mircea Lucescu şi Dan Petrescu. Ambii au cîte trei titluri de "Antrenorul anului", însă, ca fotbalişti, au prins doar locul secund (Il Luce în '74, iar Petrescu în '97).

Competiţie dură: Reghe şi Il Luce
În opţiunile fanilor de pe gsp.ro, Contra este, deocamdată, pe locul al treilea, după Reghecampf şi Mircea Lucescu. Voturile antrenorilor, căpitanilor şi preşedinţilor din Liga 1 plus cele ale redactorilor GSP pot schimba însă ierarhia. Verdictul se dă pe în ziarul din 18 decembrie!

Doar o înfrîngere în 2013
La fel ca şi Reghecampf, Contra a înregistrat doar o înfrîngere în anul calendaristic 2013. "Guriţă" este al doilea cel mai longeviv tehnician din Liga 1, fiind în funcţie din octombrie 2012.

597712-antrenori-liga.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
humanimal
humanimal  •  05 Decembrie 2013, 23:14
Postat de ken.o_bea pe 05 Decembrie 2013, 16:32

Tare mi-a placut si mie "prestigioasa ancheta" :)) Altfel, anul "calendaristic", cum ii zici si tu, incepe la 1 ianuarie si se termina la 31 decembrie. Iar un meci de calificare cu eliminare directa (de genul cupei...) care se termina egal dupa 120 de minute, statistic e considerat ca fiind meci egal. Nu degeaba i se spune "Departajare dupa lovituri de la 11m"...

Ok, admitem ca e considerat egal si la pariurile sportive rezultatul e considerat "X". Acum ar trebui sa consideram ca Romania in '94 a terminat in primele 4 echipe. daca a fost egala Suediei, desi stim cu totii ca a fost CEA MAI DUREROASA INFRANGERE din istoria fotbalului romanesc. Dar cum ramane cu returul semifinalei cupei Petrolul - Otelul 1-2 ? E infrangere sau nu? O sa-mi spui ca e victorie in dubla mansa, de acord, dar statistic este o infrangere iar autorul articolului trebuia sa specifice asta.

ken.o_bea
ken.o_bea  •  05 Decembrie 2013, 16:32
Postat de humanimal pe 05 Decembrie 2013, 11:54

Draga domnilor "prestigiosi" jurnalisti, Documentati-va mai bine daca tot aveti pretentia sa vi se spuna "jurnalisti"! Mie imi este greu sa va numesc asa si in scris. Contra a avt 2 infrangeri in anul calendaristic 2013: cu gaz metan in turul de campionat (0-1) si cu Otelul in returul semifinalei cupei (1-2). Reghecampf in afata de infrangerea din campionat (1-3) cu Brasovul a mai avut meciul pierdut cu Chiajna in cupa la penalty-uri. Asta nu se considera tot infrangere? Eu cred ca da. La un meci de calificare exista echipa invingatoare si echipa invinsa, iar invinsii au fost Steaua.

Tare mi-a placut si mie "prestigioasa ancheta" :)) Altfel, anul "calendaristic", cum ii zici si tu, incepe la 1 ianuarie si se termina la 31 decembrie. Iar un meci de calificare cu eliminare directa (de genul cupei...) care se termina egal dupa 120 de minute, statistic e considerat ca fiind meci egal. Nu degeaba i se spune "Departajare dupa lovituri de la 11m"...

basexu
basexu  •  05 Decembrie 2013, 15:26
Postat de ovidiu_3003 pe 05 Decembrie 2013, 09:26

Contra este un antrenor mediocru ...si are slabe sanse sa si depasasca aceasta conditie ...

Prostanac prazar, uite aici, boulene: ://www.gsp.ro/fotbal/liga-b-101.html Gresisi sectiunea, cretinache. Intelesesi?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează