GSP SPECIAL  »  ARTICOLUL LUNII  »  TOLO.RO

De ce merită să intri în politică: cea mai frumoasă definiție a implicării, oferită de primarul comunei norvegiene cu 400 de români

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2018 15:36

Când să tragi un cablu devine posibil doar dacă se unesc toți oamenii, înțelegi mai bine de ce e nevoie de implicare politică.

Skjervøy se numește comuna aflată dincolo de Cercul Polar în care reporterul Libertatea Andreea Archip a descoperit o comunitate de 400 de români, dintre cei 2.900 de locuitori.

Ørjan Albrigten are 43 de ani și este primarul localității.

Întrebat de ce a intrat în politică, el a dat răspunsul care definește, de fapt, sensul prim și esențial al acesteia: ”Eu vin dintr-o localitate micuță, de pe insula vecină, Årviksand, chiar la mare unde dacă voiai să faci ceva, trebuia să se unească întreaga comunitate pentru a face lucrul ăla. Și asta m-a făcut să implic în politică și îmi doresc să pot să fac cât mai mult pentru comunitate”.

Asta e politicanevoia de a rezolva lucruri împreună, pornită din constatarea, transformată în conștiința că nu le poți rezolva decât împreună.

Tocmai pentru că gândește așa, primarul Ørjan Albrigten vede integrarea românilor nu ca pe o povară, ci ca o șansă pentru comunitate, atât pentru cei integrați, cât și pentru cei alături de care vor trăi.

”Îmi pare rău pentru voi, nu e un lucru bun pentru România, dar pe mine mă bucură dacă oamenii se stabilesc aici!”.

Fraza zilei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează