ARTICOLUL LUNII  ·  TOLO.RO

De ce merită să intri în politică: cea mai frumoasă definiție a implicării, oferită de primarul comunei norvegiene cu 400 de români

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2018 15:36

Când să tragi un cablu devine posibil doar dacă se unesc toți oamenii, înțelegi mai bine de ce e nevoie de implicare politică.

Skjervøy se numește comuna aflată dincolo de Cercul Polar în care reporterul Libertatea Andreea Archip a descoperit o comunitate de 400 de români, dintre cei 2.900 de locuitori.

Ørjan Albrigten are 43 de ani și este primarul localității.

Întrebat de ce a intrat în politică, el a dat răspunsul care definește, de fapt, sensul prim și esențial al acesteia: ”Eu vin dintr-o localitate micuță, de pe insula vecină, Årviksand, chiar la mare unde dacă voiai să faci ceva, trebuia să se unească întreaga comunitate pentru a face lucrul ăla. Și asta m-a făcut să implic în politică și îmi doresc să pot să fac cât mai mult pentru comunitate”.

Asta e politicanevoia de a rezolva lucruri împreună, pornită din constatarea, transformată în conștiința că nu le poți rezolva decât împreună.

Tocmai pentru că gândește așa, primarul Ørjan Albrigten vede integrarea românilor nu ca pe o povară, ci ca o șansă pentru comunitate, atât pentru cei integrați, cât și pentru cei alături de care vor trăi.

”Îmi pare rău pentru voi, nu e un lucru bun pentru România, dar pe mine mă bucură dacă oamenii se stabilesc aici!”.

Fraza zilei.Toată lumea îl știe pe Cătălin Moroșanu, însă puțină lume știe cum arată soția lui. E medic stomatolog și e frumoasă foc. Iar acum și-a făcut curaj să vorbească. A vrut să se afle de la el
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1