GSP SPECIAL  »  ARTICOLUL LUNII  »  TOLO.RO

Familia polițistului Pistol, cel care a vorbit 20 de minute cu Alexandra de pe propriul telefon dar nu a reperat-o, stă chiar în cartierul Bold, la câteva sute de metri de casa lui Dincă!

Articol de - Publicat vineri, 23 august 2019 13:30

Exact în aceeași casă a familiei Pistol a locuit trei săptămâni Alexandru Cumpănașu în 1996, când s-a dus la liceu în Caracal, ”pentru că părinții noștri erau prieteni, iar acum el nici măcar nu-mi mai răspunde la telefon”, și-a reamintit unchiul fetei dispărute după ce Libertatea a primit aceste informații noi.

Dintre primele dezinformări venite din surse MAI despre apelurile disperate ale Alexandrei la 112 a fost aceea că una dintre convorbiri a durat 20 de minute. În acel moment, toată lumea s-a enervat pe STS.

Abia apoi s-a aflat că Alexandra a sunat de trei ori la 112 și nici una dintre discuții nu a durat mai mult de câteva minute.

A existat, într-adevăr, o discuție lungă, de aproximativ 20 de minute, între fata răpită și autorități, dar a fost purtată chiar cu un cadru MAI.

În ciuda tuturor protocoalelor în situații de urgență, care prevăd o centralizare a informației și o verificare a celor spuse în cazuri de viață și de moarte, un polițist din Caracal, Constantin Pistol, a sunat-o pe Alexandra de pe telefonul său. El era pe teren și încerca să repereze locul unde se afla închisă fata.

Discuția a rămas, până azi, un secret pentru public. Din surse s-a aflat că Alexandra i-a spus polițistului în această convorbire cum arată Dincă: un bărbat masiv, în vârstă, cu ochi albaștri.

Comisarul Pistol a făcut către superiori un raport în care a explicat ce i-a spus fata, dar, tocmai de aceea există reguli de centralizare prin dispecerat a convorbirilor, nimeni nu poate fi sigur pe conținutul discuției, chiar polițistul putându-și aminti greșit anumite aspecte.

Ciudat este că Constantin Pistol, polițistul, are familia exact la intrarea în cartierul Bold, foarte aproape de casa lui Dincă, dar nu a recunoscut traseul din ceea ce i-a relatat Alexandra
sursă judiciară pentru Libertatea

Aceeași sursă a precizat că ”o altă coincidență, probabil una de destin, este aceea că Alexandru Cumpănașu a stat în gazdă la familia polițistului Pistol, când a venit la liceu în Caracal”.

Libertatea l-a sunat pe Alexandru Cumpănașu, care și-a apelat la rândul său mama, ”au trecut peste 20 de ani de atunci” și a primit confirmarea.

”Da, mama mi-a amintit și mi-am adus aminte și eu că, prin 1996, când am ajuns la liceu în Caracal, gazda unde vorbisem să stau nu era gata. Și atunci ai mei m-au trimis la niște prieteni, la familia Pistol. Am stat trei săptămâni, fără bani, ca amici”, a spus Cumpănașu.

”Costel Pistol, polițistul de azi, nu era acasă că era deja la Academia de Poliție, împreună cu fratele meu, au fost colegi acolo”, a detaliat Cumpănașu.

”Mi se pare, într-adevăr, o coincidență amară că am locuit la ei. Le mulțumesc și acum, dar Costel Pistol nici nu ne răspunde la telefon, măcar să ne spună că a făcut tot ce a putut pentru viața Alexandrei”, a încheiat unchiul fetei de 16 ani pe care Dincă susține că a ucis-o.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close