GSP SPECIAL  »  ARTICOLUL LUNII  »  TOLO.RO

Gratitudine pentru comentatorii TVR ai echipei naționale de tineret

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2019 16:54

Emil Hossu Longin și Marian Olaianos au fost oamenii potriviți la rezultatul nepotrivit.

Criticată cu orice ocazie, TVR a reușit ea însăși un turneu remarcabil. Comentatorii săi au fost lucizi și corecți, lucru extrem de incomod, având în vedere pasiunea națională care a însoțit echipa națională de tineret. În general, exuberanța invită, depinde de sensul scorului, la hiperbole sau la victimizare.

Iar momentul decisiv a fost la 3-2 pentru nemți, golul venit când toată lumea se aștepta să intrăm în prelungiri. Statisticile fotbalului, adesea contestate, dar care se validează pe termen lung, arată că oboseala produce  lipsă de concentrare care, la rându-i, produce goluri în finalul meciurilor. Cu atât mai mult se marchează la U21, unde uzura e mai mare, pe fondul lipsei de experiență.

Emil Hossu Longin și Marian Olaianos au întâmpinat eliminarea subită a României cu demnitate. A fost un gol meritat, au spus ei, având în vedere repriza a doua net mai bună a nemților.  Apoi, în minutele de agonie, când Germania a făcut 4-2, Hossu a vorbit despre ”gratitudine”, un cuvânt atît de rar auzit în spațiul public românesc. Noroc cu fotbalul!

Genul acesta de fair-play ajută publicul să înțeleagă altfel actul sportiv. Poate că, în alte vremuri, s-ar fi dat vina pe arbitru, pe căldură sau pe un jucător. Jurnaliștii și-au respectat însă meseria de comentatori.

Cristian Țopescu este mândru.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close