GSP SPECIAL  »  ARTICOLUL LUNII  »  TOLO.RO

Ieșenii din Valea Lupului au protestat azi împotriva autorităților, pe trecerea de pietoni unde a fost călcată Ana Maria Tănasă! Unul dintre manifestanți a venit în vestă galbenă

Articol de - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 18:32

”Indiferența voastră ucide!” scrie pe pancartele oamenilor.

”Ce putere avem noi? Ce putem face?” e întrebarea care întâmpină cu neîncredere aproape orice rezolvare a întâmplărilor în care oamenii simpli se simt nedreptățiți și neputincioși.

”Să spui adevărul Puterii!” e unul dintre motourile mișcărilor civice încă din anii '50, preluat apoi de disidenții din vremea comunismului și de cei care au înfruntat dictaturile militare din America de Sud, Mafia italiană sau pe generalii și pe despoții de ambele părți ale Cortinei de Fier. Și e unul dintre răspunsuri la întrebarea ce pot face cetățenii ca să se facă auziți.

foto: ziaruldeiasi.ro

Astăzi, relatează Ziarul de Iași prin semnătura lui Radu Meșniță, aproximativ 50 de locuitori ai comunei Valea Lupului  au blocat trecerea de pietoni de pe șoseaua E583, de la ieșirea dinspre Iași spre București.

Ei au traversat în sus și în jos, ca să atragă atenția asupra faptului că autoritățile sunt nepăsătoare.

Și că nu fac nimic ca să le protejeze viața. În filmarea Ziarului de Iași [subliniere]se vede cum unul dintre protestatari a venit îmbrăcat în vestă galbenă, marca mișcărilor contra autorităților pornite în Franța. [/subliniere]

Este aceeași zebră pe care, pe 2 decembrie 2015, a fost lovită de o mașină și paralizată Ana Maria Tănasă, fata părăsită la casa de copii și crescută de mică de către o familie de țărani.

Ana Maria Tănasă devenise o fată din Valea Lupului, se educase la școala de aici și locuia aici.

În cei trei ani scurși, [subliniere]cazul tulburător relatat săptămâna trecută pe larg de Libertatea nu a fost trimis în instanță de către procurorul Mihaela Pamfil.[/subliniere]

Autorul accidentului este un comisar de Gardă de Mediu, ajuns în 2018, pentru o vreme, chiar șeful instituției!

În trei ani, accidentele au continuat să aibă loc pe aceeași trecere și pe celelalte două zebre din zonă, toate ”complet neprotejate în fața unui trafic demn de o autostradă”, cum descriu situația locuitorii.

Și nu exagerează.

Imaginați-vă o pistă de bob pe care trec, cu viteză, tiruri luminate ca de Crăciun. Aceasta este, văzută la fața locului, șoseaua Păcurari, pe care azi oamenii au protestat pentru ”dreptul de a trece strada”! 

Mâine, la Prefectură, oamenii au cerut o discuție cu autoritățile.

Toate episoadele investigației:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close