GSP SPECIAL  »  ARTICOLUL LUNII  »  TOLO.RO

Libertatea a descoperit certificatul și prim-ministrul a spus adevărul! Doamna Dăncilă, țineți-vă de cuvânt și dați-ne în judecată!

Articol de - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2019 16:45

Libertatea rămâne un ziar incomod pentru cei puternici, indiferent de culoarea lor politică.

  • Continuând documentarea pe teren, Maria Andrieș a găsit azi la Siliștea primul certificat de naștere al copilului înfiat de prim-ministrul României.
  • Actul a fost întocmit în 9 ianuarie 1990 pe numele mamei, Floarea Trocan, și a fost trecut pe numele Dăncilă pe 1 martie 1990.
  • Inițial, băiatul s-a numit Aurel Trocan, iar apoi Victor Dăncilă
  • Documentul probează că mama naturală s-a înșelat când a spus că primul certificat de naștere a fost făcut direct pe numele Dăncilă și arată totodată că prim-ministrul Guvernului României a spus aseară adevărul.

Marți seara, la „Sinteza zilei”, Mihai Gâdea ne-a demonstrat tuturor „cum se face o investigație”.

Întâi de toate, Libertatea nu a numit „investigație” articolele despre „ai lu’ Malancu”, vatra a 8 copii din Budești și familia care și-a dat mezinul spre adopție Vioricăi Dăncilă.

Ce am publicat nu e „investigație”, ci reportaj. E o încercare de reconstituire, axată pe destinul celor 8 copii, în funcție de locul unde au crescut și au muncit.

Niciodată n-am folosit termenul „investigație” în acest caz. Dar, ca să înfierbânte oamenii și să ridice mingea la fileul victimizării omului politic Viorica Dăncilă, Antena 3 și consilierii de imagine ai PSD aveau nevoie de această minciună de start.

CE AU OMIS SĂ SPUNĂ GÂDEA ȘI DĂNCILĂ

Nici Mihai Gâdea și nici politicianul invitat nu au amintit, nici un moment, că Libertatea a scris:

  • „Din punctul de vedere al redacției, înfierea unui copil este unul din cele mai frumoase lucruri pe care le poate face un om pe parcursul vieții. Dovadă că existența lui Victor s-a schimbat sensibil în bine față de cea a fraților și a surorilor sale”.
  • „Familia se bucură că Victor Dăncilă a ajuns bine. La fel și mama lui biologică, Floarea Trocan. «Doamna l-a crescut bine!», spune satisfăcută femeia. Îi pare și nu-i pare rău că l-a dat. «Pentru el a fost mai bine așa»”.
  • Atât informațiile din familia naturală, cât și din cea care a înfiat confirmă faptul că nu a fost plătit nici un ban, nici o recompensă. Copilul nu a fost cumpărat, ci adoptat dintr-un gest de generozitate.

UNII PE TEREN, ALȚII ÎN PLATOUL TELEVIZIUNII

După ce a uitat să enumere, corect, ce susține Libertatea, directorul Antenei 3 ne-a arătat cum se face „o investigație”.

Colega noastră Maria Andrieș a mers în casele țăranilor din Teleorman, a vorbit la maternitate, la primărie, pe ulițe și a stat de vorbă, în Videle, cu una dintre rudele apropiate ale Vioricăi Dăncilă.

În plus, ziarul a solicitat poziția prim-ministrului României, care a refuzat să o ofere.

În „investigația” sa model, Mihai Gâdea a invitat-o în platou pe Viorica Dăncilă. Atât.

Publicul Antenei 3 a ascultat o singură parte, o singură versiune, cea atent periată de o groază de consilieri plătiți din bani publici care au conceput schema crucificării.

DE UNDE A PORNIT VICTIMIZAREA

Cum faptele esențiale descoperite de Maria Andrieș sunt corecte și au fost confirmate chiar de către premier – demersurile pentru adopție s-au făcut în ianuarie 1990, copilul a știut de ea de multă vreme, Viorica Dăncilă a plecat direct cu băiatul din spital, tatăl natural a murit în martie ’90 și nu și-a văzut niciodată copilul – atunci mecanismului de propagandă al PSD i-a rămas doar să se lege de întrebarea legată de certificatul de naștere, posibilitate pe care a adus-o în spațiul public chiar mama naturală a copilului!

Ce a scris Libertatea?

  • „Floarea Trocan își amintește că «am mers împreună cu doamna Dăncilă la Primăria comunei Siliștea și am semnat încuviințarea înfierii. Cu hârtia aceea, doamna s-a dus la Videle și a făcut actele. Iar primul certificat de naștere a fost pe numele Victor Florin Dăncilă»”.
  • „Tocmai de aceea prim-ministrul României e dator să explice, cu documente, legalitatea adopției fiului său, deja nu mai e nici un secret, familiile au vorbit, și pentru ca să permită dispariția oricărei suspiciuni legale, care poate altera generozitatea gestului”.

De aici a pornit victimizarea.

poza
Certificatul de naștere întocmit în ianuarie, în care copilul Aurel Trocan a fost trecut pe numele mamei. În stânga apare, în martie, schimbarea numelui în Victor Dăncilă

CIZMELE DE PE ULIȚELE DIN TELEORMAN

Prestația Vioricăi Dăncilă a fost emoțională, convingătoare, de departe cea mai bună de până acum.

Premierul nu s-a mulțumit însă să-și spună, onest, povestea. Ea a plusat, dramatizând politic că „ziariștii au intrat cu cizmele murdare în viața mea”.

Vorba jurnalistei Maria Andrieș, „Am intrat cu cizmele, că ulițele din Teleorman sunt pline de noroi, numai că oamenii ne-au deschis ușile, atât cei din familia naturală, cât și cei din familia Dăncilă”.

Mereu oamenii își vor deschide ușile către presă. Căci românii obișnuiți nu au puterea de a ajunge în studiourile televiziunilor, ca să fie supuși unei „investigații” după care până și o albină s-ar fi îmbolnăvit de diabet. Prim-ministrul a amenințat că dă în judecată Libertatea.

floarea trocan
Floarea Trocan, mama naturală a băiatului

O rugăm să se țină de cuvânt pentru că e vital să aflăm dacă justiția din România consideră că o cerere adresată de presă ca premierul să clarifice niște acte a ajuns o infracțiune în țara condusă de colegii infractori ai Vioricăi Dăncilă!

PRESA DIN AMVON

Prin puterea exemplului personal, Mihai Gâdea ne-a demonstrat, așadar, cum trebuia abordat subiectul, nu așa cum l-a scris Libertatea, care, în opinia sa și a colegilor săi de la Antena 3, e parte din cine știe ce complot.

Dacă ei au dreptate, presa se face nu pe teren, nu pe dumurile înguste din sate, nu în casele cu garduri de plasă, precum cea a familiei cu 8 copii, ci în amvonul de sub reflectoare, acolo pe unde trece establishmentul politic românesc.

VLAD PETREANU CREDE INVERS DECÂT GÂDEA, DAR ACELAȘI LUCRU

Un alt jurnalist, Vlad Petreanu de la Europa FM, a postat imediat pe facebook următorul mesaj:

„1. Apare un material despre copilul înfiat al dnei Dăncilă. Nimeni nu înțelege de ce.

2. Dna Dăncilă iese la tv, sufletistă, omenoasă, mămoasă, lăcrămoasă. Numai cine nu vrea nu pricepe.”

Vlad Petreanu, un jurnalist pur sânge, crede același lucru precum Mihai Gâdea, dar de sens invers!

Conform insinuării lui Petreanu, articolele din Libertatea ar fi parte a unui complot nu antiPSD, cum zice Gâdea, ci proPSD.

Argumentul celor care sunt, ideologic, în tabăra opusă lui Mihai Gâdea este: așa ceva nu se face! Ce nu se face?

Hai, că știți, chiar nu se face! Ce?

Nu poate fi umanizată Viorica Dăncilă, asta spun ei, asta li se pare prea de tot!

Că o redacție a descoperit niște întâmplări reale, le-a verificat și le-a publicat este inacceptabil pentru că aceste întâmplări ar umaniza un om.

Un om, nu un frigider!

Pentru anumite voci, Viorica Dăncilă nu e mamă, nu e femeie, ci o caricatură și orice faptă care o scoate din această stare de schiță nu trebuie aflată. Dar nu asta face presa!

INCOMOZI PENTRU TOȚI CEI PUTERNICI, INDIFERENT DE PARTID

E un bun moment să spunem ceva, înaintea celor doi ani politici paroxistici care ne așteaptă.

Libertatea nu este nici proPSD, nici antiPSD. Nici proUSR, nici antiUSR.

Ziarul și-a propus că devină incomod pentru orice politician sau puternic al zilei, un ziar care să caute faptele fără teamă și fără favoruri.

Libertatea nu pretinde că e perfect pentru că, așa cum modest spunea reportera Maria Andrieș, „mereu putem face lucrurile mai bine, zi de zi ne străduim să învățăm”.

Nu vom negocia însă niciodată dreptul de a pune întrebări, ca ziariști, și nici pe acela de a-i prezenta pe oameni drept oameni. Șamanii pot să judece cum vor ei, noi rămânem jurnaliști.

CE A FĂCUT LIBERTATEA?

Maria Andrieș a mers din nou azi pe teren.

Ea a descoperit, la primăria din Siliștea, primul certificat de naștere al copilului născut pe 1 ianuarie 1990, mezinul Floarei Trocan.

„Actul de naștere” cu nr. 1/1990 a fost eliberat de Consiliul Popular Siliștea pe 9 ianuarie 1990. Mama i-a spus băiatului Aurel Trocan. Pe act figurează și numele tatălui biologic, Tudor Malancu, cel care era în spital.

Pe acest cerificat se adaugă pe 1 martie 1990 noii părinți, adoptivi: Viorica și Cristinel Dăncilă.

Ceea ce înseamnă că premierul României a spus adevărul, iar mama naturală, la diferență de 29 de ani, n-a ținut minte că făcuse un certificat de naștere întâi pe numele său pentru băiat.

Toate aceste lucruri nu se află din amvon.

CITEȘTE ȘI:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează