GSP SPECIAL  »  ARTICOLUL LUNII  »  TOLO.RO

Statul român nu decontează diagnosticarea uneia dintre cele mai înspăimântătoare afecțiuni! Începând cu 2019, Libertatea va colabora cu mai multe inițiative de presă independentă!

Articol de - Publicat joi, 03 ianuarie 2019 15:57

Semnăturile și imaginile unor cunoscuți jurnaliști și fotoreporteri revin în presa mainstream. Pentru început, în Libertatea vor apărea reportajele și poveștile jurnaliștilor de la DoR și Teleleu.

Prima ediție tipărită din 2019 a ziarului Libertatea se deschide cu povestea tulburătoare a lui Sorin și a Loredanei Popa, o tânără familie cu doi copii din localitatea constănțeană Mihail Kogălniceanu.

În vârstă de 35 de ani, Sorin este bolnav de maladia Huntington, o suferință neurodegenerativă care îți diminuează progresiv capacitățile motorii și cerebrale.

Deși boala se transmite într-o proporție copleșitoare de la părinți la copil, unele studii vorbesc despre șanse de îmbolnăvire de 50%, statul român nu face aproape nimic pentru a încuraja diagnosticarea.

2019 este anul în care Ringier România a decis să colaboreze sistematic, în beneficiul cititorilor și al ideii de presă independentă, cu o serie de inițiative de jurnalism de nișă. 

 

Apariția în Libertatea a familiei Popa și a luptei lor pentru viață și demnitate este rodul unui astfel de parteneriat, cel între Libertatea și DoR (Decât o Revistă).

Decât o Revistă este o publicație fondată acum 10 ani de un grup de jurnaliști pasionați de stilul narativ și este condusă azi de ziaristul Cristian Lupșa.

Articolul despre bărbatul bolnav de Huntington este realizat de Nicoleta Rădăcină (text) și Andrei Pungovschi (foto) și el este rodul unei documentări de luni de zile și al unui efort care se revendică din prestigiul clasic al presei de calitate.

În afară de colaborarea cu DoR, Ringier poate anunța la începutul lui 2019 faptul că semnăturile a doi reputați ziariști, Elena Stancu și fotoreporterul Cosmin Bumbuț, revin în presa mainstream, prin articolele pe care ei le vor publica în Libertatea!

Elena Stancu și Cosmin Bumbuț au creat de ani de zile propria încercare jurnalistică independentă, Teleleu, pe care și-o vor păstra și dezvolta.

Ei pleacă, pentru tot anul 2019, într-un ciclu de reportaje despre diasporă, pentru o nouă carte, iar unele dintre aceste reportaje și portrete umane și de colectivități românești din străinătate vor fi publicate, în exclusivitate pentru presă, în Libertatea.

Playtech: BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează