GSP SPECIAL  »  ARTICOLUL LUNII  »  TOLO.RO

Tolo, un mesaj de mulțumire pentru tânăra generație: „Din Noua Zeelandă și până în Peru, românii au votat pentru Europa”

Articol de - Publicat duminica, 26 mai 2019 23:00

În uluitorul 50% prezență la vot de azi s-a strâns prospețimea mai multor generații de români!

Ai votat singur și ai primit o gogoașă, un doughnut, ”într-o casă pe care nu știu cum au găsit-o cei 50 de oameni care au votat până acum la Plymouth, Michigan”, ai spus, amuzat.

E primul tău vot și mi-aș fi dorit să mergem împreună, ca o revanșă egoistă după atât de multe lucruri pe care nu le-am făcut amândoi.

Ai votat deși știi că votul tău ”nord-american” e, într-un fel, tardiv, pentru că deja în țară aproape că s-au aflat rezultatele.

Voturile voastre împotriva fusului orar au ceva candid, în gratuitatea și puținătatea lor. Nu sunteți mulți, precum românii care au luat cu asalt ambasadele și consulatele din Munchen, Amsterdam, Berlin, Roma, Madrid sau Londra.

Vremea votului a venit greu la voi. Soarele a trecut agale oceanul, apoi a parcurs pământurile înghețate ale Canadei de nord-est, unde zbori cu avionul două ore înainte să vezi o casă. Abia apoi s-a făcut dimineață în miezul continentului și v-ați făcut rost de un transport ca să ajungeți la cea mai apropiată secție de vot de pe uriașa hartă a Americii.

”După mine a ajuns o familie de sibieni”, ai mai zis. ”Erau cu toții, bunici, părinți și copii. Au coborât din mașină, spunând, în glumă, «Noroc că e scurt drumul de la Sibiu până în Michigan»”.

colaj 1

Te-ai oprit să le faci sibienilor o ”poză în poză”, așa cum zâmbeau și se fotografiau pe veranda casei din Plymouth, cu steagul în fundal.

Ai fost singur, dar fiecare vot contează și nicio implicare nu e tardivă. Într-un fel misterios sau atât de simplu, s-a întâmplat ca primul vot al generației tale să zguduie toate pronosticurile, depășindu-ne orice așteptare. Cu câteva vAi fost singur, dar fiecare vot contează și nicio implicare nu e tardivă. Într-un fel misterios sau atât de simplu, s-a întâmplat ca primul vot al generației tale să zguduie toate pronosticurile, depășindu-ne orice așteptare. Cu câteva voturi muncite în California, când în România va fi aproape dimineață, se poate ajunge la o incredibilă prezență de 50%.

De ani de zile, ca ziariști, ne opunem pesimismului că nimic nu se poate schimba și vă oferim informații care să nu lase lehamitea să ne înghită. N-am știut când va veni confirmarea.

Ziua a venit și sentimentul e uluitor. Din Noua Zeelandă și până în Peru, românii au votat pentru Europa.

Îți mulțumesc și mulțumesc generației voastre!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează