GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

14.000 de case de pariuri se închid, plus alte 15.000 de agenții cu „păcănele"! Anunțul făcut în această seară

Articol de , , - Publicat marti, 17 martie 2020 22:00

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat marti seară o nouă serie de măsuri pe care România le-a luat în plină pandemie de coronavirus.

„Se suspendă toate evenimentelor de cultură, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală realizate în spații închise", a spus Vela, după ședința de conducere a Ministerului Afacerilor Interne, la care au participat Bogdan Despescu și Raed Arafat, ambii secretari de stat. 

Se interzice, de asemenea, desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanţa între participanţi trebuie să fie de cel puțin un metru.

29,3%dintre cei care au participat la un studiul realizat de GfK, la solicitarea Gazetei Sporturilor au declarat că pariază pe evenimente sportive

Aproape 30.000 de sucursale pariuri & cazino se închid. Totul se mută online

Sunt afectat aproape 14.000 de case de pariuri terestre, dar și alte 15.000 de agenții de tip cazinou, sedii care dețin „păcănele". În schimb, marea majoritate a caselor de pariuri de la noi din țară au site-uri și aplicații speciale prin care doritorii pot paria online în acest moment, chiar dacă oferta este un scăzută din pricina faptului că aproape toate competițiile sportive au fost întrerupte pentru moment. 

+43 FOTO

Evoluția caselor de pariuri în România

Numărul casele de pariuri împânzesc România pe zi ce trece! Aproape în fiecare săptămână apar noi agenții pe teritoriul țării, iar numărul celor care joacă de la 2 lei la sute bune este într-o continuă creștere. In 1996, în România exista o singură casă de pariuri, iar în 2001, doar 67 de agenții. 

Apoi a urmat un boom, iar în 2014 erau înregistrate 3.700 de case de pariuri. Numărul lor a început să crească de la lună la lună, iar în prezent în țara noastră sunt aproximativ 14.000 de sucursale pe tot teritoriul!

"Precizez faptul că, potrivit Codului Penal, săvârşirea unei infracţiuni, profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă, reprezintă o circumstanţă agravantă. În acest caz se poate aplica o pedeapsă până la maximum special, iar în unele cazuri chiar se poate adăuga un spor de până la doi ani închisoare"
Bogdan Despescu, Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
cobadin33
cobadin33  •  18 Martie 2020, 09:52

Parca in Albania tin minte ca am citit undeva cum Guvernul a decis sa inchida si sa interzica toate casele de pariuri si alte forme de jocuri de noroc, care au fost asociate cu criminalitatea organizata. Si la noi ar trebui sa fie la fel, surplusul de bani ar trebui sa ajunga la Loteria Nationala prin organizarea de evenimente gen Loteria de Novidad din Spania, unde castiga mii de oameni, nu doar unu'- doi , cum e la noi. Eu as merge si mai departe, iar agentiilor de pariuri le-asi interzice sa listeze competitii sportive care au loc in Romania, poate asa se termina cu sportul trucat care ii imbogateste pe unii.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  18 Martie 2020, 09:28

Uite bai ca face si pandemia asta nenorocita un lucru bun pentru persoanele dependente !

red77
red77  •  18 Martie 2020, 09:22

Pai unii aveau domiciliul acolo. Aia unde stau izolați la domiciliu?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează