GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TALISKER WHISKY ATLANTIC CHALLENGE

4 români iau startul într-una dintre cele mai dure curse » Vor traversa Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle! Vor parcurge 5.000 de kilometri

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 decembrie 2017 11:51

Atlantic4, o echipă formată din patru români, va lua startul la una dintre cele mai dificile competiții din lume, Talisker Whisky Atlantic Challenge.

Cei patru care formează echipa Atlantic4 sunt Vasile Oșean (38 de ani), Andrei Roșu (42 de ani), Ionuț Olteanu (23 de ani) și Marius Alexe (41 de ani). 

Întreaga aventură a românilor poate fi urmărită AICI!

Competiţia constă în traversarea Oceanului Atlantic cu o barcă cu vâsle, pornind din La Gomera (Spania, Insulele Canare) până în Antigua. Românii vor traversa oceanul în ambarcaţiunea "Maria", cumpărată cu 100.000 de lire sterline din Marea Britanie.

echipa

 

map

harta

Cursa va lua startul azi și se va desfășura pe durata a aproximativ 60 de zile. În total, cei 4 români vor vâsli 5.000 de kilometri în Oceanul Atlantic. Talisker Whisky Atlantic Challenge trebuia să înceapă pe 12 decembrie, dar startul a fost amânat din cauza vântului nefavorabil. Cursa avut a avut loc prima dată în 1997, iar recordul de traversare este de 37 de zile. Cea mai lungă cursă a durat 120 de zile, potrivit atlantic4.ro.

 Condiții infernale

Fiecare echipă va lua startul cu un număr limitat de provizii de apă și hrană și va trebui să se descurce cu ele până la finalul cursei, urmând să nu primească sprijin din exterior! În plus, bărcile vor avea un sistem de transformare a apei din mare în apă potabilă.

Bărcile au o lungime de 7,5 metri și o lățime de 1,8 metri. Acestea sunt construite din fibra de carbon, Kevlar, lemn și fibră de sticlă.

EXPERIENȚĂ în marea neagră

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Marius Alexe şi Ionuţ Olteanu au mai avut o experiență asemănătoare. Cei 4, alături de Alex Dumbravă, au devenit devenit primul echipaj din lume care au traversat Marea Neagră la bordul unei ambarcaţiuni cu vâsle. Ei au parcurs peste 1.000 de kilometri, între Mangalia şi portul georgian Batumi, în 11 zile, 6 ore şi 1 minut. Gazeta a scris AICI despre acest demers de Cartea Recordurilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cristi_butelie
cristi_butelie  •  13 Decembrie 2017, 15:13

Succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează