GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FRANȚA

4.000 de kilometri pe bicicletă, între Paris și București, împotriva cancerului mamar: „Nu poți schimba lucrurile decât prin forța propriului tău exemplu”

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 septembrie 2021 16:37 / Actualizat vineri, 17 septembrie 2021 16:39

Ambasada României în Franța, punct de plecare al unei curse cicliste de 4.000 de kilometri - un proiect dedicat luptei împotriva cancerului

Vineri dimineață, Ambasada României în Franța a găzduit, alături de Asociația franco-română Casiopeea, un eveniment sportiv dedicat luptei împotriva cancerului mamar.

Acțiunea constă într-un traseu pe biciclete pe ruta Paris-București, care se va încheia pe 16 octombrie la Ambasada Franței din România. Echipa franceză e formată din 17 cicliste, dintre care unele au suferit de cancer la sân. Acestea vor străbate zece țări europene, într-un traseu de 4.000 de km. La Drobeta Turnu Severin, ciclistele franceze se vor întâlni cu o echipă română de cicliste, cu care vor continua călătoria până la București. 

Pe parcursul călătoriei, ciclistele vor vizita numeroase asociații si spitale și vor fi primite în mai multe ambasade ale României și Franței din țările pe care le vor străbate.

La Ambasada României din Paris, ciclistele au fost întâmpinate de ambasadorul Luca Niculescu, alături de ministrul sporturilor din Franța, Roxana Mărăcineanu. 

Ambasadorul României a vorbit despre „punctul de plecare al unei călătorii incredibile dintr-o parte în alta a Europei, un adevărat pod care ne apropie. De-a lungul acestei curse pentru viață, pentru speranță, ambasadele României și Franței din țările traversate vor întâmpina echipa Casiopeea pentru a o sprijini și încuraja să continue această aventură unică". Ambasadorul a amintit, de asemenea, cuvintele legendarului campion sportiv al României Ivan Patzaichin, care ne-a părăsit recent: „Nu poți schimba lucrurile decât prin forța propriului tău exemplu".

Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al sporturilor, le-a însoțit pe cicliste, în primii kilometri ai cursei, purtând o cască de protecție oferită de ministrul român al sportului, Eduard Novak.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează