GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  LIBIA

A apărut prima imagine cu Gaddafi mort! Imaginea este ŞOCANTĂ!

Colonelul Gaddafi
Colonelul Gaddafi

Articol de GSP - Publicat joi, 20 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 20 octombrie 2011 16:19

UPDATE // Guvernul libian a anunţat oficial că fostul lider Muammar Gaddafi ar fi fost omorît, conform New York Times. Deocamdată, nicio instituţie internaţională nu a confirmat ştirea. Mahmoud Shammam, ministrul de Interne al Libiei în guvernul actual, a confirmat pentru derspiegel.de că informaţiile venite din teatrul de operaţiuni îl dau pe Gaddafi mort!

UPDATE
// Site-ul guardian.co.uk a publicat o presupusă imagine cu Gaddafi mort, trimisă de unul dintre luptătorii NTC prezenţi la faţa locului. Poza a fost făcută cu telefonul mobil. VEZI GALERIA FOTO DE LA FINALUL ARTICOLULUI!

UPDATE // NATO a confirmat că a atacat din aer convoiul militar. Secretarul de stat, Hillary Clinton, a explicat că nu deţine încă informaţii referitoare la moartea lui Gaddafi.

UPDATE // Unul dintre posturile de televiziune loiale colonelului Gaddafi, citate de Al Jazeera, neagă informaţiile conform cărora acesta a fost capturat sau chiar asasinat de forţele NATO: "Sînt doar zvonuri nefondate. Liderul nostru e bine şi sănătos".

UPDATE // În cîteva momente, liderul Consiliului Naţional de Tranziţie din Libia (NTC), Mustafa Abdel Jalil, va face un anunţ oficial privind starea fostului lider Gaddafi. Informaţiile sînt contradictorii, nicio instituţie diferită de NTC nu a confirmat moartea fostului lider. În acelaşi timp, administraţia Obama anunţă că lucrează să afle adevărul vizavi de soarta lui Gaddafi. 

UPDATE //
NATO nu confirmă moartea lui Gaddafi şi anunţă că "e nevoie de timp pentru a ne da seama exact care e situţia" (Reuters).

UPDATE // Ultimele informaţii spun că Muammar Gaddafi ar fi mort. Conform Al Jazeera, în timp ce convoiul fostului lider libian încerca să părăsească provincia natală Sirte, capturată de NTC, trupe NATO ar fi dat atacul decisiv. Nicio informaţie nu este confirmată de instituţii diferite de NTC. Reuters citează oficiali NTC care anunţă moartea lui Gaddafi din cauza rănilor de la picioare. Pe străzile din Tripoli, oamenii sărbătoresc cu focuri de armă.

UPDATE // Televiziunea Al Jazeera
anunţă că Gaddafi este "capturat şi grav rănit", dar neagă că ar avea informaţiile confirmate de o a doua sursă, independentă de oficialii NTC. Conform Al Jazeera, fostul lider libian se afla ascuns într-o casă din Sirte şi ţipa puternic: "Nu trageţi, nu trageţi!"

Gaddafi a fost capturat de libieni » E împuşcat în ambele picioare!
Luptătorii Consiliului Naţional de Tranziţie (NTC) din Libia au anunţat că fostul lider, colonelul Muammar Gaddafi, a fost capturat în provincia sa natală, Sirte, şi împuşcat în ambele picioare, după care a fost preluat de ambulanţă. Ştirea a fost publicată de Reuters, care îl citează pe Abdel Majid, cel care coordonează trupele noii autorităţi de la Tripoli. În urma confruntărilor din Sirte, Abu Bakr Younus Jabr, mîna dreaptă a lui Gaddafi în coordonarea forţelor loiale fostului regim, a murit într-o ambuscadă.

Provincia Sirte, ultima redută a lui Gaddafi, a căzut miercuri, după două luni de lupte intense cu forţele loiale colonelului Gaddafi. Imediat ce au obţinut stabilizarea zonei, forţele NTC au cercetat fiecare casă în căutarea liderului libian şi a celor fideli fostului regim. În ciuda faptului că Tripoli, capitala Libiei, a căzut în mîinile revoluţionarilor în 12 august, provincia natală a lui Gaddafi a reprezentat ultimul punct de rezistenţă solidă a lui Gaddafi.

NTC este însărcinat cu găsirea unei soluţii democratice pentru ţara care a stat sub dictatura colonelui Gaddafi timp de 42 de ani.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
kily
kily  •  20 Octombrie 2011, 18:46

Au distrus Irakul... Acum, culca la pamant Libia Urmeaza Syria! Lasati USA sa calce totul in picioare si vor ajunge si in Europa, vor ajunge peste noi, peste noi acolo unde sunt deja...

danut84d
danut84d  •  20 Octombrie 2011, 18:03

l-ati sunat pe jiji sa-l intrebati ce parere are de gaddafi?daca nu ati facut-o sunt sigur ca o veti face... samuila sigur il va suna...:)))DATI-VA FOC!!!!!!!!SUNTETI PRAF, SCHIMBATI NUMELE ZIARULUI IN "JIJICANCAN.RO"

alexeevich
alexeevich  •  20 Octombrie 2011, 16:00

asta a jucat cumva la steaua?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează