GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  JUDO

A fost dorită de canadieni, dar a ales să rămînă în România » Alina Dumitru se revoltă: "Federaţia mi-a întors spatele"

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 noiembrie 2014 11:37

Alina Dumitru, campioană olimpică şi cea mai titrată judoka pe care a avut-o România, s-a retras în urmă cu doi ani din activitate, iar acum este antrenoarea a 24 de copii la Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

Fosta sportivă este nemulţumită de Federaţia Română de Judo despre care spune că n-a făcut nimic pentru a o ajuta să poată preda cele învăţate unor copii ceva mai mari decît cei pe care îi pregăteşte acum.

"Mi-a fost foarte greu la început, însă am avut lîngă mine oameni care m-au ajutat şi sfătuit cum să procedez cu cei mici. Am cărţi din care mă documentez, dar nici internetul nu-l ignor pentru a mă informa. Nu poţi să începi cu un copil de şase ani direct cu procedee de judo. E nevoie de jocuri, de alte tehnici pentru a-l atrage.

Totul se învaţă. Eu aş fi vrut să pregătesc cadeţi, adică de la 12 ani în sus, dar văd că federaţia nu face nimic pentru mine. Am ridicat federaţia prin medaliile cucerite, iar acum mă răsplăteşte cu spatele. Nici măcar membră nu sunt. Aş fi vrut un centru de excelenţă la Bucureşti, dar nimic nu se face fără deciziile federaţiei. Acolo cu siguranţă aş putea să am ce arăta şi învăţa.

Am auzit numai vorbe, dar fapte, nimic după doi ani. Degeaba vrea COSR sau Clubul Armatei un centru de excelenţă dacă federaţia nu mişcă un deget în acest sens. Pe mine m-au dezamăgit foarte rău, chiar am avut intenţia să plec din ţară. Am fost «curtată» de cei din Canada cînd am fost la fratele meu, mi se oferea tot ce îmi doream. Dar am zis să mai am răbdare că poate se schimbă ceva în bine şi la noi", a povestit Alina Dumitru pentru Ring.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dansulnorilor
dansulnorilor  •  28 Noiembrie 2014, 18:52

costeltudor, invata mai intai sa scrii inainte de a posta ceva. Cat de imbecili puteti fi, sa vorbiti urat de o persoana care a reprezentat tara asta si ne-a facut mandrii ca suntem romani. Ar trebui sa-i injurati pe jegosii din federatie, pe politicieni ca se baga in sport si il distrug. Nu-i asa, ion2010? Trebuia sa taca, ca sa primeasca o functie. De ce? Nu e ajutata pentru ca a avut curaj sa spuna adevarul mereu? Bravo, Alina!!!

octavianus
octavianus  •  28 Noiembrie 2014, 14:43

Vad aici 2 comentarii, unul al lui Ion2010 care mai este si "stelist" si unul al lui costeltodor, sper sa le vada si Alina si sa se urce in primul avion spre Canada. Alina aici niciodata nu-ti vor fi recunoscute meritele, nimeni niciodata nu a fost "profet in tara lui" cu atat mai mult aici in tara Biancai Dragusanu si a altora ca ea. Nu vei avea aici viitor, ma refer la viitorul pe care l-ar merita o multipla campioana europeana, campioana si vice campioana olimpica si cate sa mai spun ?? Ai sa ramai intr-un apartament din Militari, ai sa te blazezi si anii nu se vor mai intoarce. Du-te Alina, zboara campioana noastra, acum ai o familie, vor veni si copiii si te vor intr

ion2010
ion2010  •  28 Noiembrie 2014, 13:40

Ne-a facut cinste ţării, reprezentându-ne cu succes în lume. Jos pălăria pentru ce-a facut ca sportivă! Păcat că o strică gura, mai bine zis creieraşul ei e în service non-stop. Acum în veci n-o să-şi întoarcă Federaţia faţa spre ea. Dacă nu debita atâtea prostii pe gura aia în toţi aceşti ani acum SIGUR ocupa o funcţie bună în Federaţie. Dar, vorba aia... "N-ai cu cine mă..."

Vezi toate comentariile (4)
Comentează