GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECES

Corneliu Idu, omul care a ajutat-o pe Simona Halep în perioada junioratului, a decedat » Se infectase cu COVID-19 acum două săptămâni

Simona Halep, alături de Corneliu Idu
Simona Halep, alături de Corneliu Idu

Articol de - Publicat marti, 01 decembrie 2020 13:09 / Actualizat marti, 01 decembrie 2020 13:26

Corneliu Idu (69 de ani), omul care a acoperit cheltuielile făcute de Simona Halep în tenis în perioada junioratului acesteia, a decedat astăzi, la două săptămâni după ce s-a infectat cu COVID-19.

O persoană extrem de activă, Corneliu Idu a contractat virusul în urmă cu două săptămâni. O formă destul de agresivă care l-a făcut să se simtă rău, astfel că a fost internat la spital în Constanța. Cu toată că se afla într-o formă fizică foarte bună pentru vârsta sa și era nefumător, starea de sănătate a continuat să se înrăutățească.

După mai multe zile de tratament, părea să-și fi reveni, existând speranțe că va fi externat în scurt timp. În noaptea de luni spre marți însă, a suferit un stop cardiorespirator, iar doctorii nu l-au mai putut salva.

Corneliu Idu ajutat-o pe Simona Halep la începutul carierei: „I-am spus că nu va avea nicio grijă”

În urmă cu 3 ani, într-un interviu amplu acordat GSP, Idu a povestit cum a ajutat-o pe Simona Halep în perioada junioratului acesteia.

„A venit la mine la club cu antrenorul ei, Bogdan Pândichi, când avea vreo 14 ani. Juca, parcă, la Școala Sportivă și era deja cea mai bună jucătoare din țară la vârsta ei. O văzusem de multe ori pe la turnee, mai ales că organizam și noi, la Tenis Club IDU, unele, de nivel foarte înalt. Ştiam că are mari perspective. Pândichi a venit să-mi spună că fata ar avea nevoie de sprijin financiar şi să mă întrebe dacă vreau s-o ajut. M-a pus într-o situație destul de delicată fiindcă a venit la discuţie împreună cu ea. 

Nu eram pregătit să-mi asum o asemenea responsabilitate, dar până la urmă am fost de acord să o ajut. I-am spus Simonei că din acel moment nu va avea nicio grijă, că am să-i asigur toate resursele financiare de pregătire şi de participare la toate marile turnee internaţionale. Îmi aduc aminte, Simona era extrem de timidă, dar mustea de ambiţie. Aşa a început ea la noi, împreună cu antrenorul ei, Pândichi.

Nu ştiu (n.r. - dacă a investit 300.000 de euro în ea), n-am ţinut niciodată socoteala. Ştiu doar că timp de trei ani i-am asigurat tot, echipament, antrenori, preparatori fizici, participarea la turnee internaţionale, inclusiv la toate cele de Grand Slam. Mereu am vrut să aibă cele mai bune condiţii, stăteau numai la hoteluri de 5 stele în deplasări. 

Eu nu m-am implicat. Dar, după vreo câteva luni de când a început să se antreneze la noi, mi-a ajuns la urechi un zvon că nu se mai înţelegea cu antrenorul ei. Pândichi era foarte dur cu ea, îi vorbea urât, auzisem că o şi înjura. Atunci am decis să îi schimb antrenorul şi l-am ales pe Liviu Panait. El a antrenat-o de atunci, cu el a câştigat Roland Garros-ul la junioare, la 17 ani. Apoi n-a mai urmat nimic. Pur şi simplu a decis să plece de la noi după asta. Cel mai mult m-a deranjat că a făcut-o fără să-mi spună, personal, nimic”.

Corneliu Idu, cotat la o avere de 130 de milioane de euro

Un împătimit al tenisului și, de-a lungul timpului, Corneliu Idu i-a ajutat în carieră pe mulți jucători, printre care Andrei Pavel, Horia Tecău și Simona Halep. Era proprietarul la Tenis Club Idu din Mamaia, una dintre cele mai frumoase baze din țară. „Am investit aici 5 milioane de euro și, anual, cheltuielile sunt de 300.000 de euro. Dar merită investiția, pentru acești copii minunați", spunea el pentru GSP. 

Corneliu Idu, omul care a ajutat-o pe Simona Halep în perioada junioratului, a decedat » Se infectase cu COVID-19 acum două săptămâni
Simona Halep, alături de Corneliu Idu

130 de milioane de euroeste averea estimată a lui Cornel Idu, potrivit Forbes

Citește interviul cu Corneliu Idu integral pe platforma Premium GSP

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
catalynn
catalynn  •  01 Decembrie 2020, 18:35

Dumnezeu sa îl aibă in paza! PS: din articol reiese ca omul a murit cu CoViD și nu de CoViD, dar asta e o discuție pt alta data.

marian0904
marian0904  •  01 Decembrie 2020, 15:47

Dumnezeu sa-l ierte!

metaljuve
metaljuve  •  01 Decembrie 2020, 15:23

Dar romansii tot *** si nu poarta masca si dezinfectant?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close