GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TRAGEDIE

A murit Fathi Taher, fostul finanțator de la Rapid!

Fathi Taher a încetat din viață / FOTO: Arhivă GSP
Fathi Taher a încetat din viață / FOTO: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 iulie 2021 13:39 / Actualizat vineri, 23 iulie 2021 13:51

Fathi Taher, patron pentru o scurtă perioadă la Rapid, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 73 de ani.

Omul de afaceri iordanian a murit la Istanbul, după o îndelungată suferință, anunță ProSport. Înmormântarea ar urma să aibă loc în capitala Iordaniei, la Amman.

A murit Fathi Taher, fostul finanțator de la Rapid!

Multimilionarul iordanian a fost unul dintre primii afaceriști din străinătate care au investit în fotbalul românesc. Acesta a preluat în 2008 60% din acțiunile clubului Rapid, după îndelungi serii de tratative cu George Copos. 

A murit Fathi Taher, fostul finanțator de la Rapid!
Fathi Taher, intervievat de Costin Ștucan în Giulești, în 2008

Aventura sa din Giulești a fost una de scurtă durată: a irosit sume importante de bani în transferuri care nu au confirmat, dar și într-un antrenor modest, Jose Peseiro. „Farmecul vieții” nu i-a priit iordanianului, care a plecat după doar câteva luni, la conducerea clubului revenind George Copos.

Taher și campania spectaculoasă de achiziții din 2008

Au trecut 13 ani de de la momentul în care Fathi Taher anunţa că a cumpărat Rapidul. Atunci, Copos a făcut un pas în spate, iar giuleştenii au realizat o campanie spectaculoasă de achiziţii, în care s-au cheltuit sume amețitoare. A fost adus un antrenor cu nume, portughezul Jose Peseiro, s-au dat bani mulţi pe Pardo, au venit Joao Paolo Andrade şi Pittbul de la Porto, iar iordanianul declara că „Rapid are buget nelimitat pentru transferuri”.

Taher a investit 8 milioane de euro la Rapid, bani pe care nu i-a mai recuperat niciodată. Peste ani, George Copos avea să declare că acel episod a adus numai necazuri echipei şi nu a ratat niciodată ocazia să spună că managementul prost din 2008 aproape că a scufundat Rapidul.

Dumnezeu să-l odihnească în pace

Playtech: ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL


Comentarii (14)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  30 Iulie 2021, 02:44

Dumnezeu să-l odihnească!

ucluj2011
ucluj2011  •  26 Iulie 2021, 07:06

Dumnezeu să-l odihnească!

senin
senin  •  24 Iulie 2021, 16:22

Dumnezeu este același cu Alah (la musulmani) și același cu Iahve (Iehova; la evrei, cultul mozaic) Avem un singur Dumnezeu toți, absolut toți!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează