GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECES

Actorul Radu Beligan a murit azi la vârsta de 97 de ani

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iulie 2016 13:44

Actorul Radu Beligan, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, la vârsta de  97 de ani, anunță News.ro.

"Maestrul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a fost internat în Spitalul de Urgenţă Elias vineri, la ora 13.00, în secţia de Terapie Intensivă, în stare de degradare biologică progresivă, în contextul vârstei.

Pe perioada internării, a beneficiat de monitorizare strictă a funcţiilor vitale şi a confortului fizic şi psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, în urma unui stop cardio-respirator ireversibil”, a spus directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta, citată de news.ro.

Radu Beligan a fost președinte de onoare al Institutului Internațional de Teatru și membru de onoare al Academiei Române, din 2004. A a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv actor încă în activitate, în 2013.

Într-un interviu acordat în 2010 pentru Gazeta Sporturilor, Radu Beligan a dezvăluit faptul că era un mare admirator al lui Roger Federer și că simpatiza cu Steaua.

80 de roluri este numărul aproximativ al personajelor întruchipate de Beligan pe scenă: între ele Ianke ("Take, Ianke şi Cadîr"), Richard al III-lea şi Zeus ("Danaidele")

30 de filme apar în filmografia lui Beligan: printre pelicule se regăsesc "O noapte furtunoasă", "Lanţul slăbiciunilor", "Iancu Jianu, zapciul" sau "Trahir"

"Un om înţelept! Ai mereu ce învăţa de la Excelenţa Sa. Ne-a vizitat de multe ori în cantonamentul de la Snagov şi ne-a oferit deseori autocarul teatrului pentru a merge la spectacole cu băieţii din lot."
Ivan Patzaichin, fost antrenor lot olimpic kaiac-canoe, în 2010

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
para.para
para.para  •  20 Iulie 2016, 22:11

Felicitari gesepe. Oricum fotbal nu se mai practica in romanika. La alte sporturi nu prea se uita publicul tinta aia 49% inventati. Foarte bine faceti ca scrieti orice numai sport nu. Era sa uit, singura legatura cu sportul in acest articol e ca Beligan simpatiza cu fcsb. Deci tot cu gandul la fcsb sta peluza gesepe.

depeche
depeche  •  20 Iulie 2016, 20:22
Postat de Ion Badea pe 20 Iulie 2016, 20:15

a trait destul si beligan asta,daca avea un minim simt al realitatii se retragea in glorie,asa a devenit o fosila ambulanta

Daca ai avea si tu un minim simt al realitatii ar trebui sa te arunci de pe bloc si sa ne scutesti de un *** in plus!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

201208976941034
Ion Badea  •  20 Iulie 2016, 20:15

a trait destul si beligan asta,daca avea un minim simt al realitatii se retragea in glorie,asa a devenit o fosila ambulanta

Vezi toate comentariile (22)
Comentează